Свържете се с нас

ФОКУС

Тагарев и останалите паразити, атлантици, които днес клеймят Русия и Путин, учиха в СССР, членуваха в БКП и обслужваха КГБ и ДС





„Призоваваме българските власти да не изказват съболезнования на Путин и официалните руски власти заради терористичния акт в Москва.“ Така започва декларацията на Атлантическия съвет на България по повод кървавия атентата край руската столица, при който загинаха, по последни данни, над 130 души, а ранените също са стотици. Много от тях в момента се борят за живота си. Това е декларация на неправителствена организация, претендираща, че изповядва „демократични“ ценности, но която от всичко е готова да прави политика не на базата на принципи, а водена от ненавист и крайна русофобия.

Да не изброяваме правителствата и държавните ръководители, изказали съболезнования на руските власти по повод трагедията. Впечатляващото в случая е съвсем друго. Че нашите атлантици действат първосигнално. Те са като кучето на Павлов. Чуят ли думи като „Москва“, „Русия“, „Кремъл“, лампичката на омразата автоматично им светва и започва реч на омразата, която, според собствените им евроатлантически ценности, би трябвало да попадне под ударите на закона. За родните атлантици няма радост, тъга или мъка, няма общочовешки ценности. Най-голямата ценност за тях е приемането ни в НАТО. На 29 март ще се навършат точно 20 години от този акт. Интересно как още не са предложили датата за национален празник.

Една от причините за бедите, които често сполетяват нацията ни, дори и днес, е, че българинът има къса памет. Вече малцина си спомнят, повечето удобно забравят, че България поиска да стане член на пакта по време на служебното правителство на Стефан Софиянски, назначено от тогавашния син президент Петър Стоянов. В отсъствието на парламент и без референдум, без допитване до народа. Сега това минава за демокрация, а Петър Стоянов с умиление си спомня как търсили специална пишеща машина, за да напишат молбата, а тогавашният американски президент Бил Клинтън даже се учудил, че България иска да влиза в Алианса. Мили спомени, как да не се просълзи човек! Дори бившият ни президент, незабравил старото си амплоа на бракоразводен адвокат, въведе термина за „цивилизационния избор“, който направила България, каквото и да означава това.

Две организации днес – „Атлантически съвет на България“ и Съюз на офицерите от резерва (СОР) „Атлантик“ се карат кой повече обича НАТО и кой е по-верен на атлантическите идеи. Спорят кой е автентичният изразител на „правата вяра“ и чии заслуги са по-големи, за да „огрява“ атлантическото слънце родната земя. И на тази основа, типично по нашенски, не могат да се разберат.

Но има нещо в миналото им славно, което ги обединява. Всички са съветски възпитаници, учили и завършили в СССР. Всички са бивши комунисти, някои от тях и партийни секретари.

Преди 10 ноември седяха от едната страна на софрата, където имаше социалистическо изобилие. След 10 ноември ловко се прехвърлиха от другата страна на масата, отрупана с демократични благини. Голяма работа е школата на БКП, ей! Не си мислете, че тази трансформация е станала бавно и мъчително. Чрез преосмисляне на обществените ценности, чрез душевен катарзис. Не, при някои стана буквално за една нощ. Просто си легнаха като комунисти и се събудиха демократи.

И така, кои са тези „знакови“ личности?

Да започнем с най-старшия атлантик – министъра на отбраната Тодор Тагарев, съосновател на СОР „Атлантик“. Човекът, който няма покой и сърцето му постоянно бие с пулса на НАТО и особено на Украйна. Е, ако му остане време, мисли и за Българската армия.

Тагарев е бивш член на БКП. Преди 10 ноември защитава дисертация във Военно-въздушната инженерна академия „Н.Е. Жуковски“ в Москва.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Велизар Шаламанов – докторантура в СССР, която защитава през 1991 г. в Киев. Делегат на последния конгрес на БКП.

Генерал-майор Съби Събев – член на управителния съвет на СОР „Атлантик“, членувал е и в Атлантическия съвет. Първият национален военен представител на България в главната квартира на НАТО в Брюксел. Бивш комунист. Учил е във Военна академия „Юрий Гагарин“ в Монино, СССР. (Бел. на „Гласове“ – този текст е публикуван преди новината за кончината на ген. Събев).

Капитан I ранг о.р. Васил Данов от Атлантическия съвет. Най-яростният и най-пламенният борец и като същински Матросов на атлантическата амбразура неуморно клейми Путин. Завършил е Лвовското висше военно-политическо училище(ЛВВПУ ) в СССР, специалност военна журналистика. Още тук като курсант, по негово желание, в далечна Украйна, която тогава е била съветска социалистическа република (УССР), го приемат в редовете на БКП.

В списъка на членовете на съвета съвсем скромно е отбелязано, че Данов е „военен публицист, медиен експерт“. Тъй като дипломата му от военно-политическото училище е с пълен отличен, завършва със златен медал, името му е гравирано на мраморната стена с първенците от всеки випуск на училището. Негови колеги твърдят, че тогава четял много класиците и знаел цели страници наизуст от трудовете на Маркс, Енгелс и Ленин. Като офицер служи във флота. Бил е групов партиен отговорник на Щаба на ВМС,както и комсомолски секретар на дивизион „тралчици“. По-късно като морски офицер става главен редактор на комунистическия печатен орган на военния ни флот в. „Димитровска вахта“. Служи и във Военно издателство. Говори се, че там е бил и партиен секретар, дори и малко след промените на 10 ноември. Някои твърдят, че са го виждали как в униформа разлепва предизборни плакати на Стефан Продев в издателството за първите избори на БКП след промените, когато партията още не се бе преименувала на БСП.

Като цивилен вече, но пенсионер, е бил и шеф в Държавна агенция за бежанците. Назначен от тогавашното правителство на Пламен Орешарски. Когато започват протестите срещу кабинета „Орешарски“, Васил Данов активно се включва в тях. Репортер от национална телевизия го пита късно вечерта защо е на площада, а той, загърнат с националното знаме, отговаря: „Дошъл съм тук, за да свалим това правителство, незаконно узурпирало властта.“, въпреки, че в този момент Данов работи именно за „това правителство.“

Полковник от резерва Иван Сотиров – съосновател на Атлантическия клуб, който и до днес е от най-доверените хора на Соломон Паси. Сотиров той е завършил ЛВВПУ в СССР, специалност военна журналистика, с пълен отличен. Златен медалист от първия випуск българи на военно-политическото училище. И неговото име краси стената „наша гордост“ в училището. Като млад офицер служи във в.“Народна армия“. Негови колеги говорят, че на бюрото си сложил списък с генерали, които имат щерки за женене. И постигнал целта си. Запознава се с дъщерята на най-младия партизанин от бригада „Чавдар“, и създават семейство. А тогава Чавдарци управляваха държавата. После служи в Главното политическо управление на армията, там е бил и партиен секретар.

Иван Сотиров често идвал да изпитва бившите си колеги от вестника дали са научили указанията на партията за реформи в армията. След 10 ноември се уволнява и отдава сили и енергия на атлантизма у нас. Усилено помага на Соломон Паси в организаторската му дейност около създаването на Атлантическия клуб. После, когато Паси става външен министър, го прави началник на политическия си кабинет, а впоследствие, преди да напусне поста, го урежда за консул в Чикаго. И една любопитна, но показателна подробност. У нас се провежда младежка конференция на НАТО. Синът на Иван Сотиров, още юноша, е включен също. Момчето се изказва и предлага на Партийния дом вместо петолъчката на БКП, тогава още не беше свалена, да грее звездата на НАТО. Това е положението.

Подполковник от резерва Максим Минчев (вече покойник ), бивш шеф на БТА. И той е възпитаник на Лвовското висше военно-политическо училище в СССР, специалност военна журналистика. Разбира се и бивш член на БКП. След 1989 г. работи в българската редакция на радио „Свободна Европа“. Той е класически пример за превербовка от комунистическите служби към западните и за начина, по който се извърши преходът в България. Заради заслугите му към създаването на Атлантическия клуб, когато НДСВ взима властта, благодарение на Паси оглавява Българската телеграфна агенция до смъртта си, превръщайки стогодишната институция в нещо като частен сайт с държавно финансиране за милиони.

Подполковник о.р. Любомир Денов – бивш журналист от „24 часа“. И той е възпитаник на ЛВВПУ в СССР, специалност военна журналистика. Служи в тогавашния в. „Народна армия“. Там дълго време е шеф на отдел „Партийно-политическа работа“ във вестника. Разправят, че на планьорките обичал често да казва: „Позвъни ми полковник Страхил Свиленски (бащата на сегашния депутат от БСП Георги Свиленски – б.а.) от Главното политическо управление на армията и иска да направим това и това…“ Малко след 10 ноември дори предлагал съвместни публикации на „Народна армия“ и в. „Демокрация“. Бил е партиен секретар на комунистическия армейски официоз. Стари комунисти твърдят, че веднъж на годишно отчетно- изборно събрание на първичната партийна организация на редакцията не го преизбрали за партиен секретар и след събранието той се разстроил доста и отчаяно казал на колеги: „Как ще се прибера сега вкъщи и как ще кажа на майка и татко, че вече не съм партиен секретар.“ След като се уволнява, работи като журналист в „24 часа“, Сега е в „Българска армия“ като цивилен журналист и редовно прави интервюта със Соломон Паси.

Мнозина от тези хора се срамуват да кажат какво точно са учили и какво са завършили. Срамуват се от конюнктурни съображения и лъжат. Пишат в биографиите си, че са завършили Лвовски културен институт, а такъв просто няма. Но тайно никой от тях не се отрече и не хвърли съветската си диплома. Ето това е положението с българските атлантици. Такива типажи сякаш се вместват идеално в печалното изречение на американския президент Рузвелт, произнесено през 1939 г. по повод никарагуанския диктатор Сомоса: „Той може да е кучи син, но е наш кучи син.“

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ФОКУС

Авторът на „Дълбоката държава“ предупреди, какво бъдеще ни готви глобалният елит





Носителят на награди журналист, автор на популярната книга „Дълбоката държава“ и новия бестселър, наречен „Индоктриниране на нашите деца до смърт“, Алекс Нюман заяви, че стремежът на ООН за пълен тираничен контрол върху живота ни идва по-рано, отколкото можем да си представим.

„По-голямата новина, на която хората не обръщат внимание, е, че ООН се събира през септември и организира „Среща на върха за Бъдещето“, обяснява Нюман в интервю за USA Watchdog.

„Те ни казват, че ще проведат радикални и драстични реформи в структурата на ООН и в нейната власт. Помислете за това като за най-голямото заграбване на властта на глобално ниво досега. Генералният секретар на ООН (Антониу Гутериш) публикува кратки съобщения, в които призовава ООН да се превърне в единна световна диктатура начело с него“, коментира писателят.

„Казват, че кризата може да е климатична, икономическа, екологична, пандемична, криза на черния лебед или може би нещо от космоса. Така че, общо взето, всичко може да бъде криза и когато Генералният секретар обяви криза, цялата власт и авторитет ще отиде в ООН“, предупреждава журналистът.

По думите му това е като празен чек за богатството и свободата на всеки човек на планетата и това ще се случи скоро. „То е неизбежно. Това предстои през септември в ООН и е заграбване на властта с исторически размери“, подчертава Нюман.

„Те (глобалистите – бел.ред.) знаят, че разполагат с малко време, и се стремят към големия удар. Това наистина е среща на върха за едно тиранично бъдеще„, смята писателят, като пояснява: „Те искат контрол върху всеки аспект от живота ви.“

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Според него едно от интересните неща, свързани с конференциите на ООН, е, че те са напълно открити и прозрачни по отношение на факта, че смятат, че на планетата ни има твърде много хора. „Ние заемаме тяхното пространство и консумираме техните ресурси. Те го казват открито“, отбелязва журналистът, като добавя: „Казват, че има твърде много хора, които раждат твърде много бебета, и ние трябва драстично да намалим броя на хората на планетата. Те разполагат с цяла агенция, посветена на това, наречена Фонд за населението на ООН.“

Както отбелязва USA Watchdog, един от сигурните начини да убиете много хора за кратко време е войната.

„Те, глобалистите, Дълбоката държава, злодеите и болната клика, са осъзнали от много дълго време, че войната е най-добрият механизъм за постигане на тяхното тоталитарно единно световно правителство“, посочва Нюман.

Той е категоричен, че това не е спекулация от негова страна. „Това е, което те казват. Техният план е война, глад, енергийна криза и икономическа криза. Всичко това са инструменти и катализатори за ускоряване на тази програма“, уточнява писателят.

„Ако милиони души загинат в Третата световна война, и няма значение дали става дума за Иран и Израел, или за Китай и Тайван, или за Украйна и Русия, наистина няма значение, те искат да има милиони мъртви души, така че хората да се откажат от принадлежността си към националната държава, самоуправлението и индивидуалната свобода и да се откажат от всичко – пари или свобода, от всичко, за да спрат това“, смята журналистът.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ФОКУС

САЩ подготвят Източна Европа за бойно поле при евентуална война с Русия





  • САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението.
  • Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси
  • Защита на идентичността и суверенитета: Бъдещето на България в променящия се Европейски съюз

За нито един българин не трябва да е тайна, че нашата държава е с велика история и традиции. Народът ни се е борил да защити ценностите си, да запази културата и самосъзнанието си, да съхрани цивилизацията си. Цивилизация е точната дума, която определя българина. Повече от 1300 години, той е неразделна част от Европа, като център на просветата и прогреса на планетата. От създаването и разпространението на кирилицата по нашите земи през IX-ти век, на която днес пишат над 250 млн. души по света, до създаването на първия електронен компютър от Джон Атанасов или първия модерен пътнически самолет Douglas DC3, където основно участие има авиаторът Асен Йорданов, България е допринесла значително за развитието на европейската цивилизация.

В днешно време, страната ни е член на Европейския съюз. Това е най-големият икономически алианс в света, чиято първоначална идея, след двете световни войни, беше народите на Европа да изградят трайно разбирателство, чрез създаването на общ пазар за свободна търговия. Първоначално, съюзът беше успешен и на европейския континент цареше невиждан десетилетия наред мир. След падането на Берлинската стена през 1989-та, се появи идеята, че Изток и Запад могат да живеят и да се развиват на общ, честен и равноправен пазарен принцип. За съжаление този блян беше краткотраен. Държавите от Източния блок бързо разбраха, че Западът се счита за победител в Студената война и няма никакво намерение да дели хегемонията си. Пример за това са договорите, от Единния европейски акт през 1986 г. до Договора от Лисабон през 2007 г., както и договорите от Маастрихт (1992), Амстердам (1997) и Ница (2004). Чрез тези актове, първоначалния икономическия съюз се превърна в политическа наднационална машина. Бяха въведени за пръв път гласувания с квалифицирано мнозинство в Съвета по някои въпроси, единна валута, създаването на наднационален изпълнителен орган – ЕК, обща гранична и митническа политика, както и се направи опит да се установи Европейска конституция. Идеята зад всичко това е много проста – суверенните държави, сред които и България, да бъдат превърнати в една огромна „наднационална федерация“, ръководена от нисколегитимни, неизбрани от народа бюрократи. Целта за това е ясна: заличаване на държави, граници, култури и ценности, за да се наложи нов световен ред.

Шошана Зубов: Демократичното общество се превръща в дигитална автокрация

Страните от Източна Европа са първите жертви на тази трансформация на ЕС. Достатъчно е само да се погледне, колко европейските институции имат седалище на запад и колко на Изток. В Европейската комисия на източни държави редовно са давани второстепенни ресори. Достатъчно е само да се види Комисията “Фон Дер Лайен“, където България е с ресор “Еразмус+, иновации и култура“, Гърция с “Европейски начин на живот“, а Чехия и Словакия със съответно “Ценности и прозрачност“ и “Междуинституционални отношения и перспективи“. За справка ресорите на Франция, Белгия, Италия, са “Вътрешен пазар“, “Правосъдие“, “Икономика“, а германка е председател на ЕК. Другите основни постове в Съюза се заемат от французойката Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка и испанецът Хосеп Борел, върховния представител на ЕС за външни работи, а белгиецът Шарл Мишел е председател на Европейския съвет. Ясна е тенденцията, че на Изтока е оставена второстепенна роля при взимането на решения и ръководството на съюза.

Урсула фон дер Лайен иска да отпадне правото на вето на страните членки

Без да се задоволяват с това, брюкселските бюрократи се опитват да ограничат още повече ролята на Изтока, както и личните свободи на обикновените хора. В ход е проектът “Европа на две скорости“, чиито основни цели са намаляване на броя евродепутати, намаляване на еврокомисарите, лишаване на определени страни членки от ресори в ЕК, отнемане на правото на вето на страните в Съвета на ЕС. В ход са също и проектите за дигитално евро, чрез който всяка транзакция на всеки европеец ще може да бъде проследявана, а парите в брой де факто ще изчезнат и “военен Шенген“, който ще направи от ЕС придатък на НАТО и ще го подготви за плацдарм срещу евентуален конфликт с Русия.

Какви ще са последиците за България и страните от Изтока от горепосочените стратегии на Брюксел?

На първо място, най-вероятен сценарии е на България да и бъде едностранно наложено, по задкулисен начин еврото като валута. Това ще бъде в контекст, в който страната ни не покрива официалните критерии от договора от Маастрихт, но както се видя от изтеклите записи на ППДБ, Урсула фон дер Лайен “би помогнала“ дори при такъв сценарий. Всъщност това няма да е първия път, в който България е привлечена по заобиколни пътища към евроинтеграцията. Страната ни не покриваше копенхагските критерии и въпреки това стана член на ЕС през 2007 г., като в резултат на неконкурентноспособната ни икономика, индустрията ни беше досъсипана.

Защо България е тласкана към еврото, въпреки волята на над 600 000 българи за провеждане на референдум по въпроса, който скандално не беше допуснат?

Отговорът е ясен – еврозоната е в криза още от гръцката дългова криза, световните транзакции в евро спадат за сметка на американския долара и други валути като китайския юан, страните от еврозоната като Италия, Гърция, Португалия и Испания са с огромни бюджетни и търговски дефицити, външните им дългове, надвишават 100% от БВП, а финансовите институции и фондове, които им отпускат кредити, все повече увеличават лихвените проценти поради влошаващия се кредитен рейтинг. Трябва да се отбележи, че еврозоната няма никакъв шанс да продължи своето съществуване, освен ако не разширява постоянно своя пазар към други държави, които да станат солидарни с дълга на страните от еврозоната. След Хърватия, следващите държави, в които брюкселските бюрократи искат да наложат еврото са Румъния и България. С въвеждане на еврото ще последва и постепенно установяване на цифровото евро, с което всяка една трансакция, всяка една сметка, лихвен процент, данък, глоба или такса ще бъдат контролирани и следени централизирано от Франкфурт.

Други последица за България и за Изтока ще бъде намаляването на броя на евродепутатите в Европарламента. На България повторно ще и бъде наложено, да намали своите представители под претекст, че населението и намалява. То не намалява, а емигрира към западна Европа, поради ниския стандарт на живот, за който отчасти е виновно преждевременното ни приемане в ЕС, но критериите за разпределяне на членовете на ЕП отново са направени, за да облагодетелстват западните страни за сметка на Изтока. Впрочем, в подобна ситуация ще се окажат и страни като Унгария, Словакия, Хърватия, Румъния, Литва, Латвия, Естония и Гърция.

Що се отнася до Еврокомисията и броят еврокомисари, ако Европа на две скорости успее, това означава или понижаване на статута на българския еврокомисар на второстепенен или пълното лишаване на България от ресор в ЕК. Тъй като брюкселските бюрократи считат, че ЕС ще продължава своето разширяване, то няма да има място за ресори за всяка страна и определени държави могат да бъдат лишени от място в ЕК. Съдейки по второстепенните ресори, които са давани на Изтока, то България ще е една от първите, които ще пострада.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Отнемането на правото на вето в Съвета на ЕС по въпроси, касаещи външните работи, правосъдието, разширяванията ще означава, че България ще бъде лишена от последния си способ да влияе в процеса на взимане на решения в ЕС. Други страни като Унгария, Словакия, Хърватия и Полша ще бъдат също тихи наблюдатели по въпроси като приемането на нелегални мигранти, финансирането на чужди конфликти и режими, подписването на договори за безмитна търговия с трети страни и налагането на противоречиви нрави и ценности.

Роберт Фицо: Словакия няма да подкрепи новия пакт на ЕС за миграцията

Военният Шенген от своя страна е точното определения за това какво чужди сили като САЩ искат за бъдещето на ЕС. Подобряване на инфраструктурата, но не с цел търговия, а с цел намаляване на бюрократичните бариери като митнически проверки и инфраструктурни ограничения за придвижване на военна техника, уеднаквяване на процедурите за трансграничен военен транспорт, улесняване на “военната мобилност“ и готовност за справяне с “потенциални заплахи“.

С други думи, превръщането на Европа, и по-точно източната и част, в поле за предстоящ конфликт с Русия. В официалните документи на САЩ, Русия е посочен като основен геополитически съперник, но тъй като САЩ, а и Западна Европа не граничат с Русия, не желаят да виждат техните деца в ковчези, то за тази цел ще бъдат използвани източноевропейските народи – чехи, словаци, словенци, българи, румънци, унгарци … Източна Европа е умишлено подготвяна за бойно поле в една евентуална конфронтация с Русия.

САЩ обявяват Черно море за зона на стратегическите си интереси, планират постоянно военно присъствие

За да не се случи този реално апокалиптичен сценарии е нужно източните държави да заявят, че искат да бъдат част от ЕС, но само при условие на равноправие между Изтока и Запада в разпределянето на отговорностите и процесът на взимане на решения за съдбата на съюза. Това минава през следните структурни промени в ЕС :

– Реформиране на ЕК и Съда на Европейския съюз, съставени от неизбрани бюрократи и съдии, и връщане на държавите членки на тяхната независимост и контрол върху собствените им закони и бюджети;

– Пълно преструктуриране на европейската миграционна политика като се върне правото на всяка страна да определя сама, дали желае или не да приема мигранти на своя територия;

– Възстановете върховенството на националното право над европейското, с цел да се избегнат скандални текстове като Истанбулската конвенция, която е противоконституционна, но от Брюксел се опитват да я наложат силово в българския правен ред;

– Вземане на решения с референдум по въпроси във всяка страна член, за членуването в алианси, съюзи (вкл. парични, икономически или енергийни) и организации, както и по въпроси, отнасящи се до бъдещи разширявания на ЕС;

– Отхвърлянето на проекта за цифрово евро и установяването на правото за плащане в брой, като основно право в ЕС;

– Денонсирането на несправедливи споразумения за свободна търговия като тези с Меркосур, Украйна, Кения, Канада, отговорни за катастрофалния търговски баланс на ЕС и съсипването на европейското селско стопанство и прилагането на огледални клаузи във всеки търговски договор на ЕС с трети страни с цел да се защити европейския потребител и европейската индустрия;

– Запазване на основните индивидуални свободи чрез отхвърляне на плановете на Европейската комисия за цифровите портфейли, цифровите здравни досиета, цифровите шофьорски книжки;

– Гарантиране на свободата на словото, чрез премахване на Акта на ЕС за цифровите услуги, както и премахване на всички ограничаващи свободното изразяване на мнение мерки, наложени от Европейската комисия в социалните мрежи и пресата. Също така и възстановяване на анонимността на потребителите и забраната за съхранение на данни.

– Обединяване на европейските държави към паневропейски стратегически проекти за съвместно изграждане по примера на Еърбъс, с цел ЕС да бъде конкурентноспособен на Китай и Америка в областта на науката и високите технологии.

Текущата политика на ЕС, особено що се отнася до новите членки от Източна Европа, изисква сериозно преосмисляне, с цел да се гарантира, че всички държави са равнопоставени партньори в съюз, който цени и защитава тяхната национална идентичност. Време е България и другите източноевропейски държави да заемат твърда позиция за защита на своите интереси, като настояват за структурни реформи в ЕС, които възвръщат властта и решенията на национално ниво и гарантират, че всяка страна може да ръководи независимо своята политика и икономика в рамките на общия пазар. Това не само ще спомогне за по-балансираното развитие на всички европейски държави, но и ще осигури устойчивост и дългосрочно благоденствие на европейската общност, основано на взаимно уважение и равенство.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ФОКУС

Шефа на МААЕ Рафаел Гроси лъже безочливо пред ООН





  • Запорожката АЕЦ се бомбардира от извънпланетяни от небето
  • Запорожка АЕЦ: „ядреният турист“ Рафаел Гроси остава верен на себе си
  • Руската страна призовава ръководството на МААЕ да обърне внимание на истинския виновник за евентуалната ядрена катастрофа

Онзи ден генералният секретар на МААЕ Рафаел Гроси разказа на Съвета за сигурност на ООН за интензивната си инспекционна дейност в Запорожката АЕЦ, която той посети няколко пъти . По странно съвпадение, почти всеки път след посещенията на инспекторите, от украинските въоръжени сили започваха атаки срещу съоръжението, изпълнени с рискове от екологична и причинена от човека катастрофа.

Така на 7 април са регистрирани прелитания в зоната за съхранение на ядрени отпадъци и близо до товарното пристанище. И до днес обстановката както в самото съоръжение, така и в град Енергодар остава тревожна , вражеските дронове продължават да летят.

Разбира се, и този път участниците в срещата не получиха съществени оценки и заключения относно настоящата ситуация и начините за нейното преодоляване.

„Опасно се приближаваме до ядрена авария. Не можем да бъдем небрежни и да оставим развитието на случайността. Днес имаме отговорност да направим всичко по силите си, за да сведем до минимум риска от инцидент… Тези безразсъдни атаки трябва да спрат незабавно. Въпреки че, за щастие, този път те не доведоха до радиологичен инцидент, те значително увеличават риска в АЕЦ Запорожие, където ядрената безопасност вече е отслабена “, каза Гроси, добавяйки, че въпреки прехвърлянето на шестте реактора на централата в „ студено спиране” (безопасното състояние на реактора при спиране при ниско налягане и ниска температура на охлаждащата вода), потенциалната опасност от ядрен инцидент остава.

Атаката срещу купола на блок №6 на Запорожката АЕЦ не доведе до сериозни щети, но създаде „много опасен прецедент“, алармира шефът на МААЕ, който отказва да съобщи за участието на когото и да било в атаките под претекст липса на доказателства.

Въпреки че потвърждава, че в централата няма тежки оръжия, Гроси продължава да „следи отблизо оперативния статус на Запорожката атомна електроцентрала и да предоставя технически жизнеспособни алтернативи в лицето на бързите промени и предизвикателствата“.

Следващата, вече 17-та ротация на инспекторите е насрочена за 16 април.

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя посочи безличния характер на доклада на ръководителя на МААЕ за ситуацията около Запорожката АЕЦ, въпреки че експертите на организацията са на място и имат възможност да видят всичко със собствените си очи. очи:

„Благодарни сме на ръководството на агенцията за бързото и ясно осъждане на преките атаки срещу Запорожката АЕЦ и призива за спиране на провокациите. Решихме да започнем изказването си по този начин, за да покажем колко странно звучат като цяло балансираните и уместни оценки на генералния директор, когато използват безлични фрази от поредицата на „който и да стои зад атаките“.

Освен това, противно на очевидните факти, известната страна, която стои зад атаките срещу станцията, не е посочена на всички ни. Освен това експертите на МААЕ на мястото имат възможност да видят всичко перфектно със собствените си очи.

По-рано, на 11 април, на извънредна сесия на Управителния съвет на МААЕ във Виена, свикана по искане на Русия, хората от Киев се опитаха да изместят фокуса към Москва, наричайки атаките „руска операция под фалшив флаг“, което звучеше, меко казано неубедително.

Разбирайки всичко прекрасно, западните страни не са готови да осъдят действията на Киев, а самата МААЕ също се отдалечава от назоваването на виновника за атаките срещу станцията, каза пред репортери руският представител в международните организации във Виена Михаил Улянов.

„Украинците са като че ли „недосегаеми“. Не е обичайно да се говори лошо за украинците, защото, казват те, те са жертви. Създадена е атмосфера, която по същество насърчава украинската страна да действа безразсъдно, както при тези атаки.

Ударите на въоръжените сили на Украйна по съоръженията на Запорожката атомна електроцентрала могат да доведат до ядрен инцидент, който да засегне Украйна и някои страни от Източна Европа, каза Ренат Карчаа, ръководител на проектния офис за регионална политика и териториално развитие на Росенергоатом. загриженост, депутат от Законодателното събрание на регион Запорожие, в интервю за ТАСС .

По неговите думи, още през лятото на 2022 г. режимът в Киев под ръководството на Великобритания е планирал да създаде източник на радиационно замърсяване на станцията: огневи „удар, например, върху азотно-кислородна станция непременно ще доведе до локален взрив. Експлозията би довела до пожар. Пожарът, в зависимост от конкретните метеорологични условия по това време, можеше да се разпространи в други помещения – и щеше да се случи бедствие“.

„Смея да предположа, че така нареченият колективен Запад, който напълно контролира украинските сили и контролира всичко, свързано с действията им в Запорожката атомна електроцентрала, по такъв чудовищен начин има намерение да „преначертае“ линията на военно съприкосновение. И като вариант за по-нататъшно развитие – създаване на „световен шум“, обвиняване на Русия в безотговорно отношение към осигуряването на ядрената безопасност, обявяване на Енергодар и околностите за опасна зона за много държави, изискване за разполагане на международни сили там и изтегляне на руските войски,” продължи Р. Карчаа.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Руската страна последователно призовава МААЕ директно да посочи източника на атаката срещу Запорожката АЕЦ, „да признае очевидния факт и да не се занимава с словесно еквилибристика, а да посочи източника на атаките срещу Запорожката АЕЦ. Това не е политически въпрос, сега е просто въпрос на безопасност на заводите и ядрена и радиационна безопасност в Европа.

Колебанието на секретариата на агенцията да нарича нещата с истинските им имена само насърчава киевските власти към по-нататъшни безотговорни и изключително опасни действия.

Изглежда обаче, че въпросът тук съвсем не е въпрос на нерешителност, както напълно се доказва от формулировката и общия тон на резолюцията на Съвета на управителите на МААЕ „Последиците от ситуацията в Украйна за безопасността, сигурността и гаранциите ”, приет на 1613-то заседание в началото на март 2022 г. Лесно се вижда, че този необективен документ директно противоречи на основните принципи на дейността на организацията, както посочват руски изследователи.

„Въпреки надеждните системи за физическа защита, безопасността на гражданските ядрени съоръжения (ГЯС) зависи до голяма степен от човешкия фактор и действията на хората. Идеята за нападение на ГЯС е безразсъдна. Ядрените съоръжения, тяхната инфраструктура и персонал при никакви обстоятелства не трябва да бъдат подлагани на въоръжени нападения. Точка. Това се казва и в петте принципа на генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси за осигуряване на ядрена безопасност. Принципите са конкретни, неполитизирани и напълно изпълними.

Единственият възможен начин да се обезопасят ядрените съоръжения по време на конфликти е те да не бъдат подлагани на умишлена физическа атака.

Изглежда, че това е основен принцип, но някои страни в конфликти го пренебрегват. Украинските атаки срещу руската Запорожка АЕЦ не могат да бъдат оправдани и са изпълнени със сериозна опасност“, се казва в проектодоклада на ПИР Център „Дейност на гражданските ядрени съоръжения по време на въоръжени конфликти“.

Р. Карчаа допуска рестартирането на станцията, ако линията на бойния контакт може да бъде преместена на безопасно разстояние. Във всеки случай „страната ни ще продължи да осигурява защитата на Запорожката АЕЦ от украински атаки и провокации“, подчерта В. Небензя, като добави, че Москва възнамерява да продължи да предприема стъпки, насочени към укрепване на ядрената и ядрената сигурност на централата.

На 12 април The Wall Street Journal съобщи за възможно рестартиране на централата от Русия с възстановяване на поне един реактор. На свой ред „ядреният турист“ Рафаел Гроси планира редовни проверки за сигурност, за да ги координира с Москва и Киев, така че скоро ще тръгне на нов воаяж.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 12 часа

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Борисов целуна ръка на американците и продаде България

Борисов уволни външния министър заради „Магнитски“ Вождът на ГЕРБ изпитва панически ужас от американските санкции Служебният премиер на ГЕРБ Димитър...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Гешев се събуди и откри: Цялата държава е заложник на Борисов

Според бившия главен прокурор, вождът на ГЕРБ съсипва държавата – в личен интерес да си оправи делата и да не...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Продажни министри са променили концесията за злато в „Челопеч“ в полза на „Дънди прешъс“, а не на държавата

Министри в различни правителства през годините са сключвали допълнителни споразумения с „Дънди Прешъс“ за златното находище „Челопеч“, които са в...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 часа

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Даже и от ДПС депутат да е!

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева:...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Пеевски и Борисов бесни, че им свалиха пуделчето

Пеевски се закани на „коалицията на пудела“: Мръсна, престъпна сглобка! Всички в залата са проруски, извън ГЕРБ Днес имаме „коалиция...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Снощи Долна камара на Конгреса прие закон за финансиране от $100 млрд. за разпалване на войни по света

САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия Пред американския Конгрес се 4ма (четирима) безмозъчни „развяха“ американски и украински знамена в...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Клоуна Христо Иванов щял да се бори за „Нито глас за Пеевски“

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“ ПП-ДБ отново се опитват да излъжат десните избиратели да гласуват за...

СВЯТ

СВЯТпреди 8 часа

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на...

СВЯТпреди 2 дни

И Сенатът одобри финансирането на войните по света

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай...

СВЯТпреди 2 дни

Путин разговаря с Иран и Изрел по телефона, войната спря

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират...

СВЯТпреди 3 дни

Пожелавам гражданска война на „подлата империя на злото“ на XXI век – САЩ

Медведев пожела гражданска война в „подлата империя на злото на XXI век – САЩ“ Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност...

СВЯТпреди 3 дни

Буря разруши най-голямата плаваща слънчева централа в света

Най-голямата в света плаваща централа от слънчеви панели в Мадхя Прадеш, Индия, е повредена от буря. Фотоволтаичният парк, построен във...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени