Свържете се с нас

ПОЛИТИКА

Свалиха още един фашист от власт





  • Росен Желязков беше свален като председател на НС
  • 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации

Непосредствено преди разпускането на парламента преди изборите на 9 юни беше гласувана оставката на председателя Росен Желязков. Това стана с гласовете на ПП-ДБ, БСП, „Възраждане“ и ИТН.

„Показваме червен картон на ГЕРБ за работата през последните три месеца“, каза вчера съпредседателят на дясното обединение Кирил Петков, след като искането за оставката, подкрепено от БСП, бе внесено. В мотивите си вносителите отбелязват, че Желязков „злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ-ДПС“.

Причината за искането на оставката, обясни от парламентарната трибуна Мирослав Иванов от ПП-ДБ, е разразилият се скандал със свалянето на управителя на НЗОК Станимир Михайлов. Докато миналата седмица течеше дебатът, Михайлов впезапно оттегли оставката си. Тогава Росен Желязков не му позволи да обясни действието си от парламентарната трибуна.

Мразения от народа Дъртак изтрещя … как така ще му свалят слугата … но времената се менят и тоя трябва да буде вкаран при бай Ставри.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Председателят на парламента е обвинен и че вчера отказа да уважи искане за минута мълчание, за да се почете паметта на жертвите на арменския геноцид.

След дебата Росен Желязков имаше право да се изкаже. „Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички ние в тази зала сме хора, но хора, пратени от други хора да работят за хората. Имаме нашите слабости, нашите страсти, ние като народни представители трябва да имаме отговорност, отчетност и почтенност и човещина, която губим. Битува мнението, че сме драматична група актьори в политическия театър. Когато актьорите се качават, мислейки си, че отиват на сцената, се качват на ешафода“, заяви Желязков.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ПОЛИТИКА

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете





Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку”

Назначаването на продуцента на „Есента на демона” „Откраднат живот” и „Столичани в повече” Евтим Милошев за служебен министър на културата предизвика учудване сред колегите му, които се чудеха какво общо има между сегашната му работа и битността му на телевизионер.

Евтим, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку”. В предаването, откъдето са тръгнали и Васил Василев-Зуека и Бойко Василев, го води Мадлен, която тогава все още не е женена за редактора на студентското шоу Нидал Алгафари. Харесва го в кукления театър на Софийския университет. В него Милошев играе всеотдайно, въпреки че е студент по строително инженерство във ВИАС. В „Ку-ку” започва като редактор и репортер, а зрителите още помнят шантавите му репортажи. Като този, в който обикаляше улиците с кройка от списание „Бурда“. Обясняваше на хората, че това е най-новата карта на София и ги молеше да го ориентират.

И те всички реагираха: „Ааа, да, я тук наляво, тук ще завиеш надясно. Тази зелената пресечена е трамваят, другата линия е тролеят“. Само една жена разпозна кройките на тогавашната домакинска Библия. Оттогава до днес Милошев закъснява, дори за важни срещи или неотложни снимки, но лъже, че вече го прави по-скоро от суеверие, а не от разсеяност. С Трифонов Милошев работи 12 години, но напусна, за да започне да прави „Комиците“ и „Сървайвър“ в собствена фирма, която основа с Любо Нейков. Двамата бяха и продуцент на предаването „Нека говорят“ на Росен Петров, но публично се разграничиха от него, когато Петров стана политик при Николай Бареков.

„Не съжалявам за тях. Това са взаимни процеси и не са зависели на сто процента от мен. В живота няма вакум и празно пространство. Една раздяла не може да спре живота. След нея се появяват други възможности. Със Слави и с Росен не се чуваме. Дълго време смятах, че като се затвори една страница, не трябва да я отваряш повече. Но сега си мисля, че и това е някаква самоцел. Аз съм готов да подам ръка, но не си струва да се полагат усилия за неща, които не са градивни”, доверява той.

Той е щастливо обвързан с актрисата Христина Апостолова, която е и сценарист на „Откраднат живот”, а в момента гледаме и в „Есента на демона”. Любовта им пламва по време на „Сървайвър” – риалити шоуто, на което Милошев е продуцент, а тя е част от екипа. По онова време тя все още е жена на Димитър Рачков, от който също има син, който носи името на баща си. Брюнетката е завършила ВИТИЗ. Няколко години прекарва по театрите в София и провинцията и решава да търси реализация в електронните медии. С Рачков се запознава в „Господари на ефира”, където работи в мониторинга.

Викат я на интервю за работа в играта „Сървайвър”, докато води предаване по радиото. Не познава никого от екипа, затова стиска палци водещ да стане Владимир Карамазов, с когото се засича във ВИТИЗ. „Тя беше с два курса по-напред от мен със специалност „Актьорско майсторство“. Беше от добрите и се интересувахме от нея. Освен това – много красива и висока, а това не е често срещана комбинация”, спомня си Карамазов. Двамата стават много близки първо докато чакат одобрението да бъдат наети, а после и по време на снимките на „Сървайвър”. Христина първоначално не харесва нито екипа, който Евтим е събрал за приключенското риалити, нито пък него самия, защото го смята за леко надменен. Постепенно обаче се превръща в негов коректив и най-близък помощник. Ужасна работохоличка, тя е готова да не яде и спи, но да направи всичко, което се иска от нея.

Двамата се радват на своя син Петър, който се появи на бял свят през 2011г. Евтим присъства на раждането и дори заснема целия процес. Признава, че е готов за още деца, но според него това е Божа работа. Във всяко свое интервю обаче Милошев подчертава, че всъщност той има двама сина-освен Петър и Митко Рачков, за който се грижи всеотдайно, пише „Минаха години“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Детрониран гнома от листите на ПиПитата-ДеБили! Прост, нагъл, безполезен!





  • Изненада! Ген. Атанасов детрониран от листите на ПП-ДБ
  • Лидерът на ДСБ не е водач на депутатска листа

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов изненадващо няма да е водач на листа на ПП-ДБ за предсрочните парламентарни избори на 9 юни. Това става ясно от списъка с водачите, изпратен от пресцентъра на формацията.

На миналите избори назначеният за генерал беше водач в Кърджали, откъдето коалицията не взе мандат. Той влезе в парламента от листата в 23-и МИР, където беше втори. Сега в Кърджали повежда ново лице – Радослав Милев. Той е бизнесмен, има частна верига заведения и хотели. Бил е и общински съветник в Кърджали.

Ето всички водачи на листи на ПП-ДБ за 50-ото народно събрание:

1. Благоевград – Андрей Цеков

2. Бургас – Николай Денков

3. Варна – Даниeл Лорер

4. Велико Търново – Людмила Илиева

5. Видин – Любен Иванов

6. Враца – Деница Симеонова

7. Габрово – Явор Божанков

8. Добрич – Ивайло Мирчев

9. Кърджали – Радослав Милев

10. Кюстендил – Георги Стамов

11. Ловеч – Искрен Арабаджиев

12. Монтана – Ванина Вецина

13. Пазарджик – Ивайло Шотев

14. Перник – Кирил Петков

15. Плевен – Богдан Богданов

16. Пловдив – Асен Василев

17. Пловдив област – Богдан Богданов

18. Разград – Антоанета Цонева

19. Русе – Мартин Димитров

20. Силистра – Богомил Петков

21. Сливен – Татяна Султанова

22. Смолян – Михал Камбарев

23. София 23-и МИР – Кирил Петков

24. София 24-и МИР – Христо Иванов

25. София – 25-и МИР Христо Петров (Ицо Хазарта)

26. София област – Александър Симидчиев

27. Стара Загора – Радослав Рибарски

28. Търговище – Илина Мутафчиева

29. Хасково – Асен Василев

30. Шумен – Николай Денков

31. Ямбол – Мирослав Иванов

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Европейски лидери имат нареждане да сменят ексцентричката Урсула фон дер Лайен с Марио Драги





  • Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue Zurcher Zeitung. Авторитетното издание излезе със силно критична статия „Симулация на демокрация с Фон дер Лайен: Брюксел заблуждава гражданите си“.

Четири седмици преди европейските избори Урсула фон дер Лайен трябва да се тревожи за бъдещето си. Ще получи ли тя втори мандат като председател на Комисията? Някой ще реши – със сигурност не избирателите, пише Neue Zurcher Zeitung и добавя: Удивително е: допреди няколко седмици „мадам Европа“ изглеждаше почти готова за най-високия пост в ЕС. Сега нейният трон внезапно сякаш се клати.

През 2019 г. не избирателите й помогнаха да влезе в длъжност, а по-скоро френският президент Еманюел Макрон (който искаше да отслаби Европарламента). Пет години по-късно нейните партийни приятели я обявиха за най-добрия кандидат, но механизмът на властта остана същият: не резултатите от изборите, а споразуменията в Европейския съвет решават кой ще оглави изпълнителния орган на ЕС.

Bloomberg съобщи миналия месец, че френският президент Еманюел Макрон, смятан от мнозина за ключов поддръжник на Фон дер Лайен, обмисля неин заместник.

Въпреки че председателят на ЕК не се избира пряко от гражданите на ЕС, както евродепутатите, съдбата на Фон дер Лайен все още косвено зависи от резултата от европейските парламентарни избори, насрочени за следващия месец. Тя остава основният кандидат на дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП), която има най-много места в Европейския парламент.

 ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Всеки кандидат на ЕНП ще изисква подкрепа с абсолютно мнозинство от евродепутатите, а Фон дер Лайен отказа да изключи коалиция с десни групи, за да си осигури още един петгодишен мандат.

В европейските столици мнозина са недоволни от на Фон дер Лайен – „от нейната прекомерна политика за климата [и] отслабващата икономика“. „Обвиненията в непотизъм и непрозрачност“ също хвърлят сянка върху перспективите й да си осигури втори 5-годишен мандат.

Според швейцарския вестник италианският премиер Джорджа Мелони, заедно с френския президент Макрон, обмислят алтернативи на Фон дер Лайен, включително бившия президент на Европейската централна банка и бивш италиански премиер Марио Драги.

Bloomberg също заяви през април, че Макрон обсъжда потенциални заместници с други лидери на ЕС. Медията посочи Драги като възможен кандидат.

Макрон направи няколко завоалирани упрека към Фон дер Лайен през последните месеци. През март той се оплака, че макар „председателството на комисията да е там, за да защитава общия интерес“, то е станало „свръхполитизирано“.

Позицията на Фон дер Лайен също беше разклатена от няколко скандала, сред които изтритите й съобщения с изпълнителния директор на Pfizer Алберт Бурла и договора за ваксините срещу Ковид. Миналия месец председателят на комисията беше остро критикувана, след като назначи сънародника си – германския евродепутат Маркус Пипер – на доходоносния пост – „специален съветник“ със заплата от 17 000 евро на месец.

Представители на ЕС като първия дипломат на блока Жозеп Борел и еврокомисарят Тиери Бретон изразиха тревога заради „въпроси за прозрачността и безпристрастността на процеса на номиниране“. Комисията обаче настоя, че процесът за назначаване на Пипер “се е състоял в пълно съответствие с процедурите“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 8 часа

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди един ден

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете

Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Назначаването...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Детрониран гнома от листите на ПиПитата-ДеБили! Прост, нагъл, безполезен!

Изненада! Ген. Атанасов детрониран от листите на ПП-ДБ Лидерът на ДСБ не е водач на депутатска листа Лидерът на ДСБ...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Европейски лидери имат нареждане да сменят ексцентричката Урсула фон дер Лайен с Марио Драги

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Палячото водещ се за шеф нс ЦРУ пак се издъни

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Перверзния Макрон го гони „пещерна русофобия“

Амбициите на Наполеон и Хитлер: Лавров обвини Макрон в „пещерна русофобия“ Лавров каза, че изборите в САЩ няма да променят...

СВЯТ

СВЯТпреди 12 часа

Армията на Германия минава под командването на американците

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това...

СВЯТпреди 20 часа

Над 40% от населението на САЩ е или бездомно, или живее в бедност. Средната класа е напълно изкормена

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността...

СВЯТпреди 3 дни

Поляците са следващата жертва на вампирите от Вашингтон

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която...

СВЯТпреди 3 дни

Съдят истеричната вещица от Брюксел

Обвиненията са сериозни. Ще дадат под съд ръководството на ЕС Предстоят рокади във властовите структури на ЕС. Не става въпрос...

СВЯТпреди 4 дни

Германия с все по-мрачно икономическо бъдеще

Преките чуждестранни инвестиции в Германия са намалели с 12% за миналата година, тъй като европейската икономическа сила е привлякла по-малко...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени