Свържете се с нас

ПОЛИТИКА

Кирил наркомана заплаши Борисов: Няма да можеш да смениш нито един министър! Или се примиряваш с нашите, или се махаш!





В много общини ГЕРБ и ДПС подкрепят един кмет – започва да става една консолидация между тях като една политическа формация. Те може би се чувстват по-силни, когато са заедно, както ние с ДБ, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

Няма да участваме в извънредното заседание на НС, то е прах в очите на хората.

Има само един начин да има промени в правителството – ГЕРБ да кажат: Искаме да си направим правителство с „Възраждане“, БСП и ДПС, и сменяме формата. Ние на нищо няма да се съгласим, в което не вярваме. Ако имаме критики до ротацията, която е март, за някой министър, можем да го повдигнем, посочи Кирил Петков.

Ние вярваме на премиера Денков, на министъра на финансите, на министъра на регионалното развитие, на министъра на спорта, че нещата се движат в правилната посока, коментира Петков критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на отделни министри.

Запитан дали от ПП-ДБ имат критики към работата на външния министър Мария Габриел по повод Шенген, Петков обясни, че позицията на Австрия спрямо България не е честна. Реално само 2% от миграционния поток в Австрия влиза през България и те го знаят. И разбрахме, че, за съжаление, те използват България и Румъния да правят реформа в Шенген и МВнР трябва да засили дейността си. Това е препоръка, че трябва да работим всички заедно, защото не става въпрос за наш проблем, който трябва да решим, а за европейски въпрос, обясни той.

Това, което виждам, обикаляйки България, е, че това, което стана между ПП и ДБ, същият процес се случва между ГЕРБ и ДПС. Например – в Монтана, Търговище, Пазарджик, Велинград – подкрепят един кмет. Започва да става една консолидация между ГЕРБ и ДПС като една политическа формация и на много места, каза Петков. Те може би се чувстват по-силни, когато са заедно, както ние с ДБ, допълни той.

Нямам проблем, когато едни хора си взимат пиара за реформи, в които вярвам, отговори Петков на въпрос дали Пеевски се е превърнал в говорител на правителството. Но в петък те искат да направят цирк, допълни той.

Петков отново потвърди, че депутатите от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ няма да отидат в парламента в петък за заседанието за „Лукойл“, поискано от ГЕРБ.

Това е малко димка или прах в очите на хората преди местния вот. Донякъде разбирам колегите от ГЕРБ – много от техните кандидати са с повече мандати и как да обяснят, че в Ловеч например няма вода. И им трябва тема, която да отклони вниманието преди изборите, да хвърли прах, коментира Петков.

Делян Добрев го използват за черен пиар оръжие. А единственият въпрос към него е къде са 27-те стотинки, които изчезнаха. Когато бях аз премиер, говореха за левче, сега за 73 стотинки. Опитват се това да бъде темата в следващите няколко дни.

Единствената тема – министърът на финансите изпрати комуникация към „Лукойл“ – да не се опитват със стари техни загуби да ги използват да покриват нови данъци. Става дума за 540 млн. Той уведоми колегите от ГЕРБ и ДПС, че това вече го е направил. Това са стари загуби, които те се опитват през тях да спрат плащането на нови данъци – първо да се покрият загубите, после да плащат данъците, обясни още Петков. И Асен Василев им е дал ясна комуникация, че това не може да стане, защото вече веднъж са се отказали миналата година.

Те няма да платят във вторник 540 млн. – те няма да използват загубата си, за да не покриват бъдещи данъци. Изведнъж стана 1,5 млрд. След това – това са 73 стотинки. И изведнъж цялата тема – вместо да говорим за ВиК проблеми, за лоши тротоари, ние говорим за това, обясни Петков.

10 г. по време на управлението на ГЕРБ, те платиха нула лева данъци. И по време на нашето управление за първи път платиха над 40 млн., допълни съпредседателят на ПП.

Абсолютно сме обединени, че тази компания трябва да плаща целия си данък и съм сигурен, че НАП ще направи всичко необходимо. Тези пари ще бъдат вкарани в някакъв фонд и ще измислим начин как да се направи точно, допълни той.

Той не е чул за американско-турски консорциум. Това, което може да се случи – както в Италия да се премести собствеността, защото самите „Лукойл“, ако продължи войната, ще има проблем с намирането на руски нефт. Има пазарни сили, които ги карат да мислят за алтернативи, защото в момента те работят почти изцяло на руски нефт. Алтернативата е да се намери от когото и да било – дали ще е азерски или друг, каза още Петков.

На въпрос дали му е известно да има български апетити за придобиване на рафинерията, той обясни: Миналата година техните продажби са близо 4 млрд. долара, което означава, че това е една много сериозна инвестиция и не знам дали някой има възможност да извади такива пари, за да купи рафинерията. От наша гледна точка това си е частен въпрос. Единственото, което е важно от държавата – който и да влезе, ако се влезе в такава сделка, трябва да има прозрачност. Защото е важно да не се появи отнякъде поредна Гинка, а голям инвеститор.

Това, което ГЕРБ и ДПС трябва да научат е, че като кажем Не, това е Не. Можем да работим за важни неща заедно, но когато ние кажем, че няма да участваме в предизборния цирк, няма как да ни накарат. Това, което те още не могат да разберат е, че с нас се работи само, ако ние вярваме и не могат да ни накарат, който и да се обажда – Борисов, Пеевски, това няма да се случи, коментира още съпредседателят на ПП.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ПОЛИТИКА

Детрониран гнома от листите на ПиПитата-ДеБили! Прост, нагъл, безполезен!





  • Изненада! Ген. Атанасов детрониран от листите на ПП-ДБ
  • Лидерът на ДСБ не е водач на депутатска листа

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов изненадващо няма да е водач на листа на ПП-ДБ за предсрочните парламентарни избори на 9 юни. Това става ясно от списъка с водачите, изпратен от пресцентъра на формацията.

На миналите избори назначеният за генерал беше водач в Кърджали, откъдето коалицията не взе мандат. Той влезе в парламента от листата в 23-и МИР, където беше втори. Сега в Кърджали повежда ново лице – Радослав Милев. Той е бизнесмен, има частна верига заведения и хотели. Бил е и общински съветник в Кърджали.

Ето всички водачи на листи на ПП-ДБ за 50-ото народно събрание:

1. Благоевград – Андрей Цеков

2. Бургас – Николай Денков

3. Варна – Даниeл Лорер

4. Велико Търново – Людмила Илиева

5. Видин – Любен Иванов

6. Враца – Деница Симеонова

7. Габрово – Явор Божанков

8. Добрич – Ивайло Мирчев

9. Кърджали – Радослав Милев

10. Кюстендил – Георги Стамов

11. Ловеч – Искрен Арабаджиев

12. Монтана – Ванина Вецина

13. Пазарджик – Ивайло Шотев

14. Перник – Кирил Петков

15. Плевен – Богдан Богданов

16. Пловдив – Асен Василев

17. Пловдив област – Богдан Богданов

18. Разград – Антоанета Цонева

19. Русе – Мартин Димитров

20. Силистра – Богомил Петков

21. Сливен – Татяна Султанова

22. Смолян – Михал Камбарев

23. София 23-и МИР – Кирил Петков

24. София 24-и МИР – Христо Иванов

25. София – 25-и МИР Христо Петров (Ицо Хазарта)

26. София област – Александър Симидчиев

27. Стара Загора – Радослав Рибарски

28. Търговище – Илина Мутафчиева

29. Хасково – Асен Василев

30. Шумен – Николай Денков

31. Ямбол – Мирослав Иванов

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Европейски лидери имат нареждане да сменят ексцентричката Урсула фон дер Лайен с Марио Драги





  • Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue Zurcher Zeitung. Авторитетното издание излезе със силно критична статия „Симулация на демокрация с Фон дер Лайен: Брюксел заблуждава гражданите си“.

Четири седмици преди европейските избори Урсула фон дер Лайен трябва да се тревожи за бъдещето си. Ще получи ли тя втори мандат като председател на Комисията? Някой ще реши – със сигурност не избирателите, пише Neue Zurcher Zeitung и добавя: Удивително е: допреди няколко седмици „мадам Европа“ изглеждаше почти готова за най-високия пост в ЕС. Сега нейният трон внезапно сякаш се клати.

През 2019 г. не избирателите й помогнаха да влезе в длъжност, а по-скоро френският президент Еманюел Макрон (който искаше да отслаби Европарламента). Пет години по-късно нейните партийни приятели я обявиха за най-добрия кандидат, но механизмът на властта остана същият: не резултатите от изборите, а споразуменията в Европейския съвет решават кой ще оглави изпълнителния орган на ЕС.

Bloomberg съобщи миналия месец, че френският президент Еманюел Макрон, смятан от мнозина за ключов поддръжник на Фон дер Лайен, обмисля неин заместник.

Въпреки че председателят на ЕК не се избира пряко от гражданите на ЕС, както евродепутатите, съдбата на Фон дер Лайен все още косвено зависи от резултата от европейските парламентарни избори, насрочени за следващия месец. Тя остава основният кандидат на дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП), която има най-много места в Европейския парламент.

 ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Всеки кандидат на ЕНП ще изисква подкрепа с абсолютно мнозинство от евродепутатите, а Фон дер Лайен отказа да изключи коалиция с десни групи, за да си осигури още един петгодишен мандат.

В европейските столици мнозина са недоволни от на Фон дер Лайен – „от нейната прекомерна политика за климата [и] отслабващата икономика“. „Обвиненията в непотизъм и непрозрачност“ също хвърлят сянка върху перспективите й да си осигури втори 5-годишен мандат.

Според швейцарския вестник италианският премиер Джорджа Мелони, заедно с френския президент Макрон, обмислят алтернативи на Фон дер Лайен, включително бившия президент на Европейската централна банка и бивш италиански премиер Марио Драги.

Bloomberg също заяви през април, че Макрон обсъжда потенциални заместници с други лидери на ЕС. Медията посочи Драги като възможен кандидат.

Макрон направи няколко завоалирани упрека към Фон дер Лайен през последните месеци. През март той се оплака, че макар „председателството на комисията да е там, за да защитава общия интерес“, то е станало „свръхполитизирано“.

Позицията на Фон дер Лайен също беше разклатена от няколко скандала, сред които изтритите й съобщения с изпълнителния директор на Pfizer Алберт Бурла и договора за ваксините срещу Ковид. Миналия месец председателят на комисията беше остро критикувана, след като назначи сънародника си – германския евродепутат Маркус Пипер – на доходоносния пост – „специален съветник“ със заплата от 17 000 евро на месец.

Представители на ЕС като първия дипломат на блока Жозеп Борел и еврокомисарят Тиери Бретон изразиха тревога заради „въпроси за прозрачността и безпристрастността на процеса на номиниране“. Комисията обаче настоя, че процесът за назначаване на Пипер “се е състоял в пълно съответствие с процедурите“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Палячото водещ се за шеф нс ЦРУ пак се издъни





  • Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток

Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не може да се измъкне от авралния режим в Близкия изток. Само онзи ден, след редовните си преговори в Кайро за постигане на мирно споразумение в Газа и размяна на заложници между Израел и Хамас, Блумбърг очакваше победа, твърдейки, че „преговарящите в Кайро са постигнали напредък по техническите аспекти на потенциално споразумение“ и че остана да се уточнят „конкретните подробности за преговорите“.

В тази връзка Бърнс трябваше да отиде в Израел, за да „затвърди успеха“ в преговорите с неговите лидери. Но в последния момент настъпи срив.

Шефът на Политбюро на Хамас Исмаил Хания каза, че движението остава ангажирано с „постигането на всеобхватно споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа, както и изтеглянето на вражеските войски от анклава“. В отговор израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че „Израел е готов само за временно примирие с Хамас в замяна на заложници“ и предаването на Газа под контрола на Хамас „би означавало поражение за него“.

Причините за тези различия по време на преговорния процес в Кайро остават неизвестни. В тази връзка Бърнс, вместо в Израел, спешно отиде в Катар, за да се срещне с премиера шейх Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани . Очевидно той търси промяна в позициите на Хамас за прекратяване на огъня в Газа и размяната на заложници.

Но е трудно да се каже дали следващата мисия на Бърнс ще бъде успешна. Засега е ясно, че той рискува да престане да бъде ключова фигура в усилията на САЩ за разрешаване на конфликта в Газа, използвайки само ЦРУ и израелската разузнавателна агенция Мосад. В същото време Бърнс всъщност изтласка държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на отбраната Лойд Остин от тези преговори , насочвайки вниманието им към по-широките проблеми на палестинското урегулиране.

Но сега и той, „шпионинът-дипломат“, не успява. Неговата тактика „работи тихо“ винаги води преговорите в задънена улица. Както пише The Washington Post, „не е възможно да се повтори предишното временно примирие в Газа, което продължи от сутринта на 24 ноември до сутринта на 1 декември 2023 г., с размяната на повече от сто израелски заложници срещу около 200 палестинци.”

В по-широк контекст Нетаняху и Хамас, по различни причини, избегнаха да създадат събитие в конфликта, което би могло да бъде представено като победа от администрацията на президента Джо Байдън .

Това е същата близкоизточна „шахматна игра“, в която страните в конфликта пестят ресурси в името на следващите ходове. Външно е ясна само мотивацията за действията: Нетаняху избягва дълга мирна пауза, страхувайки се от отстраняването си от власт.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Хамас също се опитва да запази своя военен и политически потенциал за участие в палестинското управление. Именно тези две сили сложиха прътите в колелата на Бърнс, прекъсвайки посредническите преговори под различни предлози.

Според някои арабски експерти има процес на изравняване на влиянието на Бърнс в обкръжението на Байдън чрез дискредитиране на неговото „тайно дипломатическо оръжие на малки стъпки“. Припомняме, че той е работил за трима президенти републиканци и трима демократи и всяка администрация високо е оценявала способностите му на анализатор.

Но ако говорим за отношенията с Доналд Тръмп , Бърнс го нарече „свадлив и безразсъден човек“. Сега Бърнс се смята за човек, който е загубил изкуството да маневрира в сивата зона между мира и войната, да изгражда влияние, да преследва общи интереси там, където все пак могат да бъдат намерени. Наистина схемите за регулиране, които Бърнс изгражда в Газа, бързо се разпадат.

За да подкрепи неговата позиция, съобщава Axios, от администрацията на Байдън изтече информация за спирането на доставките на боеприпаси за Израел. Съобщава се, че това е „първият път от началото на войната в Газа, когато Съединените щати са спрели доставките на оръжия, предназначени за израелската армия“.

Външната мотивация за това решение е свързана с намерението на Израел да нахлуе в Рафах в южната част на ивицата Газа. Но отива и по-дълбоко. Според някои съобщения, Блинкен започва да поема инициативата в тази област, като е провел „трудни преговори“ с Нетаняху именно по тази тема.

Тогава говорителят на Белия дом Джон Кърби каза пред репортери, че Байдън е „искрен, когато говори за възможността за промени в политиката на САЩ по отношение на войната в Газа, ако те продължат някаква наземна операция в Рафах“.

„Кълна се в господ, вече не знам какво да правя. Страх ме е!“

Разбира се, това е ход към оказване на натиск върху Израел, а не върху Хамас. В Доха Бърнс, според Ройтерс, „също ще търси промени в позицията на Хамас чрез Катар“.

Но дали той ще спаси преговорите в светлината на последните изявления на Нетаняху за намерението му да нахлуе в Рафа, независимо от съдбата на преговорите, все още е открит въпрос.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 5 часа

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 7 часа

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 22 часа

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 часа

Детрониран гнома от листите на ПиПитата-ДеБили! Прост, нагъл, безполезен!

Изненада! Ген. Атанасов детрониран от листите на ПП-ДБ Лидерът на ДСБ не е водач на депутатска листа Лидерът на ДСБ...

ПОЛИТИКАпреди 17 часа

Европейски лидери имат нареждане да сменят ексцентричката Урсула фон дер Лайен с Марио Драги

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Палячото водещ се за шеф нс ЦРУ пак се издъни

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Перверзния Макрон го гони „пещерна русофобия“

Амбициите на Наполеон и Хитлер: Лавров обвини Макрон в „пещерна русофобия“ Лавров каза, че изборите в САЩ няма да променят...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Нинова се подигра жестоко с БСП

Нинова вкарва Калоян Методиев (СДС) и в парламента Тя тайно е пробутала протежето си на избираемо място в 25 МИР...

СВЯТ

СВЯТпреди един ден

Поляците са следващата жертва на вампирите от Вашингтон

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която...

СВЯТпреди 2 дни

Съдят истеричната вещица от Брюксел

Обвиненията са сериозни. Ще дадат под съд ръководството на ЕС Предстоят рокади във властовите структури на ЕС. Не става въпрос...

СВЯТпреди 2 дни

Германия с все по-мрачно икономическо бъдеще

Преките чуждестранни инвестиции в Германия са намалели с 12% за миналата година, тъй като европейската икономическа сила е привлякла по-малко...

СВЯТпреди 3 дни

Доказа се, че проклетата вещица от Брюксел лъже

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя...

СВЯТпреди 4 дни

Брюксел доказа колонизаторска си, неофашистка политика

Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия Политиката на Брюксел няма нищо общо с прокламираната си „демокрация“....

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени