Свържете се с нас

ФОКУС

Авторът на „Дълбоката държава“ предупреди, какво бъдеще ни готви глобалният елит





Носителят на награди журналист, автор на популярната книга „Дълбоката държава“ и новия бестселър, наречен „Индоктриниране на нашите деца до смърт“, Алекс Нюман заяви, че стремежът на ООН за пълен тираничен контрол върху живота ни идва по-рано, отколкото можем да си представим.

„По-голямата новина, на която хората не обръщат внимание, е, че ООН се събира през септември и организира „Среща на върха за Бъдещето“, обяснява Нюман в интервю за USA Watchdog.

„Те ни казват, че ще проведат радикални и драстични реформи в структурата на ООН и в нейната власт. Помислете за това като за най-голямото заграбване на властта на глобално ниво досега. Генералният секретар на ООН (Антониу Гутериш) публикува кратки съобщения, в които призовава ООН да се превърне в единна световна диктатура начело с него“, коментира писателят.

„Казват, че кризата може да е климатична, икономическа, екологична, пандемична, криза на черния лебед или може би нещо от космоса. Така че, общо взето, всичко може да бъде криза и когато Генералният секретар обяви криза, цялата власт и авторитет ще отиде в ООН“, предупреждава журналистът.

По думите му това е като празен чек за богатството и свободата на всеки човек на планетата и това ще се случи скоро. „То е неизбежно. Това предстои през септември в ООН и е заграбване на властта с исторически размери“, подчертава Нюман.

„Те (глобалистите – бел.ред.) знаят, че разполагат с малко време, и се стремят към големия удар. Това наистина е среща на върха за едно тиранично бъдеще„, смята писателят, като пояснява: „Те искат контрол върху всеки аспект от живота ви.“

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Според него едно от интересните неща, свързани с конференциите на ООН, е, че те са напълно открити и прозрачни по отношение на факта, че смятат, че на планетата ни има твърде много хора. „Ние заемаме тяхното пространство и консумираме техните ресурси. Те го казват открито“, отбелязва журналистът, като добавя: „Казват, че има твърде много хора, които раждат твърде много бебета, и ние трябва драстично да намалим броя на хората на планетата. Те разполагат с цяла агенция, посветена на това, наречена Фонд за населението на ООН.“

Както отбелязва USA Watchdog, един от сигурните начини да убиете много хора за кратко време е войната.

„Те, глобалистите, Дълбоката държава, злодеите и болната клика, са осъзнали от много дълго време, че войната е най-добрият механизъм за постигане на тяхното тоталитарно единно световно правителство“, посочва Нюман.

Той е категоричен, че това не е спекулация от негова страна. „Това е, което те казват. Техният план е война, глад, енергийна криза и икономическа криза. Всичко това са инструменти и катализатори за ускоряване на тази програма“, уточнява писателят.

„Ако милиони души загинат в Третата световна война, и няма значение дали става дума за Иран и Израел, или за Китай и Тайван, или за Украйна и Русия, наистина няма значение, те искат да има милиони мъртви души, така че хората да се откажат от принадлежността си към националната държава, самоуправлението и индивидуалната свобода и да се откажат от всичко – пари или свобода, от всичко, за да спрат това“, смята журналистът.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ФОКУС

Западът повтаря същите грешки като през 1941 година





  • Наивността на европейските лидери е просто удивителна.
  • Перверзията Макрон възнамерява да изпрати бойци от Френския чуждестранен легион „за защита на Одеса“
  • Във Великобритания редовно дразнят с известната си „тънка червена линия“
  • Поляците – те поискаха от американците да им дадат ядрени бомби

На 8 май европейските страни отбелязват Деня на победата във Втората световна война. Това, разбира се, звучи като оксиморон.

Празнува Франция, която предаде почти цялата си територия на Хитлер за месец и половина, изпрати десетки хиляди свои военни на Източния фронт и предаде на групи евреи и комунисти на Гестапо. Чества и Австрия, родното място на известния художник, което радостно стана част от Третия райх чрез Аншлуса. Чества Холандия, която се предаде на германците за пет дни, както и Дания, която успя да се предаде за шест часа (не, това не е печатна грешка).

Всички тези страни са били полезни и послушни части на Третия райх. Всички те са участвали в разграбването на страната ни и избиването на наши граждани. Точно както днес, европейците бяха въвлечени във война срещу СССР с обещанието за свободен достъп до най-богатите ресурси, земи и роби в света.

Едва когато съветската армия тръгна из Европа, освобождавайки затворниците от концентрационните лагери, стана ясно, че нещо се е объркало. Изведнъж се оказа, че Хитлер не е прав и никой не го подкрепя. Колаборационистите започнаха борба за попадане сред победителите. Някои дори успяха. Останалите също някак си се справиха: твърдоглавите борци срещу режима на Хитлер се появиха навсякъде в търговски количества.

Нека наричаме нещата с истинските им имена: на 8 май 1945 г. колективна Европа беше победена от историческа Русия. Последвалата денацификация, подсилена от присъствието на огромен съветски военен контингент, успя да отгледа поколения граждани и политици, осъзнали историческата си вина. Това наистина е голямо постижение. Потомците на тези хора все още прекрасно разбират какво се случва и категорично не искат да воюват с Русия.

Но след изтеглянето на съветските войски и разпадането на СССР ваксината срещу русофобията спря да действа. Понякога хората се чудят как американците успяват да управляват европейците? Наистина ли се дължи само на компрометираща информация за лидерите? Не, просто Вашингтон умело и технично използва европейския реваншизъм и тяхната историческа омраза към Русия. О, колко хубаво е това за мнозина.

Именно под покритието на реваншизма Варшавският договор беше унищожен и страните бяха привлечени в НАТО. Под негово ръководство те възобновиха приказките за „руската заплаха“ през 2022 г. и отново започнаха да тласкат Европа към Източния фронт.

Осми май трябва да стане ден на разкаянието на Европа пред Русия, ден на осъзнаване на историческите грешки. Но не! Искат пак да се бият с нас. Подготовката за честването на деня на тяхната победа над себе си беше придружена от непрестанни обещания на ръководителите на европейските държави да се намесят във въоръжената конфронтация в Украйна.

Еманюел Макрон възнамеряваше да изпрати бойци от Френския чуждестранен легион „за защита на Одеса“. Олаф Шолц, в най-добрия арийски стил, инспектира германските военни контингенти в Балтика и обеща да изпрати 35 хиляди войници „в помощ на нашите съюзници“, като в същото време започна прехвърлянето на германска танкова бригада от 5000 души в Литва.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Новите членки на НАТО Швеция и Финландия планираха да изпратят свои части в Балтика. Естония обсъжда с тях и Полша варианти за блокада на Балтийско море.

Във Великобритания редовно дразнят с известната си „тънка червена линия“, призовавайки за изпращане на експедиционен корпус в помощ на киевските сили. Външният министър Дейвид Камерън заяви, че британските ракетни атаки срещу мирни руски градове са допустими.

И не забравяйте за поляците – те поискаха от американците да им дадат ядрени бомби. Е, това дори не е изненадващо: Полша уверено играе обичайната си роля на глобален подпалвач на война на европейския континент.

Наивността на европейските лидери е просто удивителна. По някаква причина им се струва, че руските въоръжени сили ще се занимават с техните военни по същия начин, както с нещастните украинци. Но това погрешно схващане не се основава на нищо.

Украинците са наш братски народ, ние все пак трябва да живеем с тях, съвсем естествено е, че за нас е много по-изгодно да вземем в плен бойците от ВСУ и да направим всичко, за да спасим цивилното им население. Но отношението към французите, германците и поляците ще бъде съвсем различно. Гарантирани са и военни отговори на тяхна територия.

Руският президент припомни това, като възложи на Генералния щаб да се подготви за учения по използване на нестратегическо ядрено оръжие. Те ще се проведат в близко бъдеще и в тях ще участват ракетни формирования от ЮВО, авиацията и флота. Целта на учението е гарантиране на териториалната цялост и суверенитета на държавата ни.

Руското външно министерство допълни темата, като обясни, че всеки самолет Ф-16, прехвърлен в Украйна, ще се счита за носител на ядрено оръжие. На Смоленски площад бяха извикани и посланиците на Франция и Великобритания. Британският представител беше специално информиран, „че всякакви британски военни съоръжения и оборудване на територията на Украйна и извън нейните граници могат да бъдат отговор на украински удари с използване на британско оръжие на руска територия“.

Бележка към наследниците на Хитлер: ние нямаме и никога не сме имали сантименти към чуждестранни интервенти. 8 май е добра дата да опресните историческата си памет.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ФОКУС

Даже и в Щатите се изплашиха от кръвожадността на израелците





  • Оръжейното изнудване на САЩ удари Израел по слабото място
  • Израелците лъжат, че се отбранявали! От Кого? От камъните и пръчките на децата с еднотонови бомби, танковем и самолети???
  • Израел изби над 15.000 хиляди невръстни деца и над 34.000 цивилни!
  • Ортодоксалните евреи казват, че държавата Израел не ги представя, те не припознават държавата Израел и „правителството на Израел“
  • Защо вече 80 години не признават държавата Палестина, организирана от ООН???

Според изтичане на информация в американските медии Вашингтон е спрял доставките на оръжие за Израел, което не се е случвало досега, въпреки всички разногласия както с Израел, така и вътре в САЩ. Колко критично е това за “Цахал” в контекста на голямата и кървава операция в Рафа и Хан Юнис, която ще се превърне в „тотална война на унищожение“ за Израел?

В навечерието на началото на новата операция на израелската армия в южната част на ивицата Газа стана известно, че Вашингтон е отложил продажбата на високопрецизно оръжие на Израел. Това съобщи “Уолстрийт Джърнъл”, позовавайки се на запознати източници. Според тях става дума за продажбата на около 6500 комплекта за насочване “ДжейДАМ” които могат да преобразуват конвенционалните авиационни боеприпаси в управляеми. Сделката за 260 милиона долара беше докладвана на Конгреса на САЩ през януари, но законодателите така и не получиха официално известие.

„Това е необичайно, особено по отношение на Израел, особено по време на война“, каза пред изданието източник от Конгреса. Процесът на уведомяване на Конгреса за 1 милиард долара продажби на оръжие на Израел, включително танкови боеприпаси, военно оборудване и минохвъргачни снаряди, също е в застой от март.

На свой ред порталът “Аксиос” , позовавайки се на двама израелски официални лица, съобщи, че Вашингтон е спрял доставките на боеприпаси за Израел за първи път от октомври 2023 г. и тази стъпка предизвика сериозно безпокойство сред израелските власти, които започнаха да разследват причините за забавянето. Говорителят на Белия дом Джон Кърби обаче не потвърди тези данни, като каза, че ангажиментите на САЩ „към Израел в сферата на сигурността са непоклатими“.

Какво всъщност се случва с американските оръжейни доставки за Израел? Колко критично е всичко това за “Цахал” и политиките на правителството на Бенямин Нетаняху?

Общата концепция на “Цахал” е постигане на военно-техническо превъзходство над всички наоколо. Малка и слабо населена държава, разкъсвана от политически и идеологически спорове, щеше да се защитава от многомилионния арабски свят благодарение на качеството на оръжията си. Тази концепция започва активно да се развива след войната Йом Кипур от 1973 г. – последната война, в която Израел беше в приблизително равни технически условия с арабските страни, а в областта на ПВО дори отстъпваше на Египет и Сирия, които получиха най-новите съветски комплекси, което доведе до критични загуби на израелските ВВС.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Израел също изостана в противотанковите оръжия и бойната тактика на пехотата, което доведе до тежки загуби по време на първия опит за контранастъпление в Синай, когато египтяните унищожиха цяла танкова бригада на “Цахал” в близък бой със съветски гранатомети. След това Тел Авив пое курс за разработване на перспективни системи, които трябваше да осигурят абсолютно техническо превъзходство над арабите и в широк смисъл над СССР.

Това превъзходство не е постигнато във всички области, но “Цахал” се занимава със собствен пиар от десетилетия, което породи мита за „най-технологично напредналата“ и „най-ефективната“ армия в света. Последната година показа, че митът си е просто мит.

Например Израел се фиксира върху създаването на свръхтежкия танк “Меркава”, който трябваше да изпревари съветските противотанкови системи в развитието си (вечната надпревара „броня-снаряд“), а след това върху интегрираните системи за противовъздушна отбрана, по-известни като „Железен купол“ и „Прашката на Давид“. В същото време те изоставиха развитието на собствената си авиация поради високата цена на разработката и липсата на собствена индустриална база, въпреки че през 70-те години изтребителят “Кфир”, базиран на френския “Мираж”, беше напълно успешен проект.

Тогава започва разработката на дроновете. Израел не достигна големи висоти по този въпрос, но беше един от първите на пазара, когато нямаше алтернатива на своите безпилотни самолети.

Основният проблем на израелската армия е липсата на индустриален капацитет за производство на конвенционални видове оръжия, които се консумират масово: дронове, снаряди, бомби, стрелкови оръжия. Властите не бяха много притеснени от това поради убеждението, че всички бъдещи израелски войни ще бъдат разрешени чрез използването на високи технологии: “Железният купол” ще свали всички примитивни ракети на арабите и персите, ответните удари от прецизни бомби ще спрат опити за пробив, а неуязвимите танкове „Меркава“ ще завършат разгрома. Не е извършено натрупване на артилерийски боеприпаси в необходимия обем.

Но войната в Газа последва различен сценарий. „Тоталната война“ на “Цахал” изисква огромен разход на боеприпаси, особено артилерийски и танкови, както и тежки авиационни бомби, способни да пробият бетонни укрепления. Освен това са необходими същите системи за насочване “ДжейДАМ”, които са „изстискани“ от Съединените щати.

Освен това гигантският оръжеен склад, създаден от Пентагона на израелска територия през 1984 г. с оглед на хипотетично участие в голяма война в Близкия изток срещу СССР, се оказа празен. През 2022 г. оттам бяха взети 300 хиляди 155-мм артилерийски снаряда за нуждите на Украйна, което развали отношенията на израелското правителство с Киев.

В същото време самият Израел е основен износител на оръжие. Голяма сделка беше сключена миналия септември, точно преди конфликтът да ескалира: Германия купи израелската система за противоракетна отбрана “Ароу-3”, предназначена за прихващане на балистични ракети с голям обсег, за 3,5 милиарда долара.

Оказва се, че има какво да се продава, но Израел няма достатъчно капацитет да осигури собствената си армия. Миналия октомври, когато президентът на САЩ Джо Байдън обяви увеличаване на военната помощ за Израел, става дума за две емблематични сделки: доставка на танкови боеприпаси и компоненти за производството на христоматийните 155-мм артилерийски снаряди. Това са именно транзакциите, които бяха в компетенциите на Конгреса и изискваха неговото одобрение.

Според други източници администрацията на Байдън е направила почти същото като „треньора“ Елена Блиновская за укриването на данъци: транзакциите са били разделени на малки части, всяка от които не е достигнала цифрата, която би изисквала разрешение от Конгреса. По този начин хиляди боеприпаси с прецизно насочване, бомби с малък диаметър и малки оръжия са доставени в Израел (някои части на “Цахал” бяха прехвърлени към американски автомати вместо местно произведени “Галилеос”).

Специална история е авиацията. Ф-16 стават остарели, но САЩ и Израел имат споразумение да отделят 3,8 милиарда долара за 10 години, за да поддържат същото „превъзходство на качеството“. Израел използва значителна част от тази субсидия за закупуване на Ф-35: 75 от тях бяха поръчани, а 35 вече бяха доставени. Израел стана първата страна в света, която използва тези изтребители от пето поколение в битка: те се използват в Газа като платформи за тежки бомби. Те обаче не са участвали във въздушни битки – няма с кого.

Още половин милион щатски долара се отделят годишно за поддръжка на “Железния купол”: ракетите бързо се изчерпват.

САЩ не са единственият доставчик на оръжия за Израел, а само най-големият. Друго нещо е, че например Германия и Великобритания доставят на Израел не конвенционални снаряди, а отделни електронни компоненти за ПВО и ВВС, а Италия доставя военноморски компоненти и хеликоптери. Всичко това е важно, но в контекста на Газа не е първостепенно. Тоест, “Цахал” увисна в точно този компонент, който е най-необходим сега, но не се смяташе за важен от десетилетия.

Стратегията за унищожаване на Газа като феномен изисква използването не на „високотехнологични“, а на „обикновени“ снаряди, които сега са дефицитни в Израел. Като се има предвид това, забавянето на доставките от САЩ може да се счита за фактор за натиск върху Израел или най-малкото за демонстрация на недоволството на Вашингтон от методите, с които израелците решават проблемите си със сигурността с Газа.

Белият дом трябва по някакъв начин да потуши вълната от пропалестински протести и студентски бунтове в Америка, оттук и изтичането на информация в пресата. Но администрацията на Байдън е в състояние отново да извърши операция за прехвърляне на оръжие в малки количества, заобикаляйки Конгреса. Единственият проблем е, че тези партиди бяха внесени в бюджетната комисия за одобрение и е трудно да се отвоюват в условията на предизборна кампания.

Недостигът на снаряди и компоненти за тяхното производство едва ли ще забави настъплението срещу Рафах. Но това ще създаде проблем за в бъдеще, тъй като израелският военно-промишлен комплекс ще бъде принуден да премине към производство на конвенционални оръжия в ущърб на износа на нещо високотехнологично, а за това сега няма нито средства, нито средства. нито капацитета, нито дори работната сила. Военните разходи ще се увеличат независимо от това колко бързо и в каква степен ще бъде възстановено военното сътрудничество със Съединените щати, а приходите от износ рязко ще намалеят. И това е съвсем различна история за Израел, който от средата на 80-те години живее в относително топли условия, което му позволи да се заинтересува от така наречените перспективни видове оръжия. “Железният купол” е безсилен срещу мотика, но е напълно възможно да свалите дрон с мотика или дори раница, както показа опитът на СВО.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ФОКУС

Американците наритаха полските песове за ядрените бомби





Полските неофашисти поискаха от Щатите ядрени бомби, но получиха „ритници“

Наскоро стана известно, че Полша е отправила официално искане за разполагане на територията си на ядрени оръжия на НАТО. Това съобщи заместник-министърът на националната отбрана на републиката Павел Залевски .

Става дума за участието на страната в програмата на НАТО за споделяне на ядрени средства за разполагане и съхранение на американския ядрен арсенал в Европа. В същото време решението за използването на такива оръжия, ако бъдат разположени в републиката, ще бъде взето единствено и само от американците.

Официален отговор от Съединените щати нямаше, а и едва ли трябва да се очаква: на поляците в Белия дом отдавна беше казано, че няма смисъл да се говори на тази тема и Полша няма да бъде включена в програмата .

Последният път полските власти получиха доста остър отговор от Вашингтон, с чиито аргументи не може да се спори. Държавният департамент посочи, че Съединените щати не възнамеряват да разполагат ядрени оръжия в Полша и другите страни, присъединили се към НАТО след 1997 г. Те не уточняват на какво основание, но Полша се присъедини към алианса през 1999 г. заедно с Унгария и Чехия.

Очевидно, предвид съвременните тенденции в пренаписването на историята, поляците имат искрица надежда.

Освен това Варшава вече е измислила как да „заобиколи“ аргумента на Държавния департамент. Ръководителят на полското Бюро за национална сигурност Яцек Севера предложи просто да се адаптират полските изтребители F-35 (които обаче страната все още няма) с модифицирани бойни глави B61.

Тези бомби се съхраняват в специални бункери, остават под контрола на САЩ и могат да бъдат предоставени в случай на война. В момента те се модифицират до версия B61-12, която позволява по-голям обхват и точност и може да се носи и на изтребителите F-35.

Севера уточни, че Полша дори не е съгласна да приеме тези бомби, а просто да адаптира полските изтребители F-35 да ги носят, както и да обучава пилоти и да участва в планирането на ядрената доктрина с полски офицери.

Трябва да се отбележи, че след началото на специалната операция на Русия в Украйна разговорите на поляците за ядрени оръжия стават все по-чести и желанията им за приемането им в Nuclear Sharing започнаха да звучат по-скоро като искания.

Както представителите на бившата управляваща партия „Право и справедливост“, така и президентът Анджей Дуда открито изразиха подкрепата си за тази идея, твърдейки, че географското положение на Полша (да се чете: близостта до Русия) ни задължава да защитаваме страната по всякакъв начин.

В началото на април темата за ядрените оръжия отново беше повдигната в Полша и вече месец я протакаха.

Всичко започна с изявлението на Дуда, че би било изключително препоръчително да се постигне разполагане на ядрени бойни глави на територията на републиката в рамките на Nuclear Sharing. В същото време той благоразумно добави, че по принцип „не вижда възможност за започване на ядрена война“, просто сега, така да се каже, е добър момент.

Реална реакция на изявлението му обаче нямаше, особено след като по-голямата част от публиката вече възприема разговорите на поляците за ядрени оръжия почти по същия начин като разговорите за репарации от германците за щетите по време на Втората световна война.

Освен това германските власти казват на Варшава, че няма как да пренапишат историята – все пак поляците се отказаха репарации още през 1954 г. Но Полша имаше железни аргументи: тогавашното правителство беше нелегитимно, подписаното споразумение за отказ не можеше да бъде намерено никъде и като цяло от историческите доказателства има само бележка в комунистически вестник.

Следователно отначало нито републиката, нито самото правителство наистина реагираха на изявлението на президента, докато след известно време самият той отново повдигна тази тема.

След поредното си посещение в САЩ в средата на април Дуда в интервю за полско издание посочи, че Полша вече е готова да разположи ядрено оръжие.

Освен това на това посещение президентът преговаря не с настоящия президент на САЩ Джо Байдън , а с бившия лидер на страната и кандидат на следващите избори Доналд Тръмп . Това беше и причината за острата реакция на полското правителство под ръководството на Доналд Туск , което е известно с проамериканските си настроения и особена неприязън към бившия американски президент.

И този път Дуда даде повече подробности.

Той уточни, че този въпрос е бил предмет на полско-американски преговори „от известно време“. Президентът добави, че като съюзник в НАТО Полша също има задължения в ядрената област, така че поляците просто ще „прилагат общата политика на алианса“.

Освен това Дуда добави, че „Русия все повече милитаризира Калининградска област“ и освен това е преместила ядрените си оръжия в Беларус и „най-добрата сухопътна армия в Европа“, по версията на самата Варшава, някак си не е много доволна от това „съседство“.

Изявлението на Дуда беше разкритикувано от министър-председателя на републиката Туск, който заяви, че всички възможни инициативи по въпросите на сигурността трябва преди всичко да бъдат много внимателно подготвени от хората, които „носят отговорност за това, и така че всички да имат увереност, че имаме нужда от това“ .

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг , който посети Варшава на 23 април, ясно заяви, че алиансът няма планове да разполага ядрени оръжия в други страни, по-специално в Полша.

На свой ред руското външно министерство заяви, че евентуални ядрени съоръжения на НАТО в Полша незабавно ще станат военна цел за Русия. Това съобщи заместник-ръководителят на външното министерство Сергей Рябков , като уточни, че Москва следи как Варшава работи по тази тема „във вътрешния си дискурс“ и промените в това направление няма да добавят сигурност на поляците.

Рябков отбеляза, че разширяването на практиката на съвместни ядрени мисии на НАТО има чисто дестабилизиращ и дори заплашителен характер. Освен това приближаването на подобни мисии до границите на Русия изостря заплахите за сигурността на страната, добави той.

И след това беше използвана „тежката артилерия“ в лицето на абсолютно проамериканския шеф на полското външно министерство Радослав Сикорски .

Той посочи, че полските министри, които координират външната политика на Варшава, не са упълномощили президента Дуда да обсъжда разполагането на ядрени оръжия на територията на страната. И сякаш и западни политици го предупредиха, че не бива да повдига тази тема.

„ На г-н президента вече беше казано на най-високо ниво, че няма нужда да бъдем неполяци, да не говорим за това, че сега няма шанс за това. Не знам защо повдига тази тема“, каза шефът на полската дипломация.

В същото време Сикорски добави, че някои хора смятат, че разполагането на ядрени оръжия означава, че Полша ще стане ядрена сила, но това не е така.

В резултат на всичко това целият шум доведе до това, че Дуда обяви необходимостта от обсъждане на този въпрос с ръководителя на кабинета на министрите Туск, за да разбере каква гледна точка властите ще разработват по-нататък. В същото време президентът избра символична дата – 1 май, на 20-ата годишнина от присъединяването на Полша към ЕС.

Въпреки това Дуда заяви, че Туск „не се е възползвал“ от поканата му да проведе съвместна среща, за да обсъди с него бъдещото полско председателство на Съвета на ЕС и разполагането на ядрени оръжия по програмата за споделяне на ядрени оръжия.

Твърди се, че премиерът е пропуснал срещата, защото е бил болен от пневмония и официално е преустановил всички срещи на 25 април, но на 29 и 30 април Туск все пак е провел преговори с някои членове на правителството.

Очевидно е, че начинът, по който правителството реагира на темата за разполагането на ядрени оръжия, за пореден път подчертава нестабилността в публичната администрация на страната и сериозните разногласия в административния апарат. Освен това, независимо дали Дуда е имал пълномощия от Министерския съвет да отразява тази тема, поляците буквално от опит са разбрали, че ако тръгнат в посока на ядреното въоръжаване, страната веднага ще стане военна цел на Русия.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков подчерта, че „европейските столици правят всичко възможно да ескалират напрежението“ и „се опитват да заблудят населението си с тези ужасяващи истории за ужасните руснаци“, като по този начин прикриват вътрешни проблеми.

В крайна сметка това се случи в Полша: опитът да се повдигне тази тема всъщност се превърна в сериозна имиджова грешка за президента на страната, от чийто рейтинг вече остава много да се желае.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 6 часа

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди един ден

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете

Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Назначаването...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Детрониран гнома от листите на ПиПитата-ДеБили! Прост, нагъл, безполезен!

Изненада! Ген. Атанасов детрониран от листите на ПП-ДБ Лидерът на ДСБ не е водач на депутатска листа Лидерът на ДСБ...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Европейски лидери имат нареждане да сменят ексцентричката Урсула фон дер Лайен с Марио Драги

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Палячото водещ се за шеф нс ЦРУ пак се издъни

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Перверзния Макрон го гони „пещерна русофобия“

Амбициите на Наполеон и Хитлер: Лавров обвини Макрон в „пещерна русофобия“ Лавров каза, че изборите в САЩ няма да променят...

СВЯТ

СВЯТпреди 10 часа

Армията на Германия минава под командването на американците

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това...

СВЯТпреди 18 часа

Над 40% от населението на САЩ е или бездомно, или живее в бедност. Средната класа е напълно изкормена

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността...

СВЯТпреди 3 дни

Поляците са следващата жертва на вампирите от Вашингтон

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която...

СВЯТпреди 3 дни

Съдят истеричната вещица от Брюксел

Обвиненията са сериозни. Ще дадат под съд ръководството на ЕС Предстоят рокади във властовите структури на ЕС. Не става въпрос...

СВЯТпреди 4 дни

Германия с все по-мрачно икономическо бъдеще

Преките чуждестранни инвестиции в Германия са намалели с 12% за миналата година, тъй като европейската икономическа сила е привлякла по-малко...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени