Свържете се с нас

АКТУАЛНО

Kъм нашите читатели





Уважаеми приятели наши любими читатели,

Благодаря ви за доверието, че четете редовно сайта, което го прави един от динамично развиващите се. Вече близо 18 години след създаването си, вашата медия продължава да отразява другата гледна точка – премълчаната, неудобната, пренебрегваната. Това беше и обещанието ми към вас в началото.

Дълго време отлагахме въвеждането на възможност за дарения. Вярвахме, че само със собствени усилия пътят напред ще е възможен. До днес Вашата медиа не се издържа от партии, фондации, организации с нестопанска цел, посолства, представителства или реклами от бизнеса, а от тези на интернет рекламните пларформи. За бизнеса предполагам, че не желае да рекламира от притеснение, че ако го направи в един критичена медиа към властта, каквато е вашата, ще се абонира за проблеми от същата тази власт.

Ако искаш да си обективен, трябва да си независим!

От края на миналата седмица, вашата медиа въведе възможност за дарения през Pay Pal. Той е създаден за вас и вие ще решите неговото бъдеще.

Бутонът за потенциалната ваша помощ е в горната лента на менюто на сайта.

Предварително изказвам благодарност на всички онези, които ще го подкрепят и на всички, които искат да го направят, но нямат тази възможност.

Благодаря ви отново, че сме заедно!







АКТУАЛНО

ВСУ проспаха пробива на ВС на РФ в Харковска област. Обсадата на Харков стана реална





  • Руските въоръжени сили освобождават все повече населени места в Харковска област
  • Бригадите са разбити на 70%: Армията се готви за щурм на градове, за които не пишат в сводките

Настъплението на руските въоръжени сили в района на Харков е с голяма динамика. Съобщава се, че те са влезли в Липци и Волчанск до средата на деня на 11 май, откривайки трета линия на настъплението.

Открито е третото направление на настъплението на ВС на РФ срещу Харков

На 11 май руската армия продължи да се движи към Харков с бързи темпове.

Успехът се дължи на срутването на редиците на ВСУ с огромна огнева мощ в първите часове на офанзивата. Използвани са над 30 БПЛА Ланцет, десетки високоточни ракети от хеликоптери и самолети, воден е огън от всички видове артилерия. Ударите и движението напред се осигуряваха от десетки разузнавателни безпилотни самолети тип „Орлан“ на руските въоръжени сили.

Сутринта руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването на селищата Борисовка, Огурцово, Плетеневка, Пильная и Стрелечья.

Сред тях в направление Липци са Стрелечья, Пильная и Борисовка, а в направление Волчанск – Огурцово и Плетеневка. Руски блогъри пишат за освобождаването на още повече други селища.

Украински източници твърдят, че руските въоръжени сили са отворили трето направление за нападение срещу Харков – навлезли са в Зельоное. Това село се намира по средата между първото и второто направление – към Липци и Волчанск.

Съобщава се, че руските въоръжени сили са навлезли в Липци и Волчанск

Към обяд пристигнаха съобщения от бойното поле, че руските въоръжени сили са преминали Глубокое в движение и вече установяват плацдарм в Липци. От това село до околовръстния път на Харков е 19 км.

Волчанск се обхваща в клещи, а може би вече е и обхванат. Основната линия на отбрана на украинските ВСУ в този район е южният бряг на река Волчая. Навлизането на руски войски в района на село Бели Колодеж ще бъде катастрофа за украинските въоръжени сили, пише военният блогър Юрий Подоляка в Telegram.

Украинските войници масово се предават , което показва успеха на военната операция.

Подоляка добавя, че руските ВКС са унищожили прехода на украинските въоръжени сили през Печенежкото водохранилище в района на Стари Салтов, а с това и удобното снабдяване на Волчанск от Харков. Маневрите на резервите вече са възможни само през Чугуев, който е много по на юг. Разрушен е и мостът през река Волчая при село Зибино.

В същото време руските въоръжени сили активизираха щурмовите действия в района на Купянск при Синковка и Ивановка, а в района на Кременная разшириха зоната на контрол в посока Тернов и Торское.

Групировката „Север“, атакуваща Харков, съдържа експериментални формирования на групата Вагнер, които сега са част от различни структурни звена на руските въоръжени сили.

Операцията по информационното прикритие сработи добре

Руски блогъри приспиха бдителността на Киев и Запада, заявявайки, че руските въоръжени сили ще създадат „санитарна зона“ в района на Харков. Затова, казват те, е предприето „силово разузнаване“, чиято втора цел е изтегляне на силите на ВСУ от Донбас, където се предполага, че ще бъде нанесен основният удар на руските въоръжени сили.

В резултат на това украинските въоръжени сили „проспаха“ атаката и при липса на изтеглени украински резерви, Генералният щаб на руските въоръжени сили може да реализира план за организиране на обсада на Харков. Създаденият буфер ще позволи напълно градът да се държи под огнево въздействие.

Координаторът за стратегически комуникации на Белия дом Джон Кърби каза в събота, че Русия „може да планира по-голяма атака срещу Харков, отколкото очаквахме“.

Ако Киев не успее да защити района на Харков, ситуацията за украинските въоръжени сили ще стане катастрофална.

Бригадите са разбити на 70%: Армията се готви за щурм на градове, за които не пишат в сводките

Руснаците маршируват към Харков, НАТО се активизира на границата с Беларус, а нацистите слагат храна от Макдоналдс в ковчезите на своите другари. За тази и други новини, които не са включени в докладите на СВО, четете в материала ни.

През последните дни фокусът на вниманието на военни, експерти и политици е насочен към Харков. Това е най-големият град в Украйна след Киев и най-важното е руски град. Преди революцията жителите на Белгород често имаха дачи в района на Харков, а жителите на Харков често имаха дачи в района на Белгород. Следователно връщането на тази територия е една от основните задачи на СВО, освен това руският президент многократно е говорил за необходимостта от създаване на „санитарна зона“, така че поне артилерията на ВСУ да не лети около Белгородска област.

Очаквано, след встъпването в длъжност на Путин в този район започнаха активни действия на руската армия. Украински медии пишат за атаката на наши войски срещу село Глубокое в Харковска област. Намира се на по-малко от 23 километра от северните покрайнини на Харков.

Днешната ситуация може да бъде описана като „лека паника“. Текат много слухове. Новината „руснаците вече са в Липци“ се разпространяваше активно, ТГ-каналът „Ела и виж“ цитира жител на Харков. “Жителите на Харков са нетърпеливи да напуснат града, но мнозина се страхуват да не се натъкнат на „ловци“ от наборната служба, които поставят блокади по пътищата. Жителите се страхуват от градски битки, но военните експерти се съмняват в плановете за щурм на толкова огромен град. По-вероятно е те да се опитат да обкръжат Харков.”

Харков, за разлика от Донбас, е милионна агломерация и влизането в нея би означавало да избием цялата ни армия“, казва военният кореспондент Александър Чаленко.

В украинските ТГ-канали, цитирайки Американския институт за изучаване на войната, смятат, че цялата руска активност в харковско направление е свързана с опит за изтегляне на силите на украинските въоръжени сили от Донбас, за да се освободи окончателно територията на ДНР и ЛНР. Друго нещо е, че дори според „института“ ще оставим Харков за по-късно и определено ще се върнем при него, когато съберем по-голяма група.

“Непряк артилерийски огън, съчетан с продължаващи планиращи бомбардировки и ракетни удари, най-вероятно ще бъде насочен към създаване на условия за по-голяма офанзива срещу Харков в по-късен момент”, заключва институтът.

Руснаците винаги се завръщат

Междувременно нашите се подготвят за превземането на Часов Яр и Волчанск. В околностите на тези градове се водят битки и Укровермахтът търпи тежки загуби.

Вчера поради големи загуби украинските въоръжени сили бяха изтеглени от предни позиции в подземията на града, 42-ОМБР, а след нея може да бъде изтеглена и 41-ОМБР. “По наша информация, плюс данни, получени от пленници, 42 и 49 наистина са на изчерпване на сили и хора. Бригадите са разбити на 70%”, пише ТГ-каналът “Архангел на специалните сили.”

В същото време украинското командване започна да пее старата песен за „стратегически безполезен град“. Това означава, че той скоро ще премине при нас. Както, очевидно, и Волчанск в Харковска област. Руснаците го напуснаха временно през септември 2022 г.

Но каквото и да правят ВСУ, за нас е по-интересно какво правят нашите хора. Някои смятат, че целта на атаките срещу Волчанск е да се стигне до тила на групата на ВСУ в Купянск. Това наистина би било по-добро за войските, отколкото да щурмуват Купянск челно през Оскол от нисък бряг. Само разстоянието от Волчанск до Купянск е малко над 80 км по права линия. Това е същото като от Донецк до Краматорск например. Като се вземе предвид темпото, достигането до тила на Купянската група през Волчанск ще отнеме много време, смята бившият депутат от Радата Олег Царьов.

Британците също забелязаха руското настъпление. По “Скай Нюз” английският военен експерт Шон Бел предрича мрачни времена за украинските слуги.

“Опитвам се да звуча позитивно, но суровата реалност е, че Русия има инерция и инициатива. Те наистина са важни във войната и почти сигурно ще бъдат много трудни седмици за украинците”, заяви Шон Бел за руската офанзива срещу Харков.

И, сякаш подчертавайки необходимостта от създаване на санитарна зона, украинските нацисти атакуваха Ровенки в ЛНР. Вероятно с ракети АТАКМС с касетъчни бойни глави. Четирима загинаха, 11 души са в болница, двама тежко.

Поляците копаят окопи

На фона на руската офанзива поляците се активизираха. Премиерът Туск каза, че Полша е започнала укрепителни работи по границата с Беларус.

“Надявам се, че Европейският съюз ще се включи във финансирането на работата“, подчерта Туск.

По-рано полските власти обявиха планове за създаване на комисия за разследване на предполагаемото „руско и белоруско влияние“ в страната. Освен това балтийските държави и Полша искат да построят повече от 1000 бетонни бункера по границите с Русия и Беларус. „Балтийската отбранителна линия“, според вестник „Таймс“, ще включва всички средства: противотанкови мини, ровове, бодлива тел и т.нар. “драконови зъби.”

В случай на война Калининград ще трябва да бъде неутрализиран, за да се попречи на руските сухопътни сили – вероятно действащи през васалната на Москва държава Беларус – да поемат контрола над критичния коридор Сувалки, който минава по границата между Литва и Полша”,, коментира бившият командир на НАТО в Европа Джеймс Ставридис.

Защо умират украинците?

И докато поляците и балтийските джуджета строят бариери срещу митичната заплаха от руснаците, украинските войници буквално умират за буркан конфитюр и кошница сладки. Подаръците на белия господар са поставени символично в ковчезите им. Онзи ден ужасни кадри се разпространиха в интернет: погребение на боец от неонацисткия батальон “Азов”, а в ковчега му имаше кутия Лего, бисквитки Орео и комплект храна от Макдоналдс.

“Още едно доказателство за огромната пропаст между Русия и Украйна. Дори предвоенна Русия и Украйна. Моментът е точно на същото ниво като легендите за кражбите на електрически чайници, асфалт, перални и тоалетни”, коментира погребението ТГ-каналът “Зергулио.”

Няма нищо по-символично от този случай: цветът на нацията умира за боклуци за бързо хранене и маркови детски конструктори. Очевидно след завършването на СВО на територията на бивша Украйна ще е необходимо да се извърши и СПО- „специална психотерапевтична операция“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

АКТУАЛНО

“Фашистите използва тактиката на хилядите драскотини и терора”: Формиран е ударен юмрук, за който мълчат в сводките





“Фашистите използва тактиката на хилядите драскотини и терора”, типичен почерк на британските служби. 

Вече няма резерви, усеща се умора отпред, американските “Ейбрамс” са пратени в тила. Съобщения за специална военна операция и неофициални новини от фронта в материала.

Районът на село Очеретино продължава да остава критичен за украинската армия. Руската армия прочиства околността със сили на две бригади и резервен полк. Настъплението продължава. Освобождаването на това населено място създава заплаха от обкръжение за групировката на противника в Торецката агломерация и дава възможност на нашите сили да настъпят към Покровск.

ВСУ не успяха да спрат пробива тук дори чрез прехвърляне на 100-та механизирана бригада, отделни батальони на 31-ва механизирана бригада от Артьомовск, части на 47-ми и елитния 425-ти отделен десантно-щурмов батальон от резерва. Напомняме, че 115-а механизирана бригада след попълване и ротация трябваше да задържи Очеретино, но избяга от позициите си веднага след атаката на нашите войски, съобщава военният кореспондент Евгений Линин.

След освобождаването на основната част на Очеретино щурмовите групи на руските въоръжени сили продължиха атаката на Уманское, Нетайлово, Новокалиново. Особен интерес представлява достъпът до ротния пункт на ВСУ в село Керамик. След освобождаването на Авдеевка това селище, заедно с Очеретино, Прогрес и Гродовка, образуваха резервната отбранителна линия на врага със силни укрепителни райони.

Освен това противникът не се отказва от опитите си за контраатака край Очеретино. Има вълна след вълна, ден след ден. Вярно, резултатът дори не е нулев, а строго отрицателен. След освобождаването на селото в началото на седмицата зоната на контрол около него само се разшири в почти всички посоки. И това въпреки цялото му значение за врага – да се удържи цяла ветрило от направления, водещи от него, е много по-трудно от самото Очеретино. И никаква цена, платена за неговото завръщане, не би била прекомерна, отбелязва авторът на ТГ-канала „Адекват-Z”:

ВСУ не разполагат с боеспособни резерви в целия сектор. Защото за четири дни е възможно да се въведат сили, които не са участват в битка, единствено от доста разстояние. И ако това не е направено и контраатаките са извършени от остатъци от същите части, които са държали отбраната там, това означава, че или няма какво да се внесе, или това, което не е свързано с битката, се задържа в очакване на още по-лоши проблеми.

Ситуацията е критична

Подобна ситуация се развива и в други райони на донецко направление. И изглежда, че историята с Красногоровка, където наскоро нашите взеха завода, е към своя край.

Предвид скоростта на настъпление на руските войски, вражеските въоръжени формирования започнаха да имат системни и засега неразрешими проблеми. Със загубата на Красногоровка, която вероятно ще бъде скоро, Киев може да бъде изправен пред труден избор: или да се върне отвъд Курахово и да се опита да се скрие зад местния язовир, или да се придържа към каскадата от села Кураховка – Зоряное – Горняк . Но тогава ще получат нови Бердичи – Тоненкое.

Като се има предвид фактът, че на север натискът върху ВСУ в района на Карловка нараства, а още по на север Очеретино вече е загубено, положението, ако не критично, вече е близо до него.

Като цяло засега всичко клони към пробив на нашите войски на Донецкия фронт. Необходимо е да се хвърлят резерви в получената празнина и да се разширят фланговете. Противникът вече няма сериозни укрепителни райони като Авдеевка в това направление. Ако успеем да пробием третата отбранителна линия, ще спечелим оперативно пространство. Но това е много оптимистична прогноза.

Командването на Първи армейски корпус на руските въоръжени сили вече демонстрира способности за стратегическо и оперативно планиране. Бойните генерали се появиха способни на стратегия и организация на атаки от бригади и дивизии.

Големият украински ТГ-канал „Резидент“, позовавайки се на собствени източници в Генералния щаб, пише, че фронтът е пред разпад.

“Противникът използва тактиката на хилядата драскотини по цялата линия на съприкосновение. Зеленски изисква от Сирски да стабилизира ситуацията, но главнокомандващият все още не може да разработи адекватна стратегия. Въоръжените сили на Украйна се чувстват уморени”, пишат експертите от канала.

Митът е разсеян

И на този фон по искане на Вашингтон Киев изтегли американските танкове Ейбрамс от предната линия. И всичко това заради руските ФПВ-дронове. Бойните машини се оказали твърде уязвими.

Дебютът на “Ейбрамс” край Бердичи беше провал. Всички чакат това село да бъде взето и да може да се съберат изгорелите трупове на танковете, които стоят около селото. Както и в случая с “Чаланджър” имаше репутационен срив, отбеляза военният експерт Борис Рожин: „Танкове бяха успешно поразени както от дронове, така и от противотанкови системи. Там не можаха да покажат нищо съществено. Липсата на нормални системи за електронна война, мрежи и “скари” също не добави оцеляване на тези машини. Ако е имало някакъв мит за “Ейбрамс”, то той е напълно разсеян край Бердичи. Явно някъде сега парят уязвимите им места с метал и мрежа. Логично е. Американците не са толкова глупави, колкото си мислят хората. “Ейбрамс “е бизнес. И ако е под заплаха, тогава трябва да бъде защитен”..

Военният кореспондент Алексей Живов смята, че въпреки масата решения за лазерни и автоматизирани оръжия, които са в недрата на военно-промишления комплекс на САЩ, те все още нямат как да защитят танковете. Руските войници все още не са готови да се откажат от танковете, така че се появяват все по-масивни решения за „барбекюта“, покриващи машината във всички проекции. Средствата за радио-електронна война също напредват.

Логистика за комари

Според някои сведения руската армия е образувала ударен юмрук в района на Часов Яр. Нашата авиация и артилерия непрекъснато работят по укрепените райони на противника. Градът е почти празен. Врагът седи в мазетата.

Междувременно е поради трудностите при използването на голяма товарна техника и контрола на огъня на руските въоръжени сили по редица ключови пътища, ВСУ си припомниха тактиката на „логистиката на комарите“. Те използваха активно малко преди загубата на Бахмут и Авдеевка.

Авиацията и артилерията ни засилват огъня, а през нощта започнахме да използваме дронове с термовизия. Следователно през деня „логистичните групи“ на врага, хвърлящи боеприпаси, вода и храна в Часов Яр, започнаха по-често да попадат под наблюдение и допълнително поражение. „Логистиката на комарите“ все още е изключително ограничена, но украинските войски постепенно се привеждат в същите условия, които се развиха малко преди най-оглушителните провали на ВСУ през последните няколко години.

Засега врагът се опитва да покрие маршрутите на движение със значителен брой системи за електронна борба, но радиоелектронната качулка не работи всеки ден и загубените системи не се заменят бързо. Това ни дава допълнителен прозорец от възможности.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

АКТУАЛНО

Атака с мотори шашна фашистите





  • Атака на мотоциклети: Взето е село, което не се даваше две години. Ударени са и наемници
  • Фронтът отново трепери и се носи, руската армия отново се движи напред, изненадвайки врага с неочаквано тактическо творчество.

Междувременно вражеският тил се омекотява от ракетите на оперативно-тактическите комплекси „Искандер“. Но врагът премина към нова тактика за използване на атакуващи дронове, срещу които използваха мотоциклети.

Успехите при Часови Яр отново превърнаха посоката на Бахмут в най-горещата точка на фронтовата линия, привличайки вниманието на журналисти и вражески резерви към това място. На този фон руската армия успя да постигне нова серия от победи край Донецк.

По време на една от атаките нашите настъпващи части успяха да навлязат в източните покрайнини на Красногоровка. Войските бяха десантирани в селото от бронирани машини и успяха да се укрепят в няколко къщи.

Село Первомайское попадна под наш пълен контрол, опити за освобождаването му бяха направени преди две години.

„Вчера войници от легендарната 9-та бригада напълно прочистиха село Первомайское. Противникът е принуден да го изостави и да отстъпи към Нетайлово“,– каза офицерът от специалните сили на ДНР в резерва Александър Матюшин.

Той също така отбеляза, че 9-та бригада е една от най-старите части на ДНР: нейната база е създадена още през 2014 г. В момента действа под командването на героя на Донецката народна република с позивна „Бойкот“.

„Сега нашите войски са изправени пред трудно нападение срещу Нетайлов, който е укрепен не по-зле от Первомайски. Но се надяваме, че ще падне през следващия месец. Това ще ни доближи до Умански, а следващият ще бъде Карливка, който е транспортен център на врага“,– отбеляза Матюшин.

Карловка е важна и защото от нея вражеската артилерия обстрелва Кировския, Куйбишевския и отчасти Киевския район на Донецк.

Истината за дроновете и електронната война

Матюшин уточни, че вражеските FPV дронове и квадрокоптери с дропове са много голям проблем.

Нашите войници самостоятелно създават самоделни станции за електронна война от скрап материали, които са частично поръчани на пазарите и частично донесени от хуманитарни доброволци, за да се намали броят на нашите загуби.

Нашият събеседник отбеляза, че противникът е преминал към нова тактика на използване на ударни дронове. Вражеските оператори кацат своите птици в руини или върху изгоряло оборудване, където са трудно забележими, а когато нашето оборудване се приближи, дроновете „скачат“ и атакуват нашите бронирани машини и превозни средства.

„Наскоро се върнах от Авдеевския участък на фронта и мога да говоря за втората тактика, която ни пречи да използваме активно артилерия и авиация“,– отбеляза Матюшин.

Според него сега пехотата на противника се опитва да влезе в клинч с нашите части, за да попречи на артилеристите и летците да нанесат удари от страх да не хванат своите.

Ако такава тактика бъде успешно приложена, нашите части губят възможността дори да използват минохвъргачки, тъй като фрагменти от техните мини застрашават живота на собствените им войници. Нашият събеседник отбеляза, че градоустройството на Нетайлов ще затрудни още повече използването на авиобомби и артилерия.

Нападение с мотоциклет

Но не само вражеската армия може да се похвали с тактически открития. Военнослужещи от луганския батальон „Заря“ атакуваха на мотоциклети аванпоста на врага. Такъв необичаен метод на нападение е избран не от излишна дързост, а в резултат на трезв разчет.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Една от задачите на атакуващите части е да сведат до минимум времето между нанасянето на огневи удар по вражеските позиции и момента, в който атакуващите войници започват да скачат във вражеските окопи.

Колкото повече време минава между края на артилерийския обстрел и началото на атаката, толкова повече време има противникът да се съвземе, да заеме позиции и да открие огън.

FPV дронове и квадрокоптери с въздушно десантиране, широко използвани на фронта, допълнително изостриха нуждата от светкавични атаки. Съдейки по публикуваните кадри, мотоциклетите се оказват подходящо средство.

Видеото, заснето с дрон, показва, че щурмова група от петима войници на два мотоциклета успява да скочи във вражеската крепост, преди вражеските войници да имат време да разберат, че са атакувани. Съдбата на защитниците на „мъртвото кученце“ беше тъжна.

Започна да става горещо отзад

Освен това през последните дни нашите ракетни войски успяха да нанесат няколко ефективни удара с планиращи бомби и оперативно-тактически комплекси „Искандер“.

В Запорожие цех за сглобяване на безпилотни самолети камикадзе беше унищожен от удар с балистична ракета. Мощен удар беше нанесен върху индустриалната зона на Часовия яр. И се натъкна на тълпа от чужди наемници.

„След удара започнаха да пристигат колони с линейки. Придружен от много военни машини. Те отиват транзитно до Краматорск и Барвенково, където се намират болници и пунктове с необходимото оборудване. Очевидно броят на убитите военни ще бъде трицифрен“,– съобщава телеграм каналът Военна хроника.

Съдейки по радиопрехващанията, в резултат на атаката са унищожени две работилници, съдържащи две единици пехотни бригади и до 50 единици техника.

Малко по-късно ВКС на Русия работи също толкова успешно: два половин тонни ФАБ летяха до машиностроителния завод в Славянск, което доведе до масовата ликвидация на врага.

В крайна сметка

Дойде време за трудни решения. Скоро „небратята“ ще трябва да признаят, че и Часови Яр, и Курахово „нямат стратегическо значение“. След тях ще дойде ред на Угледар, а към края на годината – вижте, очите ще се отворят за Харков – напълно ненужен „независим“ руски град.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете

Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Назначаването...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Детрониран гнома от листите на ПиПитата-ДеБили! Прост, нагъл, безполезен!

Изненада! Ген. Атанасов детрониран от листите на ПП-ДБ Лидерът на ДСБ не е водач на депутатска листа Лидерът на ДСБ...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Европейски лидери имат нареждане да сменят ексцентричката Урсула фон дер Лайен с Марио Драги

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Палячото водещ се за шеф нс ЦРУ пак се издъни

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Перверзния Макрон го гони „пещерна русофобия“

Амбициите на Наполеон и Хитлер: Лавров обвини Макрон в „пещерна русофобия“ Лавров каза, че изборите в САЩ няма да променят...

СВЯТ

СВЯТпреди 21 часа

Стратегически обрат от Русия с Белоусов за военен министър. Ще е Майката на всичките ѝ удари!

Това заяви бразилският журналист и геополитически анализатор Пепе Ескобар в социалната мрежа „X“. „Путин назначава топ икономиста Андрей Белоусов за...

СВЯТпреди един ден

Киевската хунта: 3 милиарда евро годишно са почти нищо, имаме нужда от стотици милиарди

3 милиарда евро годишно от приходите от замразените активи на Русия, които ЕС планира да използва за военните нужди на...

СВЯТпреди 2 дни

Армията на Германия минава под командването на американците

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това...

СВЯТпреди 2 дни

Над 40% от населението на САЩ е или бездомно, или живее в бедност. Средната класа е напълно изкормена

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността...

СВЯТпреди 4 дни

Поляците са следващата жертва на вампирите от Вашингтон

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени