Свържете се с нас

ВОЙНА

НАТО започна атаки по Русия по цялата граница

По склада в Торопец не са ударили от Украйна? Отговори на неудобните въпроси дават Ливанските пейджъри

Атаката от вражески БПЛА срещу „модерния“, както казаха някои генерали, склад за боеприпаси в Торопец, Тверска област, заради който започна евакуацията на населеното място, повдига неудобни въпроси. Като се започне от това защо склад, който „трябва да издържи на директен ядрен удар“, е унищожен от „отломки от свалени дронове“, и се стигне до това откъде са изстреляни дроновете?

TG каналът „Цъфтеж на Геран“ смята, че вражеската атака срещу Торопец не идва от Украйна. Не е изключено и участието на страни от НАТО – засега подозрението пада върху Латвия. В момента там се провеждат масови учения на Северноатлантическия алианс:

От село Зилупе (Латвия) до Торопец (Тверска област) са само 220 км. Освен това от Чернигов (Украйна) до Торопец вече са 520 км. В Латвия и Естония в момента текат военни учения с активност в близост до нашата граница. Следователно въпросът за мястото на изстрелване на тежки БПЛА възниква сам по себе си.

Според съобщения в медиите и от местни жители, БПЛА са атакували съоръжение за съхранение на ракети. Скоро местните власти съобщиха за „падането на отломки“ от дрон и за частична евакуация на населението.

Пейджърите в Ливан няма да ви позволят да лъжете

Един приятел ми изпраща на лично съобщение сателитни снимки на складове в Торопец. Много детайлни. Много лежеше на открито и лесно се различаваше. На едно място има ракети. В другия край има снаряди и т.н. Питам го: „Откъде ги взимаш всички тези снимки с такова качество?“ „Yandex“ и „Google Maps“. Свършиха ми цензурните думи по този въпрос. Просто не разбирам какво става

– пише военният кореспондент Алексей Живов.

Но НАТО разполага със сателитни снимки на цялата ни територия в много по-висока резолюция и направени преди няколко часа с точна геореферентност от представените в интернет. На цялата ни територия са монтирани референтни станции за предаване на диференциални корекции. На теория срещу пари всяка геодезическа и друга фирма може да се свърже с тези данни и да получава информация в реално време. TG каналът ZERGULIO обръща внимание на това:

Следователно тази информация може да се използва от навигационните системи за дронове на НАТО. Например тези, които атакуват Русия всяка вечер. Въпрос: как се осъществява контрол върху тези организации и тези юридически лица, които получават данни за корекция? Дори не казвам, че оборудването на референтните станции може да съдържа „отметки“ за скрито предаване на тези данни. Пейджърите в Ливан няма да ви позволят да лъжете.

В навечерието на 22 юни 1941г

Но какво ще стане, ако БПЛА пристигнат от Латвия? И тук веднага можем да си припомним няколко нападения от териториите на страните-членки на НАТО, които имат обща граница с Русия.

Първо. Атаката срещу летище Псков миналата година. БЛА са забелязани близо до латвийската граница. И това също беше свързано с военни учения.

Второ. Атака на пристанището в Уст-Луга. БПЛА очевидно са били изстреляни или от Естония, или от морето.

Трето. Съвсем наскоро бяха извършени три атаки в посока на летището в района на Мурманск, където са базирани нашите стратегически бомбардировачи. Или от Норвегия, или от Финландия, въпреки че тези атаки бяха отречени в Хелзинки, което, разбира се, изглежда като лъжа. За да направите това, просто погледнете картата.

Атаките на безпилотни летателни апарати на НАТО, изстреляни от територията на граничните страни, които са членки на Северноатлантическия алианс, очевидно ще се увеличават. Но те все още не са квалифицирани правилно. Това означава, че времето още не е дошло. Няма съмнение, че нашето висше военно и политическо ръководство знае за това. Вадим Авва, експерт по Балтика и Европа, разказва за това:

В известен смисъл сме в състояние, близко до 22 юни 1941 г. Защото сценарият за масирана атака, атака по целия периметър на границите на съюзна държава от контролирания от САЩ Алианс, е на масата на военните генерали на нашия враг. Самото участие на тези БПЛА в атаката срещу Русия предполага, че НАТО е страна в конфликта, страна във войната.

Противникът редовно провежда учения и отработва бомбардировки на натовската авиация по Калининградска област. Кой командва НАТО? Кой е главнокомандващият на силите на Алианса в Европа? Американският генерал Кристофър Каволи.

Провокацията на Украйна

Във всеки случай темата за участието на НАТО в пряката агресия срещу Русия е много сложна. Но ако имаме доказателства и разбиране откъде са действали БПЛА преди да ударят руска територия, то трябва да направим поне две неща.

Първо. Да се донесе тази информация до световната общност. Те трябва да знаят това.

Второ. Необходимо е да се унищожи инфраструктурата, довела до тази атака. Ако са превозвали БПЛА във влакове, на лодки или са ги поставяли в пристанища, всичко това трябва да бъде унищожено. Или ударът да бъде асиметричен с използването на специални сили и разузнаване.

От друга страна това можеше да е провокация от Украйна. Военният кореспондент Евгений Линин в разговор с Царград изрази съмнение, че атаката е извършена от територията на страни от НАТО:

Това може да е диверсия и манипулация от страна на украинските специални служби. Те създават своите съюзници. Те могат да стартират както от територията на Украйна, така и от района на Курск. БПЛА вече летят надалеч, незабелязани и носят голяма бойна глава, способна да порази сериозни инфраструктурни обекти. Най-вероятно това се е случило без участието на страните от НАТО.

Какво от това?

От друга страна, сега в балтийските страни има много фанатизирани русофоби. Ако ударът беше нанесен от територията на друга държава, тогава в целия свят това щеше да се счита за война.

Но сега нашият административен апарат се опитва с всички сили да избегне голяма война. Може би ако кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп дойде на власт, това ще забави ситуацията. Но само ще я забави. И тези мащабни учения всъщност са концентрация на огромни сили на НАТО близо до нашите граници. Тази атака на БПЛА е само пробен балон. Тогава ще е по-лошо. Ще има изстрелвания на ракети и директни провокации. Това мнение изрази в интервю за Царград участникът в СВО и публицист Танай Чолханов:

В крайна сметка те подготвят нападение. Това е очевидно. Факт е, че мнозина във властта се правят, че нищо не се случва. Че всичко ще мине от само себе си. Няма да мине. Вече отиде твърде далеч.

Но има шанс да отприщим цялата мощ на нашия неядреен потенциал в Украйна, да прекъснем всички маршрути за доставки и да унищожим цялата инфраструктура с един шоков удар. Тогава може би това ще охлади жарта на горещите глави от НАТО, въпреки факта, че всичко е отишло твърде далеч.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

ВОЙНА

Светът върви към война. Израел нападна Ливан. Иран говори за отговор

На 19 септември вечерта Израел предприе атаки срещу южната част на Ливан, където са съсредоточени основните сили на ислямската групировка Хизбула. В отговор военно-политическото движение изстреля балистични ракети по позиции на ИД. Военните блогъри отбелязват, че нещата вървят към война.

Според официални данни Израел е нанесъл най-малко 70 удара срещу позиции на Хизбула и е атакувал най-малко 100 цели в Южен Ливан. Пресслужбата на израелската армия съобщи, че са унищожени повече от 1000 готови за изстрелване ракети от ислямското движение. Лидерът на Хизбула Хасан Насрала каза, че атаката на ИД е безпрецедентна и Ливан на практика е във война.

По-късно беше направено изявление за военни действия в Иран. Хизбула традиционно се смята за една от силите на Техеран в Близкия изток. Ръководителят на Корпуса на гвардейците на ислямската революция Хосейн Салами заяви, че Израел е извършил терористична атака, която е резултат от отчаянието и последователните провали на ционисткия режим в Тел Авив. Според него Израел „скоро ще се изправи пред съкрушителен отговор от оста на съпротивата“. Струва си да се отбележи, че под оста на съпротива Салами най-вероятно разбира Хизбула, Иракските народни мобилизационни сили, палестинската партия Хамас и йеменската група хути Ансар Аллах. Последните вече нанесоха удари както по израелски позиции, така и по американски сили, които бяха изпратени в Близкия изток в подкрепа на израелската наземна военна операция срещу палестинското движение Хамас.

Самите САЩ, на фона на обострящия се конфликт в Близкия изток, все още проявяват сдържаност и подкрепят на дипломатическо ниво дългогодишния си геостратегически партньор Израел. Говорителят на Държавния департамент Матю Милър каза, че „САЩ ще продължат да защитават правото на Израел на самоотбрана, но не искат нито една от страните да ескалира този конфликт“. Сдържаната позиция на Вашингтон се обяснява с предстоящите президентски избори в САЩ.

Във Великобритания те бяха по-специфични. Външният министър Дейвид Лами призова за незабавно прекратяване на огъня между Израел и Хизбула след седмица на ескалация.

Delta Air Lines обяви, че ще спре полетите между международното летище „Джон Ф. Кенеди“ в Ню Йорк и Тел Авив до 31 декември, позовавайки се на „продължаващ конфликт“ в Близкия изток.

Междувременно в Метула, Израел, където Хизбула отмъсти, електричеството и комуникациите бяха прекъснати през нощта, съобщава Al Mayadeen. Уточнява се, че при атаката на Хизбула срещу Метула са използвани около 6-8 ракети Буркан. В резултат на удара в населеното място е избухнал пожар, който е потушен от четири пожарни екипа наведнъж. Жителите на населени места в Горна Галилея и северен Голан „са инструктирани да останат близо до приютите“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Продължи да четеш

ВОЙНА

„Чехлите“ се готвят за пълномащабна война с Израел.

Хусите се готвят за пълномащабна война с Израел.

Йемеските въоръжени сили разработват нови ракетни технологии, с което засилват военните си действия. На 15 септември стана ясно, че те тестваха хиперзвукова балистична ракета срещу Израел на разстояние над 2000 километра. Това съобщи официалният говорител на движението на хусите бригаден генерал Яхя Сария.

Разстоянието от ракетата беше изминато само за малко над 11 минути. Източници твърдят, че тя е достигнала своята цел, като през това време системите за ПВО не са успели да я прихванат, което се явява сериозен проблем за Израел, чиято гордост е така нареченият „железен“ купол, имащ за цел да пази въздушното пространство на страната. Тя е прелетяла и над военни кораби на САЩ без да успеят да я прихванат. Фрагменти от ракетата са паднали върху промишлено предприятие съобщава сайтът.

Представители на хусите са заявили, че изстреляната хиперзвукова ракета е било само първоначален тест, т.е. няма да е последният случай, в който те ще атакуват Израел. Техни упълномощени лица са заявили, че плановете им са да използват новите оръжия по стратегически цели в еврейската държава.

Бригаден генерал Яхя Сария заяви, че цел на изстреляната от хусите ракета е бил „вражески обект в района на Яфа близо до окупирантаа Палестина“. По думите му, по време на теста тя е изминала 2040 км. за 11 минути и е достигнала целта си при „ционисткия враг“.

На 16 септември, премиерът на Израел Бенямин Нетаняху се закани на йеменските хуси, че ще платят висока цена, заради изстреляната балистична ракета по територията на Израел и по-конкретно в Тел Авив.

„Те (хусите – бел.ред.) вече трябва да знаят, че ще изискваме висока цена за всеки опит да ни навредят“, каза той.

Съвсем в друга посока обаче е изказването на върховния духовен, политически и военен водач на хусите Абдул-Малик ал-Хути заяви, че тепърва предстоят нови атаки срещу Израел от тяхна страна. По думите му, предстои нещо „по-голямо“:

„Операцията, която нашите сили извършиха днес с помощта на модерна йеменска ракета, е част от петия етап на ескалация. Това, което предстои, ще бъде по-голямо“, каза той в речта си.

Ако действително хиперзвукова ракетата, която стигна Израел за 11 минути е създадена в Йемен, но Израел ще има нови проблеми. Страната е в напрегнати отношения вече с Ливан, като е известно, че се готви за нападение на южната част на страната, след непрестанни атаки от Хизбула. На този фон не спира и обтягането на отношенията на Тел Авив и с Техеран.

Всъщност скандалът с хиперзвуковата ракета изстреляна от хусите очаквано стигна до Иран. Израел заподозря Техеран, че я е дал на движението Ансар Аллах. Президентът на Иран обаче отрече, като заяви, че страната му има хиперзвукови ракети, но не и от въпросния вид, с който е атакуван Израел.

„Те (хусите – бел. ред.) знаят, че Иран не може да им даде ракети. Иран има хиперзвукови ракети, но не от типа, който те използваха“, каза Пезешкиян, цитиран от агенция Tasnim.

Иранският президент посочи, че още преди ескалацията на палестинско-израелския конфликт през октомври 2023 г. Йемен е разполагал с ракетни оръжия и сега ги произвежда самостоятелно. Според Пезешкиян хората се нуждаят от седмица, за да пътуват от Иран до Йемен, а ракетите не могат да бъдат доставени по-бързо от това.

По-рано, през юли, хусите удариха Израел с дрон камикадзе, като при удара загина един човек, т.е. отново пробиха жулузния купол на еврейската страна, но тогава случаят не получи особено медийно внимание.

Напрежението между хусите и Израел нарасна в отговор от тяхна страна над окупацията и военните действия над Ивицата Газа от военните сили на Тел Авив – IDF. Те се противопоставиха над геноцида над палестинския народ.

ХусиАнсар Аллах заплашиха да атакуват всеки търговски кораб, който е свързан с Израел, и който минава в протока Баб ел Мандеб. В превод от арабски наименованието на пролива е „Портите на плача“, и хусите наистина разплакаха големите транспортни компании, след като започнаха да изпълняват заканата си. Наложи се шипинговите компании да търсят алтернативни маршрути, за да избегнат близост с територията на Йемен, което значително оскъпи доставката на товарите им и те отчитат и до днес сериозни загуби.

Хусите не са спирали и да стрелят с ракети и дронове и по военни кораби, които са в близост до териториалните им води.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Продължи да четеш

ВОЙНА

Спря настъплението на терористите на Курската дъга

Юрий Подоляка опроверга ВСУ: Спихна им настъплението в Курска област.

В късния следобед, днес 15 септември, Украинския правда публикува новина, от която става ясно, че ВСУ са минали в масирано настъпление в Курска област и по-конкретно в Глушковски район, където са били превзели редица населени места. Малко по-късно обаче известният руски военен блогър Юрий Подоляка опроверга категорично тази информация. КритичноБГ публикува поста му без редакция:

„Посока Курск в 16.00 ч. на 15.09.24 г.: отново сме ние с инициативата…

Засега информацията, която постъпва от фронта, гласи, че контраатаката на противника, която той планираше да премине в тила на нашите части в Глушковски район – се е изчерпала.

Нашата авиация работи много за тази цел вчера и през нощта, и тази сутрин (както и преди, смятам пилотите за спасители на Курска област, особено в първите августовски боеве). Е, плюс храбростта на войниците и… резервите, които все пак трябваше да хвърлим тук (отклонявайки ги от други места).

В резултат на това днес има мощна контраатака както в района на Веселое, така и в района на Медвежий. Сега врагът е отбит навсякъде и се опитва да овладее Обуховка (южно от Веселое) и Нови Път.

Украинските въоръжени сили не атакуват тук.

Има и обнадеждаваща информация от района на Любимовка, където изглежда сме успели да се закрепим в западната част на селото. Но и тук ВСУ контраатакуват и се опитват да ни изместят. Междувременно нашите са атакували Олговка (близо до Коренево) и са влезли в нея (все още не е ясно за укрепването).

Тоест всичко днес говори, че ние, вкарвайки в битката резерви, успяхме да си върнем инициативата в целия театър на операциите.

Постепенно започваме да постигаме успехи и на юг от Суджа, където в продължение на няколко дни се водеха ожесточени сражения в района на село Борки.

Селото е зад гърба ни и има основания да се смята, че ще продължим да се опитваме да се придвижваме напред.

Мисля, че по-нататък ще се опитаме да прочистим горите на юг от ВСУ. И да продължим настъплението към Плехово, за да изтласкаме противника назад зад линията на река Псьол.

Също така, за да подобрим позициите си за бъдещи операции, е важно да превземем Черкаска Конопелка.

Държим юмруците си и се молим за момчетата.“

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯпреди 2 месеца

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯпреди 2 месеца

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯпреди 2 месеца

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯпреди 2 месеца

България вече официална цел за ядрен удар

САЩ разположиха F-16 изтребители в България и Полша Изтребители F-16 на ВВС на САЩ пристигнаха в България и Полша тази...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 9 часа

Българска невежа калинка* щяла да спасява с иновации Европа – какви смешки ражда бюрокрацията

Борисов не харесва българи с образование от чужбина, не ги издига в партията си, предпочита да се огради като петел...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Politico: От кралица до императрица. Урсула заграби властта в ЕК и показа кой ще е шеф на ЕС!

„От кралица до императрица“, с това заглавие Politico описва в обзорна статия, как шефката на Европейската комисия Урсула фон дер...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Казаха в лицето дебила Шолц, че Русия е непобедима

Казахстанският президент към Олаф Шолц: Русия е непобедима във военно отношение Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев заяви днес, че Русия не...

ПОЛИТИКАпреди 7 дни

Очаквано персоналния съдия на Пеевски от ВАС, който е на Георги Чолаков отряза коалицията на Доган за изборите

Съдът на Георги Чолаков се позова на прословутото електронно заявление на Пеевски, за да откаже на „Демокрация, права и свободи-ДПС“...

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

ЕС се разпада пред очите ни – Гавин Мортимър, Тhe Spectator

ЕС се разпада пред очите ни, пише британският писател Гавин Мортимър в анализ за британското списание Тhe Spectator. Германия реши...

СВЯТ

СВЯТпреди 3 дни

Байдън, Блинкен спрете тази безразсъдна ескалация!

Робърт Кенеди-младши: Блинкен, Байдън спрете тази безразсъдна ескалация! Робърт Ф. Кенеди-младши призова администрацията на Байдън да не дава зелена светлина...

СВЯТпреди 4 дни

Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ?

Дъглас Макгрегър: Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ? Бившият първи съветник на Пентагона по времето...

СВЯТпреди 5 дни

Нов опит да сплашат с „атент“ Тръмп. В безопасност е

Нов опит за покушение срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп за да го сплашат. Кампанията на бившия президент...

СВЯТпреди 5 дни

Фашистите в ЕС: Унгария няма право да намалява цените на храните

Самозвания така наречн „Съд на Европейския съюз“ реши, че с въвеждането на задължителни отстъпки за някои видове храни в супермаркетите...

СВЯТпреди 1 седмица

Охлюва Шолц реши да се въоръжава Германия под натиска на американците, но …

МЪКА: Плюнката Шолц реши да се въоръжава по заповед на американския военно промишлен комплекс. И в тоз момент разбра, че...

Най-четени