Свържете се с нас

СВЯТ

Писна ни от вашата Украйна, оставете ни на мира, ние си имаме наши проблеми





Преломна среща на върха. Украйна и Западът се разминаха в мненията си относно Г-20

Предприемачите в индийската столица са загубили най-малко 10 милиарда рупии, или около 120 милиона долара, през двата дни на срещата на Г-20 поради различни мерки за сигурност, когато трябваше да затворят магазини и офиси, съобщи Bloomberg, коментирайки резултатите на едно от основните международни събития на годината.

Но вероятно много повече в политически смисъл загуби колективният Запад, който практически не успя да „украинизира“ дневния ред на срещата на Г-20. Във всеки случай такава беше оценката, дадена от руския външен министър Сергей Лавров .

Плановете на САЩ и техните съюзници бяха нарушени още по време на подготовката за срещата на върха в Ню Делхи. В началото на юни Индия попречи на Владимир Зеленски да използва срещата на върха на Г-20 като поредна платформа за антируски „стендъп“. Окончателната декларация на Г-20 може да се счита за крайна точка в тази история на провалите .

Преди откриването имаше предположения , че украинският въпрос окончателно ще разцепи глобалния клуб (който, припомняме, включва англосаксонския блок, ЕС и основните „пет“ БРИКС), а лидерите ще се разпръснат, без да приемат декларация. Но въпреки всички разногласия в Клуб 20, документът беше одобрен.

И украинският конфликт беше споменат най-обтекаемо. Както отбеляза Лавров, „единствено в контекста на необходимостта от разрешаване на всички конфликти, които съществуват в света “ . За сравнение, заключителният документ от миналогодишната среща на Г-20 на индонезийския остров Бали „категорично осъди“ руската СВО в Украйна.

Заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев обърна внимание на това обстоятелство в своя канал в Telegram . Сенаторът отбеляза: „Киев е бесен от срещата на върха, което само потвърждава успеха на международната общност в постепенната, но последователна деукраинизация на световния дневен ред . Така например официалният представител на украинското външно министерство Олег Николенко обяви, че Г-20 „няма с какво да се гордее“ във връзка с приемането му.“

Визуален символ на провала на Запада беше ранното напускане на срещата на върха на президента на САЩ Джо Байдън. „Много символично е, че президентът на САЩ пропусна третата сесия на Г-20, озаглавена „Едно бъдеще“ (One future). Явно бъдещето, което е интересно за останалите участници в срещата, не е особено привлекателно за Вашингтон“, отбеляза сенатор Косачев.

Но за разлика от Киев (където резултатите от срещата предизвикаха гняв), Западът очевидно е в различен психологически етап по скалата на „приемане на неизбежното“ – в етап на отричане. Така Байдън твърди , че участниците в събитието са постигнали „достатъчно съгласие“ по отношение на „справедлив мир“ в Украйна. Френският президент Еманюел Макрон , както съобщава Ройтерс , каза, че срещата на върха на Г-20 „потвърди още веднъж изолацията на Русия“.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан , според The Guardian , описа документа, съгласуван от Г-20, като „вот на доверие, че Г-20 могат да се обединят, за да решат належащи проблеми“. Това очевидно контрастира с начина, по който резултатите от срещата бяха възприети във ведомството на Дмитрий Кулеба .

„Големите западни медии заеха консолидирана позиция, според която те уж успели да идентифицират вината на Русия “, отбеляза в интервю за IA Regnum Наталия Еремина , професор в катедрата по европейски науки в Санкт Петербургския държавен университет . – Въпреки че, казват те, имаше много държави на срещата на върха, имаше дълги преговори, но „все пак беше възможно“. И „останалото няма значение“. Всъщност тази „очевидна вина“ очевидно я няма в декларацията.“

Двата провала на Джо Байдън

Експертите смятат, че в действителност Белият дом не си е създавал особени илюзии относно превръщането на форума в Делхи в поредния антируски митинг с „единодушно осъждане“. „На всички беше ясно, че Г-20 не е хомогенна и ще има много различни гледни точки по проблема“, каза Дмитрий Дробницки, политолог и американист , пред IA Regnum . „ Цялото нещо можеше да стане без декларация и Г-20 да рискува да се окаже форум, където те просто си приказват и това е всичко.“

Според събеседника , „идеята, че целият свят просто ще осъди Русия, ще вземе страната на САЩ и те ще оглавят антируската коалиция, е просто риторика“. Подобна реторика е особено характерна за ръководителя на Държавния департамент Антъни Блинкен , „и както вече е ясно на всички, той (Блинкен) няма нищо общо с реалността“, отбеляза Дробницки.

Но както и да е, администрацията на Байдън наистина почувства, че президентът е изправен пред две предизвикателства, отбелязва експертът. В допълнение към факта, че клубът на водещите 20 държави в света отхвърли антируския дневен ред, второто е несъстоялата се среща между Байдън и китайския президент Си Дзинпин .

Китайският лидер, както е известно, не отиде в Ню Делхи, а на свое място изпрати премиера на Държавния съвет Ли Цян . „Но не може да се каже, че Китай пренебрегна срещата на върха, защото Ли Цян присъстваше “, казва Дробницки. „Въпреки това отсъствието на Си е важно – той показа, че това не е неговият форум.“

Виетнам се оказа по-важен

В ранното напускане на президента на САЩ Дробницки вижда не толкова признание за провала на антируската линия на срещата на върха, а по-скоро признание, че Г-20 губи предишното си значение за Вашингтон. На преден план излиза „обработката” на отделни страни от Глобалния юг.

Байдън напусна събитието за да осъществи официално посещение във Виетнам, което беше известно предварително, каза Дробницки. „Виетнам, който се смята за важно направление за настоящата политика на Вашингтон като цяло в Югоизточна Азия “, уточнява експертът. „И е ясно, че G20 не е планирана предварително като централното събитие за задграничната обиколка на американския президент.“

Съединените щати в своята азиатска (предимно антикитайска) политика, въпреки сложните отношения между Индия и Китай, сега правят антикитайски залог не толкова на Индия, колкото на Виетнам, стига до извода Дробницки.

„С всички проблеми, които индийският премиер Нарендра Моди има вътрешно с икономиката и външно с Китай, беше ясно, че превръщането на Индия в някакъв вид преден пост в Евразия на „западния ред, изграден върху правила“, няма да работи. Има провал на реформите, но да се каже: „Байдън, ела и възстанови реда“ -това най-вероятно няма да стане“, отбеляза анализаторът.

И сега САЩ, според събеседника на ИА Regnum , ще се опитат да направят от Виетнам „антикитайски“. „Въпреки че е ясно, че това също е труден въпрос – трябва да предложите нещо съвсем невероятно на Ханой, за да се съгласи с това“, споделя политологът.

Така или иначе, предварително беше ясно, че САЩ няма да могат да обвържат срещата на Г-20 с някакви политически игри, което в крайна сметка се потвърди, отново отбелязва Дробницки.

Европейците си позволиха критика

Някои големи европейски медии, коментирайки резултатите от срещата на върха, признават, че лидерите на техните страни се опитват да направят добър залог, когато играят с не най-добрите си карти. „Беше ли срещата на върха на Г-20 успешна над очакванията? Канцлерът Олаф Шолц поне се опитва да продаде резултата по този начин. Но реалността е доста разочароваща “, твърди немският Die Zeit в статия, озаглавена „Към многополюсен свят“.

А лондонският Financial Times подчертава, че ръководителят на Министерството на финансите на САЩ Джанет Йелън е трябвало да се бори с обвиненията, че Г-20 (противно на позицията на САЩ) е смекчила позицията си спрямо Украйна.

В същото време – което беше забелязано и в европейските медии – заключителният документ съдържа призив незабавно и безпрепятствено да се осигури износът на зърно и торове не само от Украйна, но и от Русия.

Мащабът на критичното възприемане на общоевропейската политика спрямо Украйна в кръгове, независими от „брюкселския дневен ред“, е такъв, че можем да говорим за действително повратен момент в разбирането на настоящия конфликт, смята Еремина.

Това обаче все още не е повлияло на официалния дневен ред на ЕС, посочва експертът. Тя припомня: наскоро, в края на август, ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел обяви решението на Брюксел да създаде фонд за военна помощ за Украйна за 2024-2027 г. и да отпуска пет милиарда евро на Украйна годишно.

„Ако се вземе такова решение, какво ще каже ръководството на Европейския съюз? Ще признаят, че са „сгрешили“? — задава въпрос Еремина. „ Ясно е, тогава трябва да признаят, че всички предишни решения всъщност са престъпни.“ От друга страна, колективният Запад няма решимостта да критикува глобалния Юг за позицията му по „украинския казус“, особено без ясното присъствие на такъв дневен ред в САЩ, констатира експертът. И този дневен ред вече изглежда непреодолим за западния блок.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







СВЯТ

Армията на Германия минава под командването на американците





Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това заяви германският министър на отбраната Борис Писториус.

„Сигурността на нашите съюзници е наша сигурност. Следователно до следващата година по-голямата част от Бундесвера ще бъде поставен под командването на НАТО и приблизително 35 000 от тях ще имат двете най-високи нива на готовност„, заяви Писториус в програмна реч в университета Джон Хопкинс в САЩ.

„Нашият специален фокус остава върху защитата на нашите съюзници по източния фланг на НАТО. От Далечния север до Балканите, от Балтийско море до Средиземно море, ние отделяме значителни ресурси за гарантиране на сигурността на съюзниците и НАТО като цяло“, подчерта министърът.

Той отбеляза, че Германия увеличава присъствието на Бундесвера на източния фланг на НАТО. В тази връзка Писториус припомни постоянното разполагане на бригада от германските въоръжени сили в Литва. „Това е безпрецедентен случай в германската история“, подчерта министърът. „Заедно с нашите съюзници изпращаме ясен сигнал до (руския президент Владимир) Путин: ако някой руски войник стъпи на съюзническа територия, ние ще защитаваме всеки сантиметър от нея“, категоричен бе ръководителят на германското министерство на отбраната.

На 6 май германският канцлер Олаф Шолц по време на посещение в Латвия заяви, че около 35 хиляди германски военни са готови бързо да окажат подкрепа на съюзниците в случай на извънредна ситуация. Той подчерта, че Бундесверът ще се фокусира върху защитата на Североизточна и Централна Европа.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Над 40% от населението на САЩ е или бездомно, или живее в бедност. Средната класа е напълно изкормена





Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността се увеличава, броят на американците, живеещи в бедност, нараства, а повече американци от всякога се считат за „работещи бедни“. За съжаление, в момента сме свидетели на историческа икономическа промяна и икономическите условия ще станат още по-тежки през следващите месеци. Излишно е да казвам, че това е наистина лоша новина за всички нас.

Според доклад на Харвардския университет приблизително 650 000 американци са били бездомни в някакъв момент през миналата година. Това представлява увеличение с близо 50 % спрямо 2015 г….

Разходите за наемане и за притежаване на жилище са нараснали неимоверно, докато заплатите до голяма степен са в застой. Докладът на Харвард установява, че половината от домакинствата в САЩ са „обременени с /допълнителни/ разходи“ (което означава, че 30-50% от месечния доход отива за жилище), а 12 милиона души са „сериозно обременени с разходи“. Тези американци са на крачка от един инцидент от влошаване на здравословното състояние или прекъсване на работата.

През последните няколко години десетки палаткови градчета никнат като гъби в градовете на САЩ от крайбрежието до крайбрежието.

Една 32-годишна жена на име Бранди, която живее в палатков град близо до Уинтърхейвън, Флорида, казва, че живее там от пет години и буквално няма къде другаде да отиде…

Дълбоко в гората край Уинтърхейвън, Флорида, се намират множество палатки и брезентови навеси. В този лагер за бездомни живеят 46 души, сред които е и Бранди К., която живее там от пет години.

„Просто направих грешка и оттогава съм заклещена тук. Опитвам се да поправя живота си и не мога“, казва Бранди пред Scripps News Tampa.

32-годишната жена казва, че лагерът за бездомни не е най-безопасната среда, но е място, където може да сложи главата си през нощта. Скоро обаче може да й бъде отнет.

„Казват ни: „Знаете ли, че ще трябва да напуснете“, казва Бранди. „Ние казваме: „И къде да отидем?“

Това са забравените хора, за които нашите политици не обичат да говорят. А техните редици се увеличават с всеки изминал ден.

В Денвър властите са похарчили 274 млн. долара за борба с кризата с бездомните, но от 2018 г. насам районът все още е „добавил повече бездомни лица от всеки друг голям регион в страната″…

Подобно на това, което наблюдаваме в много други градове, масовата миграция играе основна роля в кризата с бездомните в Денвър.

Междувременно броят на американците, които живеят в бедност, и броят на американците, които се считат за едни от „работещите бедни“, продължават да се увеличават.

С течение на времето по-високите разходи и бавният ръст на заплатите са довели до това, че все повече американци са финансово уязвими, като много от тях са известни като „ALICE“.

Близо 40 млн. семейства, или 29% от населението,

попадат в категорията ALICE – Asset Limited, Income Constrained, Employed (Ограничени активи, ограничени доходи, заети) – според програмата United Way United for ALICE, която първа въведе термина, за да обозначи домакинствата, които получават доходи над прага на бедността, но по-малко от необходимото, за да се справят.

Тази цифра не включва 37,9 милиона американци, които живеят в бедност, което представлява 11,5 % от общото население, според данни на Бюрото за преброяване на населението на САЩ.

Разбирате ли какво означава това?

Повече от 40% от населението на САЩ е или бездомно, или живее в бедност, или е в редиците на „работещите бедни“.

Това е зашеметяващо! Средната класа е напълно изкормена и предстои още много болка.

Бившият главен икономист на Merrill Lynch Дейвид Розенберг точно предсказа рецесията, която ни сполетя през 2008 г., а сега предупреждава, че нещата в страната ще станат още по-зле.

Всъщност, въпреки че администрацията на Байдън ни казва, че икономиката е добавила „175 000 работни места“ през миналия месец, той е убеден, че икономиката всъщност изпуска работни места…

„Икономиката на САЩ е създала 175 000 работни места през миналия месец, което е по-малко от прогнозите на икономистите за 238 000“. В бележки до клиентите си в петък бившият главен икономист на Merrill Lynch обясни защо смята цифрите за повод за безпокойство.

Той заяви, че данните не съответстват на данните, получени от тримесечното преброяване на заетостта и заплатите на Бюрото за трудова статистика и от набора данни за динамиката на бизнес заетостта, според които икономиката всъщност е загубила работни места през третото тримесечие.

Предвид това несъответствие Розенберг заяви, че данните вероятно са „надценени – в исторически план“.

Съгласен съм с Розенберг.

Големите компании в цяла Америка извършват масови съкращения и данните, които получаваме от източници, които не са контролирани от администрацията на Байдън, ясно показват, че икономиката губи работни места. Но също така съм убеден, че икономическите ни проблеми ще се ускорят значително с наближаването на края на тази година.

„Перфектната буря“ от фактори вреди на икономическите резултати в целия свят и очаквам, че глобалните сътресения само ще се засилват с напредването на месеците.

И така, каква е равносметката?

Изводът е, че скоро повече американци ще бъдат бездомни, повече американци ще живеят в бедност и повече американци ще бъдат в редиците на „работещите бедни“.

Стандартът ни на живот постоянно се понижава и ако искате някой да ви е виновен, можете да обвините тези, които в момента управляват шоуто във Вашингтон.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Поляците са следващата жертва на вампирите от Вашингтон





  • Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир
  • В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която клоуна кръвопиец Зеленски организира за нашите съседи.

Като се има предвид огромният недостиг на оръжие, логистика, обучение, спадът на морала на украинската армия и фактът, че руснаците бавно, но сигурно завладяват все повече и повече градове на фронта, това са признаци на моГилизация, а не на мобилизация, пише полското издание Mysl Polska.

„Значителна част от украинците повярваха на пропагандата на Вашингтон и Лондон, че могат да станат част от Запада, без да забелязват, че ще бъдат използвани за борба с Русия в интерес на САЩ и Великобритания.

Когато анализираме този въпрос, важно е да запомним, че мирните преговори между Украйна и Русия се проведоха в Турция през 2022 г. и според официални източници президентът Зеленски е бил готов за някакъв мир. Бившият британски премиер Борис Джонсън обаче спешно пристигна и торпилира преговорите, обещавайки на Зеленски военно-техническа и финансова подкрепа. Президентът на Украйна повярва в това и прекратяване на огъня не беше постигнато“, се казва в статията.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Украинците не помнеха железния императив на англосаксонските държави да се бият героично с врага до последния войник… на техните съюзници, в случая украинците. Сега те плащат с кръвта и живота си за своята наивност и липса на политическо мислене по отношение на собствените си национални интереси, отбелязва авторът на статията (Томаш Мренца).

Не е изненадващо, че все повече и повече украинци започнаха да виждат кои са те за западните страни – пушечно месо и че в украинското общество се заражда съпротива. Хората разбраха, че миражите за победата на Украйна над Русия, пропагандирани от пропагандни центрове, се оказаха празни приказки, които няма никаква обективна основа и всъщност безсмислено умират в името на интересите на западните държави и малка група олигарси.

„Това, което западните страни извършиха в Украйна, е опасно напомняне за поляците, че трябва да внимават с декларациите… на Запада и да не се поддават на изкушението Полша да влезе в този въоръжен конфликт. Поляците трябва да се съсредоточат върху многовекторна политика, основана на полските национални интереси, защото Полша и поляците, след последните 300 години войни, разделения и окупации, се нуждаят от мир, а не от война.

Полските политици, вместо да наливат масло в огъня, трябва да призоват и двете страни в този конфликт с призив за примирие, мирни преговори и да изберат пътя на помирението и дипломацията, а не на въоръжената конфронтация“, заключава Mysl Polska.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 8 часа

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди един ден

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете

Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Назначаването...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Детрониран гнома от листите на ПиПитата-ДеБили! Прост, нагъл, безполезен!

Изненада! Ген. Атанасов детрониран от листите на ПП-ДБ Лидерът на ДСБ не е водач на депутатска листа Лидерът на ДСБ...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Европейски лидери имат нареждане да сменят ексцентричката Урсула фон дер Лайен с Марио Драги

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Палячото водещ се за шеф нс ЦРУ пак се издъни

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Перверзния Макрон го гони „пещерна русофобия“

Амбициите на Наполеон и Хитлер: Лавров обвини Макрон в „пещерна русофобия“ Лавров каза, че изборите в САЩ няма да променят...

СВЯТ

СВЯТпреди 12 часа

Армията на Германия минава под командването на американците

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това...

СВЯТпреди 20 часа

Над 40% от населението на САЩ е или бездомно, или живее в бедност. Средната класа е напълно изкормена

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността...

СВЯТпреди 3 дни

Поляците са следващата жертва на вампирите от Вашингтон

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която...

СВЯТпреди 3 дни

Съдят истеричната вещица от Брюксел

Обвиненията са сериозни. Ще дадат под съд ръководството на ЕС Предстоят рокади във властовите структури на ЕС. Не става въпрос...

СВЯТпреди 4 дни

Германия с все по-мрачно икономическо бъдеще

Преките чуждестранни инвестиции в Германия са намалели с 12% за миналата година, тъй като европейската икономическа сила е привлякла по-малко...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени