Свържете се с нас

СВЯТ

Десетки училища в Белгия бяха запалени в знак на протест срещу задължителното сексуално обучение





Училища в белгийския град Шарльороа бяха подпалени умишлено тази седмица в знак на протест срещу въвеждането на задължително сексуално обучение в началното и средното образование, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че подобни случаи са били установени в Брюксел, а снощи две училища са били запалени край Лиеж, предава БТА.

На мястото на някои от пожарите се вижда надпис „No EVRAS“ (обучение в областта на взаимоотношенията, емоциите и сексуалността).

Новото задължително сексуално обучение се сблъсква с яростна съпротива от религиозни групи, както и от консервативни семейства. Противниците се оплакват, че ще въведе понятията за пол и сексуална идентичност на децата твърде рано. Те настояват, че семействата трябва да обсъждат тези теми с децата си.

Детският психиатър Софи Дешен каза пред RTL, че някои от темите могат да бъдат вредни за децата. Тя твърди, че деца на петгодишна възраст ще учат за полова идентичност, докато от деветгодишна възраст се въвеждат теми, свързани с транссексуалността и смяната на пола. Дешен предупреди, че тези теми могат да бъдат потенциално „травмиращи“ за децата в тази ранна възраст.

Други теми, които разгневиха родителите, са дискусиите за наличието на множество партньори, секстинг и голо тяло.

Белгийската министърка на вътрешните работи Анели Верлиден свика на 15 септември заседание с участието на представители на разузнаването и полицията, за да се предприемат мерки за противодействие на проявите на вандализъм. Тя изрази опасение, че обстановката може допълнително да се влоши.

Премиерът Александер де Кро заяви, че за него като баща тези събития са неприемливи, защото училището трябва да бъде място за всички деца. Той добави, че сексуалното образование не може да бъде подлагано на съмнение, защото прави децата устойчиви и е основа за бъдещо сексуално здраве.

Властите предвиждат въвеждането на общо 4 образователни часа по въпросите на сексуалното образование в програмите на училищата. Те са подготвили наръчник от 300 страници, който ще бъде раздаван на учениците, а след като са го прочели, децата и младежите ще могат да поставят въпроси на специалисти в училище.

В по-големите градове на Белгия през миналата седмица се проведоха множество протести предимно от мюсюлманските общности, които изразиха своето несъгласие с това децата им да изучават предмет свързан със сексуалното обучение. Сексуалното обучение в белгийските училища за всички възрасти съществува от 2012 г., но до началото на тази учебна година то е било под формата на свободно избираем предмет и не е трябвало учениците задължително да посещават тази часове и да имат оценка.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







СВЯТ

Стратегически обрат от Русия с Белоусов за военен министър. Ще е Майката на всичките ѝ удари!





Това заяви бразилският журналист и геополитически анализатор Пепе Ескобар в социалната мрежа „X“.

„Путин назначава топ икономиста Андрей Белоусов за нов министър на отбраната на Русия. Toва представлява удивителен стратегически обрат“, пише Ескобар в публикация.

По думите му колективният Запад е „глупав“, тъй като не може да разбере, че причината за рокадата в руското министерство на отбраната е икономическа.

„И всичко това е свързано с нови, динамични икономически стратегии, които се прилагат в областта на отбраната (от страна на Русия – бел.ред.)“, отбелязва геополитическия анализатор.

Според Ескобар Западът вече няма да бъде в състояние да разбере от къде идва ударът, нанасян от Русия.

„Не става дума само за космическото унижение на НАТО, а и за това, че Русия се готви да извърши „Майката на всички удари“, като обърне нещата в своя полза и спечели жестоката икономическа война срещу колективния Запад„, пояснява бразилският журналист.

The Sofia Times припомня, че по-рано беше съобщено, че бившият руски военен министър Сергей Шойгу подава оставка, след като президентът Владимир Путин предложи на негово място да бъде назначен икономистът и бивш вицепремиер Андрей Белоусов.

Британският Sun разказва за зверствата на режима на Путин: Ето как светът научи, че Шойгу е уволнен, Герасимов изчезнал, а Сурков е под домашен арест.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Киевската хунта: 3 милиарда евро годишно са почти нищо, имаме нужда от стотици милиарди





3 милиарда евро годишно от приходите от замразените активи на Русия, които ЕС планира да използва за военните нужди на Киев, са „почти нищо“, заяви украинският министър на правосъдието Денис Малиуска в интервю за Politico.

По-рано германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че в Европейския съюз е постигнат консенсус за използването на 90% от приходите от замразени руски активи за военните нужди на Украйна. По думите му, става въпрос за няколко милиарда евро годишно.

„Ако говорим за нуждите на Украйна и нуждите по време на конфликта, военни и невоенни разходи, тогава три милиарда евро са почти нищо“, каза Малиуска.

Според него Киев се нуждае от стотици милиарди, за да спечели войната. Ръководителят на министерството на правосъдието на Украйна също нарече решението на ЕС „добра първа стъпка“, добавяйки, че Украйна иска да постигне пълна конфискация на замразените руски активи.

След началото на войната в Украйна ЕС и страните от Г-7 замразиха руските валутни резерви на стойност около 300 милиарда евро. Около 200 милиарда евро са в ЕС, основно в сметките на белгийския депозитар Euroclear, една от най-големите системи за сетълмент и клиринг в света. ЕС обсъжда начини за използване на замразени активи за финансиране на възстановяването на Украйна. Европейската централна банка предупреди, че това може да носи рискове за репутацията на европейската валута в дългосрочен план и призова да „погледнем отвъд този отделен конфликт“ и да потърсим други начини за финансиране на Киев.

Кремъл заяви, че приемането на такива решения „ще бъде още една стъпка в потъпкването на всички правила и норми на международното право“. Руското външно министерство нарече замразяването на руските активи в Европа кражба.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Армията на Германия минава под командването на американците





Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това заяви германският министър на отбраната Борис Писториус.

„Сигурността на нашите съюзници е наша сигурност. Следователно до следващата година по-голямата част от Бундесвера ще бъде поставен под командването на НАТО и приблизително 35 000 от тях ще имат двете най-високи нива на готовност„, заяви Писториус в програмна реч в университета Джон Хопкинс в САЩ.

„Нашият специален фокус остава върху защитата на нашите съюзници по източния фланг на НАТО. От Далечния север до Балканите, от Балтийско море до Средиземно море, ние отделяме значителни ресурси за гарантиране на сигурността на съюзниците и НАТО като цяло“, подчерта министърът.

Той отбеляза, че Германия увеличава присъствието на Бундесвера на източния фланг на НАТО. В тази връзка Писториус припомни постоянното разполагане на бригада от германските въоръжени сили в Литва. „Това е безпрецедентен случай в германската история“, подчерта министърът. „Заедно с нашите съюзници изпращаме ясен сигнал до (руския президент Владимир) Путин: ако някой руски войник стъпи на съюзническа територия, ние ще защитаваме всеки сантиметър от нея“, категоричен бе ръководителят на германското министерство на отбраната.

На 6 май германският канцлер Олаф Шолц по време на посещение в Латвия заяви, че около 35 хиляди германски военни са готови бързо да окажат подкрепа на съюзниците в случай на извънредна ситуация. Той подчерта, че Бундесверът ще се фокусира върху защитата на Североизточна и Централна Европа.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди един ден

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете

Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Назначаването...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Детрониран гнома от листите на ПиПитата-ДеБили! Прост, нагъл, безполезен!

Изненада! Ген. Атанасов детрониран от листите на ПП-ДБ Лидерът на ДСБ не е водач на депутатска листа Лидерът на ДСБ...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Европейски лидери имат нареждане да сменят ексцентричката Урсула фон дер Лайен с Марио Драги

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Палячото водещ се за шеф нс ЦРУ пак се издъни

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Перверзния Макрон го гони „пещерна русофобия“

Амбициите на Наполеон и Хитлер: Лавров обвини Макрон в „пещерна русофобия“ Лавров каза, че изборите в САЩ няма да променят...

СВЯТ

СВЯТпреди 9 часа

Стратегически обрат от Русия с Белоусов за военен министър. Ще е Майката на всичките ѝ удари!

Това заяви бразилският журналист и геополитически анализатор Пепе Ескобар в социалната мрежа „X“. „Путин назначава топ икономиста Андрей Белоусов за...

СВЯТпреди 20 часа

Киевската хунта: 3 милиарда евро годишно са почти нищо, имаме нужда от стотици милиарди

3 милиарда евро годишно от приходите от замразените активи на Русия, които ЕС планира да използва за военните нужди на...

СВЯТпреди един ден

Армията на Германия минава под командването на американците

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това...

СВЯТпреди 2 дни

Над 40% от населението на САЩ е или бездомно, или живее в бедност. Средната класа е напълно изкормена

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността...

СВЯТпреди 4 дни

Поляците са следващата жертва на вампирите от Вашингтон

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени