Свържете се с нас

ВОЙНА

С новите пари от Конгреса ще бъдат убити най малко още 100 000 нови войници





  • Скот Ритър гневно срещу отпуснатите пари от САЩ за Украйна и „клавиатурните военни“ на Запада
  • Не им пука за смъртта на хората в Украйна

Бившият офицер от разузнаването на американската морска пехота Скот Ритър буквално изригна с гневен коментар в Х, бившият Туитър, за отпуснатите от Конгреса на САЩ нови мииарди долари в подкрепа на Украйна. По думиту му, само след броени месеци, военната техника, която ще бъде закупена с американските долари, ще бъде унищожена от Русия, но до тогава ще бъдат убити нови 100 000 войници.

„Елате през юли, когато последното военно оборудване, закупено за Украйна с пари, отпуснати от Конгреса, ще бъде унищожено от Русия, а Украйна ще трябва да погребе още 100 000 войници, докато руските сили обкръжат Харков и освободят останалата част от Донбас.“

След това Скот Ритър се нахвърля върху „клавиатурните военни“, които аплодират действията на Конгреса на САЩ. По думите му, когато и тези пари приключат, те ще искат още и още „до последния украинец“:

…Всички клавиатурни военни от двете страни на Атлантика, които аплодират действията на Конгреса на САЩ, отново ще надигнат колективните си гласове в знак на тревога. Те ще поискат повече пари от американските данъкоплатци.

А Конгресът на САЩ ще се подчини… до последния украинец.

Вестник Утро припомня, че срещу решението се изказа и американският милиардер Илон Мъск. По-рано и бившият анализатор от ЦРУ Лари Джонсън обясни, че парите ще отидат основно в ръцете на военната индустрия на САЩ, която ще върне част от тях като подкупи в ръцете на американските конгресмени точно преди предизборната надпревара за президент на Щатите.

Бившият офицер от разузнаването на американската морска пехота Скот Ритър

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ВОЙНА

Неофашистите на запад изтеризираха от изложбата в Москва. Бесни, че Руснаците се гордеели с победите си!





  • Репутацията е съсипана. Какво пишат западните медии за трофейната изложба в Москва
  • Изложбата на западна бронирана техника, организирана в Москва, предизвика изтерични припадъци в западните столици.

Наистина, малко политици в Европа и САЩ изпитват удоволствие да видят бойни машини, които струват луди пари на европейските и американските данъкоплатци, в най-жалката и неугледната им форма. И вече напълно са загубили своята бойна мощ и способността да всяват ужас у потенциален враг само с външния си вид.

Още повече, че техниката е нарочно изложена на най-свещеното място – срещу Музея на победата срещу обединените сили на „Европейския съюз от 40-те години“.

Почти всички публикации в европейски и американски медии следваха един-единствен наратив – Русия уж организира пропагандно шоу, представяйки изолираните загуби на високотехнологични бойни машини като нездравословна тенденция, която няма нищо общо с реалността.

Например холандският аналитичен портал Oryx, за който малко хора са чували, но на който се позовава германският новинарски портал t-online, щателно изчисли, че Украйна е загубила само 800 танка от започването на Специалната воена операция.

Вероятно на такава информация се доверява само публиката, която вярва и на думите на Владимир Зеленски , че безвъзвратните загуби на Украйна възлизат на едва 31 хиляди души.

Уви, германските журналисти дори не си направиха труда да се запознаят с историческия контекст, въз основа на който до голяма степен беше организирана изложбата на Поклонния хълм.

Така журналистите от Spiegel предположиха, че оръдието Leopard 2A6 е огънато към земята само за да направи танка по-малко заплашителен на вид, докато спуснатата цев на оръдието в руската армия е символ на пленен и „трофеен“ немски танк от времето на Великата отечествена война.

Журналистите от изданието Frankfurter Rundschau стигнаха дори по-далеч в нелепите си теории , наричайки видяното „странна сцена“.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

„Изглежда, че Путин не е бил доволен от състоянието на пленения германски танк Leopard 2. На видеото, направено ден преди изложбата, се вижда как тежък товар е прикачен към кран. Тежестта бавно се приближава до дулото на оръдието и го натиска надолу, докато се огъне напълно .

„Вероятно това действие има една основна причина: пропаганда. За да унижат пленения в Руската федерация танк Leopard 2A6, оръдието и стабилизаторът му бяха счупени “, цитират немците един от проукраинските „военни блогъри“.

Друг американски блогър, в репортаж от зоната на войната в Украйна, също цитиран от FR, пише: „След като не успяха да повредят танк Leopard в Украйна, руснаците се опитаха да огънат дулото на танка на площада в

Москва , за да създадат впечатление за поражение .

„Ненанасянето на щети“ е твърдение, което говори много за компетентността както на блогъра, така и на професионалните журналисти, които го цитират.

Като цяло германските журналисти, свикнали да използват манипулативни пропагандни технологии при отразяването на събитията в Украйна, по-специално обезценяване на източника на информация, изглеждат много комични с разказите си в публикации за Московската изложба на военни трофеи.

„Изложба на „трофеи“, както Министерството на отбраната на Русия нарича танка „Леопард“, и повече от 30 други оръжия, представени на нея, беше открита в парка на Победата в Москва.

Много от тях са западно производство. Военните на Путин твърдят, че са пленили танкове и бронирани машини в зоната на бойните действия в Украйна“, пишат журналисти от Spiegel .

С тези думи те сякаш подчертават, че „трофеите“ на руската армия всъщност може да не са трофеи. И такъв внушителен парк от бронирани машини може изобщо да не е заловен в Украйна, а купен на разумна цена на пазара „втора ръка“ от американските и европейски събирачи на метални вторични суровини.

Публикациите на британската преса, по-специално The Times , са по-обективни:

„Изложбата в Москва отразява нарастващия оптимизъм в Русия, че войната решително се обръща в нейна полза.

Украйна няма добри възможности за прекратяване на конфликта, дори и с последния пакет от помощи. Вече е пределно ясно, че населението, икономиката, военната техника и отбранителната промишлена база на Русия са далеч по-добри от тези на Украйна, дори ако е подкрепяна от Съединените щати, Европа и други съюзници и партньори “, цитира The Times Юджийн Румър, бивш американски служител на националното разузнаване.

Британският Daily Mail като цяло публикува изключително обективна статия, в която практически не се проследяват антируски наративи. Британците ни изненадаха приятно, като представиха широка гама от мнения на патриотични московчани, дошли на изложбата.

Но американските им колеги от The Washington Post се опитват да омаловажат значението на изложбата в руската столица, без да крият жлъчта си:

„Изложбата в Московския музей на победата на Поклонния хълма се провежда в навечерието на честванията на Деня на победата на 9 май, който не може да бъде по-различен от миналата година, когато Русия се сблъска с неуспехи на бойното поле и лятната контраофанзива на украинските войски разчитащи на новата западна военна техника.

Вместо това тази година украинските войски бяха изтласкани от няколко села на първа линия, тъй като доставките на оръжия бяха спряни .

Журналистите небрежно пътьом „разжалваха“ Авдеевка, центърът на най-мощния украински отбранителен укрепен район, до „село“.

И съвсем забравиха да споменат, че Бахмут, още една „фортеция“, на която украинският режим възлагаше големи надежди, беше превзет само няколко дни след миналогодишния парад – на 20 май 2023 г.

„По мнението на западни и украински критици, по-голямата част от руската военна техника е стара или остаряла, амортизирана а руските победи на бойното поле са постигнати благодарение на простото преимущество в числеността и високите загуби “, добавят журналистите на американското издание без повече приказки, просто повтаряйки старите приказки на доктор Гьобелс.

The Washington Post обаче не подминава и неприятните за американския читател теми, повдигнати на изложението в Москва.

„Качвайки се на Abrams и държейки микрофон, кореспондент на държавна телевизия каза на руснаците, че танкът е рекламиран в Съединените щати като неразрушимо „чудотворно оръжие“. „Но това беше пълна глупост – вижте го: цялата му репутация е унищожена “, каза руският журналист.

Очевидно е, че не всички медии на Запад днес са готови да се придържат към единните проукраински пропагандни наративи, какъвто беше случаят в началото на СВО.

Нивото на обективност при отразяването на събитията в зоната на руско-украинския конфликт от журналисти на западни медии значително се повиши.

Вярно е, че не е известно какво е имало по-голямо влияние върху това – несъмнените успехи на руската армия на фронта или спадът на доверието от собствената й публика?

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ВОЙНА

Лъжеца Макрон вече изпрати френски войски да се биат срещу Русия





  • ВАЖНО: Asia Times: Франция официално изпрати първите си войски в Украйна. Военна хроника: Първата битка вече е факт
  • Макрон пак излъга, че щял да изпраща френски войски да се бият срещу русия, когато му пискали, когато потрябвало … дрън, дрън… но те са вече там!

Руски десантчици са се сражавали днес с войници от Френския чуждестранен легион. Това съобщава телеграм каналът „Военна хроника“, като се позовава на източници, запознати със ситуацията, пише RG.ru

Сблъсъкът, според наличната информация, е станал в горското стопанство, на южните подстъпи към Часов Яр. Твърди се, че Френският чуждестранен легион е претърпял загуби до 7 души.

Отбелязва се, че първоначално се е планирало подразделението да бъде използвано за отбраната на Славянск, но то е било прехвърлено в Часов Яр, където ситуацията за ВСУ се влошава от ден на ден, допълва медията

По-рано бившият помощник на заместник-министъра на отбраната на САЩ Стивън Брайън заяви, че бойците на Чуждестранния легион са пристигнали, за да подкрепят 54-та отделна механизирана бригада на ВСУ във временно контролирания от Киев Славянск.

„Те бяха наети от 3-ти пехотен полк, който е едно от основните подразделения на френския Чуждестранен легион“, отбеляза той.

Първата група легионери, според Брайън, е наброявала около 100 души лъзат французите.

„Франция официално изпрати първите си войски в Украйна. Те пристигнаха в подкрепа на украинската 54-та отделна механизирана бригада в Славянск. Войниците са формирани от 3-ти пехотен полк на Франция, който е един от основните елементи на Чуждестранния легион“, това пише Asia Times.

Първоначалната група френски войници наброява около 100 души. Това е само първият транш от около 1500 войници от Френския чуждестранен легион, които трябва да пристигнат в Украйна.

Тези войски са изпратени директно в зона на горещи бойни действия и имат за цел да помогнат на украинците да устоят на руското настъпление в Донбас. Първите 100 са специалисти по артилерия и наблюдение.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

От месеци перверзния Макрон заплашва да изпрати френски войски в Украйна. Той намери малка или никаква подкрепа от страните от НАТО освен подкрепата от Полша и балтийските държави. Твърди се, че САЩ се противопоставят на изпращането на войници от НАТО в Украйна (освен като съветници).

Един от въпросите, които веднага възникват от решението на Франция да изпрати войници от своя 3-ти пехотен полк, е дали това пресича руската червена линия за намеса на НАТО в Украйна? Ще възприемат ли руснаците това като започване на по-широка война отвъд границите на Украйна?“, пише още Asia Times.

Решението да бъдат разположени войниците на Легиона в Славянск е изключително провокативно и противоречи на изявленията на френската страна, включително Макрон, че ако Франция изпрати войски, те ще заменят части на украинската армия в Западна Украйна, които следователно могат да бъдат преместени на изток към воюват с руснаците. Тъй като Славянск е на фронтовата линия, този френски образ на меко разгръщане се превръща във война директно с Русия.

Ключов въпрос е как НАТО ще реагира на френското решение за разполагане. Тъй като Франция действа сама без подкрепата на НАТО (ужким), французите не могат да поискат подкрепа от НАТО по силата на известния член 5, компонентът за колективна сигурност на Договора за НАТО.

Ако руснаците атакуват френски войски извън Украйна, това би било оправдано, защото Франция е решила да бъде воюващ участник и принуждаването към гласуване по член 5 би изглеждало трудно, ако не и невъзможно.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ВОЙНА

Кървавия Клоун Зеленски хвърля жени да разминират минните полета





  • Киевския режим хвърля жените да разминират по-активно мините. В името на равенството на половете
  • Захарова за предложението жените в Украйна да разминират: Новини от психиатрична болница

В Украйна жените трябва да участват по-активно в разминирането. Това съобщи на 30 април министърът на икономиката на страната Юлия Свириденко, предаде Известия.

„Равенството между половете се счита за неразделна част от политиката на Украйна, която се основава на принципите на интеграция, приобщаване и почтеност“, цитира думите й РБК-Украйна.

Министърът отбеляза, че това се отнася за всички дейности, и по-специално за такива важни области като разминирането.

Свириденко обясни тази инициатива с политиката за равенство между половете.

Тя посочи, че средното ниво на участие на жени сред всички правителствени и неправителствени оператори по противоминни действия е около 30%.

Известия припомня, че през януари пенсионираният генерал-лейтенант Бен Ходжис призова Украйна да направи повече за мобилизирането на жените. Той отбеляза, че в повечето западни армии жените служат в танкови сили, в артилерия и изпълняват функциите на инженери. Американският експерт е убеден, че проблемът на Украйна не е в кадрите, а в ефективността на подбора и прилагането на уменията на хората, но това е задача на правителството, заключи той.

Военното положение в Украйна е в сила от февруари 2022 г. В същото време украинският президент Владимир Зеленски подписа указ за обща мобилизация. По-късно Върховната Рада многократно удължи срока му на действие. Повечето мъже на възраст между 18 и 60 години имат забрана да напускат страната.

Захарова за предложението жените в Украйна да разминират: Новини от психиатрична болница

В Украйна жените трябва да участват по-активно в разминирането. Това съобщи на 30 април министърът на икономиката на страната Юлия Свириденко, предаде Известия.

„Равенството между половете се счита за неразделна част от политиката на Украйна, която се основава на принципите на интеграция, приобщаване и почтеност“, цитира думите й РБК-Украйна.

Министърът отбеляза, че това се отнася за всички дейности, и по-специално за такива важни области като разминирането.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Свириденко обясни тази инициатива с политиката за равенство между половете.

Тя посочи, че средното ниво на участие на жени сред всички правителствени и неправителствени оператори по противоминни действия е около 30%.

Известия припомня, че през януари пенсионираният генерал-лейтенант Бен Ходжис призова Украйна да направи повече за мобилизирането на жените. Той отбеляза, че в повечето западни армии жените служат в танкови сили, в артилерия и изпълняват функциите на инженери. Американският експерт е убеден, че проблемът на Украйна не е в кадрите, а в ефективността на подбора и прилагането на уменията на хората, но това е задача на правителството, заключи той.

Военното положение в Украйна е в сила от февруари 2022 г. В същото време украинският президент Владимир Зеленски подписа указ за обща мобилизация. По-късно Върховната Рада многократно удължи срока му на действие. Повечето мъже на възраст между 18 и 60 години имат забрана да напускат страната.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 22 часа

Баба Яга със скандалното име Султанка щяла да представлява ПиПитата в Сли’йен

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Шести път на избори заради един изтрещял старец, престъпник

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган...

ПОЛИТИКАпреди 7 дни

Хиперактивният политик е нещо като нищо 24/7

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет....

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

СВЯТ

СВЯТпреди 6 часа

Доказа се, че проклетата вещица от Брюксел лъже

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя...

СВЯТпреди 2 дни

Брюксел доказа колонизаторска си, неофашистка политика

Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия Политиката на Брюксел няма нищо общо с прокламираната си „демокрация“....

СВЯТпреди 2 дни

Изтрещялият старец си навлече гнева и на американските евреи

Байдън си навлече гнева на американските евреи. Обвиниха го в антисемитизъм Експерти от еврейски организации в САЩ обвиниха президента Джо...

СВЯТпреди 2 дни

Ако в САЩ бензинът е скъповат, то е Путин виноват

Има още шест месеца до изборите в САЩ, а тенденциите на вътрешния енергиен пазар активно работят срещу настоящия президент. В...

СВЯТпреди 3 дни

Санкционният режим е разкъсан

Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати „Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени