Свържете се с нас

СКАНДАЛ

Шокиращи разкрития: Ето коя е майката на Борис Бонев





11 септември 2010 година. Скандално разследване на БТВ показва как служителка на световен производител на медицинска техника диктува на Министерството на здравеопазването точно с каква супер скъпа техника за десетки милиони левове трябва да се оборудват българските болници.

Здравното министерство трябва да усвои 147 милиона лева от европейската програма „Регионално развитие“.
На интернет-страницата си здравното министерство публикува спецификации на медицинска апаратура за десетки милиони лева, която да бъде купена с европейски пари. На сайта са публикувани 16 файла с подробни технически описания на последно поколение ядрено-магнитни резонанси, скенери, томографи, апарати за мамографски изследвания и рентгенови апарати. В нито един документ не се споменава конкретно име на фирма, а само технически характеристики, които доставчиците на оборудването трябва да покрият.

Когато екипът на БТВ отваря 16-те уърдовски документа, в настройките на файловете се вижда от кого са писани. С голяма изненада журналистите установяват, че седем от спецификациите са писани не от експертите в здравното министерството, а от служителка в частна фирма, която има интерес да участва в този търг, даже е посочен нейният имейл.

В настройките на документа на спецификацията за супер модерен компютърен томограф се вижда, че той е написан от Михаела Михайлова, а в скоби е отбелязано името на фирмата “Джи E Хелткеър”. Всъщност „Джи E” е съкращение от световноизвестния концерн “Дженеръл Електрик”. Михаела Михайлова е регионален мениджър продажби на „Дженеръл Електрик Хелткеър” за България от 2007 до 20017 г. От 2003 до 2007 г. е била ръководител на проекти, финансирани от Световната банка към Министерство на здравеопазването.

Заместник-министърът на здравеопазването Десислава Димитрова, ужасно притеснена обяснява, че от репортерите на БТВ научава за този скандален факт.

„Това е в пълно нарушение на правата на конкурентност между фирмите. Ясно е, че когато една фирма подаде една спецификация, то точно тя трябва да спечели. Всеки може да си направи този извод. Което е абсолютно недопустимо. Прецедент. Досега не съм чувала да има подобен случай. Какъв е смисъл да подадете точно вие, ако няма да спечелите после. Това е и смисълът да се заключат така спецификациите, за да не могат да участват останалите фирми”, коментира възмутена Силвия Петрова, председател на Асоциацията на вносителите на медицински изделия.

След излъчването на разследването на БТВ здравното министерство подменя публикуваните спецификации. Те вече се виждат само като сканирани документи, а не като уърдовски файлове и е невъзможно да се установи кой е техният автор.

Фирмите за доставка на медицинска техника са потресени от тази наглост и опорочаването на търг. Пишат се сигнали за нагласен търг до институциите. Михаела Михайлова се оправдава пред американските си работодатели, че някой е хакнал компютъра й.

“Лъжи, лъжи, лъжи – спомня си днес бивш служител във фирмата. – Тя просто искаше да си вземе бонусите и ни набута в страшна интрига, от която всички пострадаха: българският офис, министерството на здравеопазването и българските пациенти”.

Към този скандал се добавя и разправията с доплащането на здравните услуги – а министър Анна-Мария Борисова е принудена да подаде оставка, само след 6 месеца на поста.

На 19 октомври 2019 година в студиото на БТВ кандидат-кметът на “Спаси София” Борис Бонев се появява с майка си – кардиолога д-р Михаела Михайлова – същата служителка на американската компания от скандала 9 години по-рано.

Д-р Михаела Михайлова вече е далеч от светлините на прожекторите, тя е обикновен практикуващ лекар в малък медицински център на ул. “Димитър Хаджикоцев” 35 в София.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СКАНДАЛ

Християн Гущеров иска да е депутат, за да се спаси от имотна измама





Прибират му всичко до месец

Мълвата носи, че не е изключено в скоро време плеймейтката Светлана Гущерова, по прякор Гонзовица, да стане депутатска съпруга, предвид факта, че Християн Гущеров е пристанал на партията на Радостин Василев – „Меч“ и дори присъствал като почетен делегат на учредителното събрание.

Делегати изпратиха и доказателство за височайшето присъствие – снимка, на която Гущеров, който ще е част от листите на формацията, е рамо до рамо с лидера Василев. Присъствали на събранието активисти и членове на „Меч“ издадоха, че категорично бизнесменът ще се състезава за парламента на вота на 9 юни, ала тепърва листите на формацията се попълват с още номинации.

Странната промяна на идеологическите виждания на бизнесмена и син на социалистическия благодетел Добромир Гущеров изненадала част от присъстващите на форума, тъй като магнатът преди броени месеци бе втори в листата на ДПС за местните избори в столицата след водача на партията Таня Иванова. Провалът на политическата му кариера в Движението за права и свободи явно принудило съпруга на русата бомба да пристане на отцепилия се от две партии Василев и новата му формация, която според социолози ще събере едва около 1,5% на парламентарния вот. Това обаче означава, че формацията ще получи партийна субсидия, което също радвало Гущеров

Според делегати от Учредителния форум на „Меч“ обаче не парите, а кандидат-депутатският имунитет били по-важни за бизнесмена и баща на четири деца. По думите им в момента властите разследвали Гущеров заради съмнения за имотна измама, разкриват присъствалите на конференцията.

Мълвата носи, че Християн Гущеров се опитал да фалшифицира семейни документи за собственост, които били на неговата баба. Той бил измислил схема да продаде имотите на баба си без нейно знание, като впоследствие да обвини за това друго лице.

Бизнесменът се опитал да прокара сделката при нотариус Садифе Мехмедов, издадоха още членове на „Меч“. Схемата обаче не му се получила, тъй като именно нотариусът разкрил готвения опит за имотна измама и сигнализирал властите. Според хората на Радостин Василев именно поради тази причина бизнесменът ударно се нуждае от имунитет, а надеждите му да е част от листите за парламент на ДПС след участието му в местния вот се провалили и той пристанал с парите и обещанията си на Руди Гела, с уговорката срещу участието си в листата на „Меч“ да получи и защита от закона. Въпреки надеждите му се очаква много скоро Гущеров да бъде извикан на разпит за схемаджийството си, разкриха още активисти на партията, подочули много неща на форума.

Междувременно издадоха, че координаторите на партията начело с Деян Петков се опитвали да попълват листите за вота по абсурден начин – със заявки по мейла от всички симпатизанти на партията в затворена чат-група в социалните мрежи. На мейл всеки, който има мерак за депутатско кресло, можел просто да изпрати биографията си и да послужи за пълнеж на листите, възмутени са част от първенците в партията.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

ПП-ДБ ли стоят зад „фактчекърите“ на „Фейсбук“?





Социалната мрежа масово премахва неудобни публикации за дясната коалиция

Приятел във ФБ ми пише, че новина от Критично, която е публикувал на 30 април, е премахната. Чак днес.

Има и ограничения от социалната мрежа до деня след изборите.

Кое е интересното?

Новината е свързана с опита на Кирил Петков да подкупи с министерски пост журналиста от Биволъ Асен Йорданов, за да закрие сайта си, в който по-рано е публикувал разследване за германската фирма, която уж щеше да строи завод у нас за електромобили. Инвеститори се оказа, че няма, фирмата е фалшива офшорка, но за сметка на това получи безвъзмездна помощ от държавата в размер на 34 милиона лева. Това беше разказано от самия Йорданов в ТV7/8 в Студио Хъ.

Така, сега е редно да питам: ПП-ДБ ли стоят зад фактчекърите, които уж трябва да проверяват истината, но я крият, зад докладващи и пр. в социалната мрежа? Така излиза.

Коя истина е вярната за фактчекърите? Която си харесат фалшификаторите от ПП? Ясно.

И още, днес други двама приятели ми споделиха, че ФБ им е свалил публикации от Критично, които са споделили. Те се отнасят за евроизборите.

Уважаеми псевдодемократи и цялата ви секта, вече нещата лъснаха – с фалшификати влязохте във властта и по фалшив начин искате да останете. Но няма как да фалшифицирате истината.

Скоро ще ви се изясни.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Като каква Лена командва България





  • Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем – любовницата на Петков да върти държавата на пръста си

Ще започна с просто обяснение на скандала с Лена Бориславова, Кирил Петков и Никола Минчев, разкрит от разследващия сайт „Биволъ“, защото в общата говорилня се изпускат сухите факти, а те са следните:

През пролетта на 2021 г. президентът Румен Радев предлага на Кирил Петков да стане служебен министър на икономиката. Към този момент той не отговаря на условието по конституция, защото има и канадско гражданство, но приема поста, заблуждавайки администрацията, че ще се откаже от него в законовия срок. Не го прави. Бидейки министър, Петков трябва да изпълни и други законови разпоредби като това да не членува в управителни тела на различни неправителствени организации, защото това представлява конфликт на интереси.

По закон Петков има един месец, за да излезе от сдружението „Да запазим Корал“. Достатъчно време, за да уреди този въпрос нормално. Той и Лена Бориславова обаче предпочитат грубо да нарушат закона, вместо да се занимават с подробности. Тя подправя документи и фалшифицира подписи, за да промени състава на управата на сдружението и да извади Кирил Петков от него. Без да се е провело събрание, както е по закон, и дори без да се питат повечето от членовете, както става ясно сега. Подправените документи с фалшиво пълномощно от управителя на сдружението Атанас Русев, който въобще не познава Лена Бориславова, тя вкарва със своя електронен подпис в Агенцията по вписванията. Те и досега могат да се видят там, а от електронните следи по тях е видно, че в тази работа е помагал и Никола Минчев, с когото по това време са в една правна кантора. Т.е. престъплението е документирано, няма две мнения по този въпрос.

Според закона такова престъпление предвижда затвор по Наказателния кодекс. Неслучайно, защото така могат да се крадат и се крадат фирми, бизнеси, имоти и апартаменти. Т.е. всичко, което е правил така нареченият Нотариус, който беше застрелян и от когото умните и красивите много се възмущават в последните месеци. Това, което са направили Лена Бориславова, Кирил Петков и Никола Минчев, по същество не се различава от действията на Мартин Божанов-Нотариуса. Те подправят документи и мамят държавни институции, за да се доберат до една от най-високите властови позиции в държавата. Нещо повече – възпрепятстват правосъдието по силата на служебното си положение. Само така може да се обясни бездействието на прокуратурата, която е сезирана за случая преди повече от година и въпреки очевидните престъпления чак сега се сети да събира експертизи и да поработи, след като скандалът избухна в медиите.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Трябва ли да припомням, че след като стана министър, Кирил Петков веднага уреди Лена Бориславова с договор за 15 000 лв. на месец в държавната Българска банка за развитие, което в светлината на днешните разкрития прилича на приличен хонорар за свършената работа, а Никола Минчев с жълтото около устата по-късно стана председател на парламента (без никаква компетентност и подготовка за този най-важен пост в държавата, която се води парламентарна република). Трябва ли да припомня и че само месец-два след времето, в което е извършена въпросната измама, се появи видео, от което недвусмислено личи, че Кирил Петков и Лена Бориславова са в интимни отношения. Впрочем участието на Никола Минчев ги прави тройка, което означава Организирана престъпна група по Наказателния кодекс…

Но да се фокусираме за кратко върху Лена Бориславова, чиято лична измама е доказана, и ако има правосъдие, би трябвало да получи ефективна присъда. Формално тя няма никаква позиция в ПП освен в сърцето на Кирил Петков и до днес не е ясно като каква точно се изявява, освен като близка на лидера, което е достатъчно пошло, за да се правим, че не го виждаме. Тази жена в същото си качество управляваше и държавата по времето на кабинета „Петков“, когато бе шеф на кабинета на премиера, и този скандал трябва да бъде осветен от медиите, които продължават да се правят, че няма слон в стаята. Не друг, а Асен Василев я свали от един самолет и качи съпругата на Петков вместо нея в официалната делегация за посещение при папата, когато бяха на власт. Абсурдът стигна дотам, че по едно време годеникът на Лена Бориславова стана председател на парламента (след като свалиха Никола Минчев), а тя въртеше и законодателната, и изпълнителната власт на пръста си. Последното не е хипербола, а факт.

Едно истинско разследване ще се натъкне на мейлите и есемесите на Бориславова, която еднолично одобрява законодателната програма на Народното събрание, спуска нареждания до министрите и се меси в тяхната пряка работа и на практика командва държавата. Тя изнася класифицирана информация до журналисти от „Биволъ“, които днес Петков нарича несериозна медия, изгонва еднолично 70 руски дипломати, което изпраща България в най-лошата точка на отношенията между двете страни, и кадрува в държавата. По същия начин сега кадрува в Столичната община и всичко това, без да има никаква квалификация, никаква експертиза и никаква институционална позиция. Тя просто е симпатията на Кирил Петков и това е достатъчно, за да върши всичко, описано по-горе, което е малка част от цялата истина за това пошло и престъпно управление. Да не забравя – двамата използваха правителствения самолет за романтичен уикенд до Солун, което далеч не е хлапашка дреболия…

Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем. Не мога да си представя какво щеше да стане, ако любовницата на някой друг политически лидер въртеше държавата на пръста си и участваше активно в политическия живот на страната, раздавайки морални присъди от медиите и показвайки абсолютната си некомпетентност по държавни и политически въпроси. Тези неща не са дребни, а са грандиозен скандал, който показва манталитета и цялата пошлост на така наречената „Промяна“.

Не е за подценяване и символичният знак в последния скандал със сдружение „Да запазим Корал“ и измамата, извършена от Лена Бориславова, Кирил Петков и Никола Минчев – политиците, които се заявяват като говорители на гражданското общество и негови защитници, мамят същото това гражданско общество и фалшифицират подписите на гражданите, за да измамят държавата. Много ми се иска да чуя коментара на Христо Иванов по тази тема и да го питам как ще се явява с тези хора на избори? Това е абсурд.

Абсурд е и мълчанието на умните и красивите, както и на медиите на „Америка за България“, които допреди седмици публикуваха всяко разследване на сайта „Биволъ“. Днес се правят, че няма такъв скандал.

Истината е, че „Промяната“ приключи тук – днес е датата на нейната фактическа смърт, а колко време нейното астрално тяло ще блуждае наоколо в политиката, няма никакво значение. Това е краят им, независимо дали ще останат в политиката за още един парламентарен дебат. За тях вече трябва да се мисли като за минало.

Явор ДАЧКОВ

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 22 часа

Баба Яга със скандалното име Султанка щяла да представлява ПиПитата в Сли’йен

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Шести път на избори заради един изтрещял старец, престъпник

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган...

ПОЛИТИКАпреди 7 дни

Хиперактивният политик е нещо като нищо 24/7

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет....

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

СВЯТ

СВЯТпреди 6 часа

Доказа се, че проклетата вещица от Брюксел лъже

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя...

СВЯТпреди 2 дни

Брюксел доказа колонизаторска си, неофашистка политика

Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия Политиката на Брюксел няма нищо общо с прокламираната си „демокрация“....

СВЯТпреди 2 дни

Изтрещялият старец си навлече гнева и на американските евреи

Байдън си навлече гнева на американските евреи. Обвиниха го в антисемитизъм Експерти от еврейски организации в САЩ обвиниха президента Джо...

СВЯТпреди 2 дни

Ако в САЩ бензинът е скъповат, то е Путин виноват

Има още шест месеца до изборите в САЩ, а тенденциите на вътрешния енергиен пазар активно работят срещу настоящия президент. В...

СВЯТпреди 3 дни

Санкционният режим е разкъсан

Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати „Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени