Свържете се с нас

СКАНДАЛ

Бързо се доказа лъжата на Пеевски





Пак студен душ! Говорителят на ЕК: Няма връзка между присъединяването към Шенген и мониторинга

България и Румъния ще продължат да бъдат наблюдавани, както и всички останали държави членки, с годишните доклади от Брюксел за върховенството на закона

„Разширяването на Шенген остава политически приоритет за Комисията и смятаме, че България и Румъния трябва да са част от тази зона. Многократно тук сме го заявявали: Европейската комисия никога не е правила връзка между присъединяването към Шенген и Механизма за сътрудничество и проверка. Това са две напълно различни теми.“

Това заяви Кристиан Виганд, говорител на ЕК, цитиран от БТВ.

Европейската комисия официално прекрати Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния.

Това се случи дни след като председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова България и Румъния да бъдат приети без бавене в Шенген.

Именно на механизма за проверка се позова и Нидерландия, когато миналата година ни спря за Шенген.

Преди 12 години Европейската комисия заяви, че България и Румъния са изпълнили критериите за присъединяване. Позицията остава непроменена и до днес.

България и Румъния ще продължат да бъдат наблюдавани, както и всички останали държави членки, с годишните доклади от Брюксел за върховенството на закона. Гаранция за спазването на независимостта на съдебната система и за борбата с корупцията са и ангажиментите, поети в Плана за възстановяване и устойчивост, припомня Брюксел.

Припомняме – Пеевски излъга: „Отпадането на мониторинговия механизъм е позитивен знак, чакаме през декември добра новина и за Шенген“

След отпадането на мониторинговия доклад за България най-важно е влизането ни в Шенген. Това зафантазира турския представител, обвиняем по закона Магнитски Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

Отпадането на мониторинга е изключително позитивен знак за България, каза Пеевски по повод решението, съобщено от Европейската комисия. И допълни: „Днес е хубав ден!” (ама за него, защото хапнал шкембе чорба на обяд).

За нас (корумпираните политици) това е успех на правителството (къде го видя, като никой не ни иска). Сега най-важно е влизането ни Шенген . След отпадането на мониторинговия доклад не виждаме никакви основания това да не се случи. То е важното решение за българите, замятка лъжа след лъжа Пеевски.

Надявам се да си изпълним ангажиментите по охрана на границите и ограничаването на мигрантския натиск и съвсем скоро да имаме добрата новина, че сме в Шенген. Ние с г-н Илхан Кючюк работим много усилено за ускоряване на този процесз Надяваме се до декември това да е факт, подчерта Пеевски.

Много зависи и от всички действия на правителството – то трябва да изпълни всичко, което включват коментарите към нас. Но основното е да се овладее мигрантският натиск. Това зависи много от МВР. Те трябва да си свършат работата, каза още Пеевски.

В отговор на журналистическа реплика, че Австрия вижда проблеми именно в тази сфера, Делян Пеевски заяви: „Затова казвам, че се знае къде е проблемът. Трябва да си свършим работата и когато нямат основания, веднага да се случи влизането ни в Шенген.”

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







СКАНДАЛ

Пияницата, наркоман Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани





  • Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани
  • НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и наркотиците

Вижте Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов. НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола.

Както се казва, мъжът е известен на МВР, а и жена му също.

През 2018 г. е хванат с 0,85 зад волана, без книжка и без талон. По време на съдебния процес става ясно, че у жена му в колата е имало марихуана. Тя е закопчана тутакси от полицията.

В съда Лисев се отървава с 1 година без книжка.

Зад този достоен държавен служител стои голям началник – данъчният шмекер Румен Спецов. Това е причината Лисев да не е задържан за свадата, която е причинил. И още по-важно – не е изследван за алкохол и наркотици, за разлика от Димитър, чиито проби са чисти! За алкохол вече е късно, но поне за наркотици да го изследва милицията народна, предлагаме!

  • Корумпираната прокуратура скри истината, изопачава фактите че първо Димитър Стоянов е бил нападнат
  • Прокуратурата повдигна две обвинения на журналиста, че се защитавал
  • Според простите прокурори трябва първо да те убият и тогава те ще си помислят, дали сме се защитавали правилно или не.

Журналистът Димитър Стоянов от разследващия сайт BIRD е бил задържан за хулиганство и заплаха с оръжие в понеделник. Това съобщи пресцентърът на МВР във вторник сутринта.

Министерството разпространи и кратък запис от охранителна видеокамера, на който се вижда как непознат мъж тръгва към Стоянов в гръб, а журналистът се обръща и вади пистолет. След това непознатият се връща назад, а Стоянов се оттегля по пътя си, придружен от жена.

Това се случва на фона на заведено от вътрешния министър Калин Стоянов гражданско дело за клевета срещу журналиста и колегата му от BIRD Атанас Чобанов. Министърът претендира от тях обезщетение от 65 000 лв. заради две публикации, в които са посочени данни за връзки между Калин Стоянов и убития в края на януари Мартин Божанов – Нотариуса.

Асоциацията на европейските журналисти в България определи заведения от вътрешния министър иск като „поредно дело шамар“ (SLAPP) и го призова да подаде оставка. Делата шамари са искове срещу граждански активисти и журналисти за големи суми, които имат за цел да откажат ответниците от обществено значимите теми, по които работят.

Какво се случва преди задържането на Стоянов

Адвокат Николай Хаджигенов, който защитава Димитър Стоянов, каза пред Свободна Европа, че в понеделник следобяд клиентът му и съпругата му са били нападнати в гръб от непознат мъж. Според очевидци нападателят е бил „не особено адекватен“. Нападението е станало в магазин в

София, като по главата на журналиста са нанесени повърхностни наранявания, каза Хаджигенов. Стоянов сам разказва, че е бил нападнат в пост в личния си профил във Фейсбук още в понеделник. В него журналистът посочва, че все още се чуди дали случилото се е „провокация“ или „[дело на] идиот“.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Дълбоката държава купи председателя на Камарата Майк Джонсън, той предаде своите





  • Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ

Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на 20 април обвини колегата си, председателя на Камарата Майк Джонсън, че е предал интересите на Съединените щати, след като долната камара на американския Конгрес одобри законопроект за разпределяне на почти 61 милиарда долара към Украйна.

„Майк Джонсън отново предаде Америка. След като не направи нищо, за да осигури южната граница на Америка <…> Говорителят Джонсън току-що насочи 61 милиарда долара за финансиране на прокси война срещу Русия в Украйна “, каза Грийн в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Освен това според Грийн Джонсън е допринесъл за продължаващото наблюдение на американски граждани и е одобрил финансирането на Министерството на правосъдието на САЩ, което е повдигнало 91 обвинения на бившия американски лидер Доналд Тръмп.

„Републиканците в Камарата на представителите и американският народ биха били по-силни без неговата нелоялност и предателство към принципите му. <…> Имаме нужда от нов председател на Камарата на представителите!“ — обобщи депутатът в Камарата на представителите.

Преди това, на 18 април, Грийн заяви, че американците са за мирно разрешаване на конфликта в Украйна. Тя призова да се спре финансирането на Киев и да се съсредоточи върху защитата на собствените граници от нелегалната миграция.

На 20 април Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за допълнителна помощ за Украйна за почти 61 милиарда долара , гласуването беше 311 за и 112 против. Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че отпускането на американска военна помощ за Украйна, Израел и Тайван ще изостри световната криза . Според нея финансирането на Киев е спонсориране на тероризма.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Байдън нападна Китай: Ксенофоби и измамници! Китай му се подигра





Президентът на САЩ Джо Байдън засили антикитайската си реторика по време на предизборната кампания в стремежа си да отнеме водещите заглавия в медиите от републиканския кандидат Доналд Тръмп, пише Zerohedge. Toва се случва на фона на обиколката на северните индустриални щати на държавния глава, който току-що призова за значително увеличение на някои мита върху китайските стоманени и алуминиеви продукти.

„Това са стратегически и целенасочени действия, които ще защитят американските работници и ще гарантират честна конкуренция“, отбеляза Байдън пред малка група от членове на синдиката United Steelworkers.

„Междувременно моят предшественик и републиканците от MAGA (движението „Да направим Америка отново велика“ – бел.ред. ) искат всеобхватни мита върху целия внос, от всички страни, които биха могли да навредят сериозно на американските потребители“, заяви американският лидер.

Според повече подробности от изказването на Байдън, публикувани в сайта на американския вестник New York Times, той е заявил, че ще каже на търговския представител на САЩ Катрин Тай да увеличи тарифите „до 25 % за някои китайски продукти, за които сега се прилагат тарифи от 7,5 %, или изобщо няма такива, в очакване на резултата от преразглеждането от страна на администрацията на тарифите за Китай, наложени първоначално от г-н Тръмп“.

Както отбелязва ZeroHedge обаче, думите на Байдън отново нажежиха напрежението с Пекин, като се има предвид, че той нарече Китай „ксенофобски“, докато коментира текущата икономическа надпревара с азиатската сила.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

„Населението им (на Китай – бел.ред. ) е с повече пенсионери, отколкото работещи. Те не внасят нищо. Те са ксенофобски настроени – никой друг не идва. Те имат реални проблеми“, заяви Байдън.

Той също така обвини Китай в измама и политики, които вредят на лоялната конкуренция. „Те не се конкурират. Те мамят. Те мамят. И ние видяхме щетите тук, в Америка“, заяви американският държавен глава по адрес на Китай.

Обвинението в ксенофобия и измама е най-агресивният упрек към Китай от началото на кампанията за президентските избори досега, отбелязва ZerHedge.

Китайското външно министерство побърза да реагира в четвъртък, като за пореден път подчерта „лицемерието“ на САЩ, а говорителят Лин Цзян се изказа саркастично: „Китай иска да попита САЩ дали имат предвид Китай, или самите САЩ.“

По време на обиколката си в щата Пенсилвания Байдън също обеща да продължи да се стреми да откаже Китай от напреднали технологии като компютърни чипове. „Те не могат да бъдат изпратени в Китай, защото това би подкопало нашата национална сигурност“, посочи той, като добави: „Когато разговарях със (китайския президент – бел. ред. Си Дзинпин), той каза „Защо?“, а аз отговорих: „Защото бихте го използвали по всички грешни причини, така че няма да получите тези усъвършенствани компютърни чипове.“

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че Байдън на два пъти намекна, че неговият чичо Амброуз Финеган е бил изяден от канибали в Нова Гвинея, въпреки че самолетът му се е разбил по време на Втората световна война.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 6 часа

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Борисов целуна ръка на американците и продаде България

Борисов уволни външния министър заради „Магнитски“ Вождът на ГЕРБ изпитва панически ужас от американските санкции Служебният премиер на ГЕРБ Димитър...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Гешев се събуди и откри: Цялата държава е заложник на Борисов

Според бившия главен прокурор, вождът на ГЕРБ съсипва държавата – в личен интерес да си оправи делата и да не...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Продажни министри са променили концесията за злато в „Челопеч“ в полза на „Дънди прешъс“, а не на държавата

Министри в различни правителства през годините са сключвали допълнителни споразумения с „Дънди Прешъс“ за златното находище „Челопеч“, които са в...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Даже и от ДПС депутат да е!

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева:...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Пеевски и Борисов бесни, че им свалиха пуделчето

Пеевски се закани на „коалицията на пудела“: Мръсна, престъпна сглобка! Всички в залата са проруски, извън ГЕРБ Днес имаме „коалиция...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Снощи Долна камара на Конгреса прие закон за финансиране от $100 млрд. за разпалване на войни по света

САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия Пред американския Конгрес се 4ма (четирима) безмозъчни „развяха“ американски и украински знамена в...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Клоуна Христо Иванов щял да се бори за „Нито глас за Пеевски“

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“ ПП-ДБ отново се опитват да излъжат десните избиратели да гласуват за...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Борисов готви Фандъкова за премиер след изборите?

Тя е безспорен подчинен  и може да застане на върха на държавата, твърдят останалите подчинени на тартора  Борисов Бившият столичен...

СВЯТ

СВЯТпреди 2 часа

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на...

СВЯТпреди един ден

И Сенатът одобри финансирането на войните по света

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай...

СВЯТпреди 2 дни

Путин разговаря с Иран и Изрел по телефона, войната спря

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират...

СВЯТпреди 3 дни

Пожелавам гражданска война на „подлата империя на злото“ на XXI век – САЩ

Медведев пожела гражданска война в „подлата империя на злото на XXI век – САЩ“ Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност...

СВЯТпреди 3 дни

Буря разруши най-голямата плаваща слънчева централа в света

Най-голямата в света плаваща централа от слънчеви панели в Мадхя Прадеш, Индия, е повредена от буря. Фотоволтаичният парк, построен във...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени