Свържете се с нас

ВОЙНА

Китай приготви тридесет и две атомни бомби за Тайван: Трагедия ще погребе пазара за компютри





Бунтовният китайски остров на раздора отново се тресе, този път много жестоко – цели сгради падат. В същото време целият свят наблюдава процеса със затаен дъх, защото след като прахът се утаи по улиците на Тайпе, може да започне верижна реакция в целия свят.

Изглежда, че жителите на остров Тайван не са чужди на суровата природа на местната природа – тя ги разтърсва със завидна честота. Така например през 2022 г. на острова са регистрирани цели три земетресения.

„Ако е малко, тогава няма смисъл да бягате, но ако е голямо, тогава просто не можете да избягате“,– така обичат да казват местните.

Но въпреки това всеки нов шок се възприема като трагедия. Особено тези, които се случиха сега, 3 април 2024 г. Според експерти Тайван не е преживявал подобно нещо през последния четвърт век. Това е от 21 септември 1999 г., когато нощните трусове отнеха живота на 2415 души, а други 11 305 бяха ранени по различни начини.

Този път беше наблюдаван магнитуд от 7,7. Загинаха 10 души, а 934 бяха ранени. Очевидно жителите и на първо място властите са направили изводи от миналата трагедия и целият свят е видял изображения на къщи в Тайван, спретнато падащи настрани, а не разпадащи се на прах, както се случи например през февруари миналата година в Турция. А после спасителите спасиха хората от тези многобройни „наклонени Пизански кули“ през балконите.

Според Китайската сеизмологична администрация този път многострадалният окръг Хуалиен в източната част на острова, който най-често е обект на подземни бедствия, се е разтърсил.

След основния трус, четвърт час по-късно последваха трусове с магнитуд 6,6 и 6,3, след което бяха регистрирани до 60 вторични труса с магнитуд 4,1 или повече. И в континентален Китай очакваха цунами, но по щастливо стечение на обстоятелствата не се случи.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Ръководителят на сеизмологичния център на Централната метеорологична администрация на остров Тайван Гуо Кайвен каза, че силата на земетресението е сравнима с експлозията на 32 атомни бомби, хвърлени над Хирошима, което е много по-малко от трагедията от 1999 г. когато силата на подземната стихия е била равна на 46 такива бомби.

Великият Китай изрази съболезнования и предложи помощ за преодоляване на последствията от природното бедствие, но тайванците отказаха. Отношенията между цялото и фрагмента от цялото не се подобриха дори на фона на случилото се и мнозина по света чакаха да видят дали Пекин ще реагира на катастрофата на острова въз основа на своите геополитически интереси?

Вероятно мнозина са очаквали такъв краен цинизъм от китайците и стратегически моментът за нахлуване щеше да е повече от успешен за китайците, но КНР предпочете да си остане народ. За пореден път показват, че третират жителите на Тайван като свои граждани.

Земетресенията се случват доста често в Тайван и не виждам да имат някакво влияние върху геополитиката. Но тъй като това е доста голямо и се е случило преди традиционния празник – Денят на чистите гробове (своеобразен аналог на руската родителска събота – бел.ред.), в тайванското и китайското общество могат да тълкуват това като символика на природно бедствие, тоест някакъв вид отрицателен сигнал, че облаците над острова са кондензирани и природните сили дават определени знаци“,– каза синологът Николай Вавилов.

В същото време целият свят се тревожи за едно нещо.

По този начин водещ тайвански производител на чипове, по-специално тези, които са в основата на графичните чипове на iPhone и Nvidia, спря машини и евакуира персонала. Какво съобщи Bloomberg.

Друг тайвански производител на микроелектроника, United Microelectronics Corp., направи същото. Въпреки това и двете компании, които представляват лъвския дял от световното производство на полупроводникови продукти, направиха уговорка, че евакуацията е по-скоро процедура, предписана в подобни ситуации. TSMC обаче съобщи за щети от 60 милиона долара. Към 2021 г. компанията представляваше 52,1% от световния пазар.

Други тайвански производители направиха подобни изявления: PSMC, AUO, ASE Investment Holdings, Winbond и други, работещи в областта на електрониката.

„Тайван е от решаващо значение за световната икономика и пазари. Всички щети от земетресението се следят отблизо за потенциално въздействие върху производството на технологии, тъй като островът представлява повече от половината глобален пазар на лаптопи, дънни платки и мрежови устройства“.– отбелязва Bloomberg.

Помолихме икономиста Александър Лежава да оцени щетите, които земетресението в Тайван нанесе на световния пазар на полупроводници.

Водещ: Да очакваме ли срив на пазара и рязко поскъпване на същите компютри?

Александър Лежава: Всичко ще зависи от това какви щети или разрушения настъпят на основните производствени линии. Ако щетите върху фабриките са достатъчно сериозни, това естествено ще доведе до повишаване на цените на електрониката. Въпреки че всичко ще зависи от това кои сегменти ще бъдат засегнати.

Твърде рано е да се правят прогнози, но земетресение от 7,7 (с магнитуд) е много сериозно земетресение и не е ясно какви ще бъдат последствията след тези събития. Трябва да изчакаме по-подробна информация.

– Ами ако най-лошите ви страхове се сбъднат?

– Това ще бъде много сериозен удар върху това, което се нарича глобална икономика. Защото Тайван е един от водещите производители на чипове, компоненти и готови продукти.

Сигурно китайците ще могат да компенсират някои неща, американците, японците, корейците, но въпросът е кой какви чипове произвежда.

Ако Тайван произвежда уникални чипове или се специализира в определени сегменти на микроелектрониката, които са засегнати от земетресението, това може да парализира този пазар за дълго време.

Какво от това?

Дали световният пазар на полупроводници ще бъде засегнат по същия начин, както у дома в Тайван, ще стане ясно в близко бъдеще. Междувременно отново стана пределно ясно защо Западът се е вкопчил толкова здраво в този остров в Тихия океан. И е очевидно, че борбата за него ще бъде скъпо заплатена от Китай, ако реши да го направи.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ВОЙНА

Иран: Да, вече имаме ядрено оръжие!





След като ръководителят на Агенцията за наблюдение на атомната енергия на ООН предупреди, че Иран разполага с достатъчно уран, за да произведе „няколко“ ядрени бомби, ирански депутат обяви в петък, че Ислямска република Иран притежава атомни оръжия, пише американският телевизионен канал Fox News.

„По мое мнение сме постигнали ядрени оръжия, но не го обявяваме. Това означава, че нашата политика е да притежаваме ядрени бомби, но обявената ни политика в момента е в рамките на JCPOA“, заяви в петък народният представител Ахмад Бахшайеш Ардестани пред иранското издание Rouydad 24, според статия, публикувана от независимата новинарска организация Iran International в Лондон.

JCPOA е съкращение за Съвместния всеобхватен план за действие, официалното наименование на ядрената сделка с Иран. Бившият американски президент Доналд Тръмп оттегли САЩ от JCPOA през 2018 г., тъй като, според неговата администрация, споразумението не спира стремежа на Иран да създава атомни оръжия.

JCPOA предоставя масивно облекчаване на икономическите санкции на Иран в замяна на гаранции, че той няма да създаде ядрено оръжие в рамките на ограничен период от време.

„Причината е, че когато страните искат да се конфронтират с други, техните възможности трябва да са съвместими, а съвместимостта на Иран с Америка и Израел означава, че Иран трябва да има ядрени оръжия“, добави Ардестани.

„В обстановка, в която Русия нападна Украйна, Израел – Газа, а Иран е твърд поддръжник на Фронта за съпротива, е естествено системата за сдържане да изисква от Иран да притежава ядрени бомби. Друг е въпросът обаче дали Иран обявява това“, отбеляза членът на иранския парламент.

Експерти по незаконната програма за ядрени оръжия на Иран предупредиха за привидно спекулативните коментари, направени от Ардестани. Асон Бродски, директор по политиките на базираната в САЩ организация „Обединени срещу ядрен Иран“, заяви пред Fox News, че „Ардестани е само член на парламента и не е в най-близкото обкръжение на режима за вземане на решения в ядрената сфера, така че макар коментарите му да са интересни, мисля, че те трябва да бъдат преценени правилно, като се има предвид неговият достъп и положение“.

Тревожните камбани за ядрена сигурност бият за незаконната ядрена програма на Иран в Европа. Fox News цитира априлския доклад на разузнавателната агенция за най-гъсто населената провинция в Германия, Северен Рейн-Вестфалия. Докладът на германското разузнаване отбелязва, че „продължават интензивните усилия на Ислямската република за снабдяване от страна на Иран в Германия“ за неговата „ядрена и ракетна програма„. Германските експерти добавиха, че „все още могат да се предполагат дейности, свързани с разпространението на оръжия от Иран за заобикаляне на съществуващите санкции в полза на ядрените и ракетните програми на Иран“.

Fox News отбелязва, че неотдавнашното дрънкане на оръжия относно програмата за ядрени оръжия на Иран от служители на режима и законодатели съвпада с изявлението на шефа на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси от 8 май, че неговата организация работи „много усилено с [Иран], за да предотвратим [създаването на ядрено оръжие].“

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ВОЙНА

Лондон избра пътя на ескалацията





Британско-руската война. Лондон избра пътя на ескалацията

Великобритания извежда войната с Русия (все още дипломатическа) до напълно ново ниво на ескалация. Тази седмица изпадналото в затруднение правителство на Риши Сунак обяви репресии срещу руските дипломати и нашата дипломатическа собственост. Освен това аргументите, представени от британския вътрешен министър Джеймс Клевърли, заслужават специално внимание.

Министърът гръмко провъзгласи от трибуната на парламента решението да експулсира военния аташе на руското посолство, тъй като той е… „недеклариран руски шпионин“. Това не е метафора, не е свободна интерпретация на думите на грешния политик, това следва от официалното изявление на неговото ведомство.

Британският Sun разказва за зверствата на режима на Путин: Ето как светът научи, че Шойгу е уволнен, Герасимов изчезнал, а Сурков е под домашен арест.

Освен това! Тогава ръководителят на британското министерство на вътрешните работи реши да работи като автор на речи за руските власти, предлагайки разумни обяснения за провокативните си стъпки: „В следващите дни можем да очакваме обвинения в русофобия, конспиративни теории и истерия от руското правителство. .” Общо взето не може да се каже по-добре. Трудно е да се намерят други интерпретации на необмислените действия на временните работници в Лондон.

Дори някои британски коментатори реагираха много предпазливо на решението за експулсиране на военния аташе. Коментаторът на „Скай Нюз“ Доминик Уохорн каза: „Руснаците може да са нарушили правилата на играта. Но британското правителство трябваше да помисли дълго и упорито, преди да вземе такова решение. Това няма да остане без разходи.“ Освен това той изясни: „Винаги се приема, че военните аташета играят определена роля в събирането на разузнавателна информация и приемащите страни обикновено са толерантни към това.“

Наистина, работата на всеки военен аташе е да анализира материали от чувствителен характер, както и да прави препоръки на своето правителство по тези въпроси. И някак си никой никъде не е изисквал на тази основа дипломатическите представители на това ниво да „обявят шпионска дейност“. Освен това военните аташета се използват и като официален канал за обмен на данни за предотвратяване на рискове и непредвидена ескалация на военните на различни държави. Така Лондон не скри факта, че висши офицери от британската армия са общували след началото на военните действия с аташето на руското посолство полковник Максим Еловик, за да „засилят управлението на рисковете и ескалацията“. Сега самият Лондон увеличава тези рискове, като поема по пътя на ескалиране на нашите отношения.

Бившият британски военен аташе в Русия Джон Форман (който е работил за нас от 2019 г. до 2022 г.) посочи безпрецедентния характер на хода на своето правителство: „Не мога да си спомня последния път, когато Великобритания прекъсна напълно военните отношения с Русия през 1918 г.? ” Това, разбира се, говори за нивото на вживяване в темата на работата на бившия военен дипломат. Великобритания установява дипломатически отношения със СССР едва през 1924 г., след което ги прекъсва за известно време и двете сили отбелязват взаимно експулсиране на дипломати повече от веднъж през този век. Най-мащабното експулсиране беше дори не след „случая Скрипал“, а през 1971 г., когато Лондон по измислени причини експулсира 105 съветски дипломати и служители, на което Москва, разбира се, отговори с огледални мерки.

Но дори през този период на Студената война Лондон не посегна на дипломатическата собственост на СССР. Сега Клевърли обяви, че лишава от дипломатически статут селската резиденция „Сикокс Хърт“ на руското посолство, разположена в гориста местност в Южна Англия. Освен това британската преса откровено лъже, когато твърди, че това имение от XVIII уж е било дарено на Съветския съюз през 1946 г. Всъщност съветската търговска мисия купи тази сграда на търг. Лондон все още не е обявил конфискацията на имението. Но лишаването му от дипломатически статут автоматично означава подлагане на санкции и арест.

Без съмнение веднага ще последват огледални мерки, за които външнополитическото ни ведомство вече предупреди. И със сигурност има какво да отговорим – например в центъра на Москва официалната резиденция на посланика на Великобритания е отделена за луксозно имение от XIX век, което според слуховете кралица Елизабет II дори е нарекла „най-красивата британска резиденция в света.“ Активистите отдавна призовават той да бъде прехвърлено на патриотичните организации на Русия.

Заслужава внимание и обяснението на Клевърли какво е избрано като причина за подобни неадекватни мерки. Първо той припомни неотдавнашния пожар в склад в Източен Лондон. Както обясниха от руското посолство във Великобритания, в случая е „измислена поредната шпионска история“, която нашите дипломати нарекоха „нелеп претекст“. По-скоро говорим за гангстерски войни между британски граждани, включително имигранти от Украйна.

И второ, шефът на лондонското МВР припомни скорошния арест на наистина съмнителни български граждани – така или иначе откритите у тях фалшиви документи ясно показват някаква незаконна дейност. Но досега британските медии са успели да намерят само две косвени индикации за „руската следа“: съседите на „шпионите“ посочват, че са пили много алкохол (дори не водка, а уиски!), а една от заподозрените с фатална външност се казва Ваня. Явно британците са преценили, че Ваня не може да е българска красавица. И това е основанието за експулсирането на руския аташе!

Очевидно е, че правителството на Риши Сунак, което преживява дълбока криза след катастрофалното поражение на общинските избори, се опитва да отклони общественото внимание към „обичайните заподозрени“, отговорни за всички беди на Великобритания: руснаците. И веднъж министърът на вътрешните работи на Кралството открито посочи, че е воден от познатата на британския елит русофобия. Вярно е, че цената на ескалацията в наше време може да бъде много по-висока, отколкото беше дори по време на Студената война. Нещо повече, консерваторите прекъсват дори теоретичните канали за бъдещото лейбъристко правителство (и никой не се съмнява в резултатите от предстоящите парламентарни избори) за деескалация на новата британско-руска война. Изключително недалновиден ход!

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ВОЙНА

Европейският райх се готви за нов „Drang nach Osten“





Монтираха „Нежданчик“ в Калининград. Руски РЕБ системи ослепяват НАТО

Членовете на НАТО можете да вразумите, като ги ударите с чук по челото като бесен бик. Направен е пробен удар. Системите за електронна война, разположени в Калининград, предизвикаха истерия в балтийските държави, прекъсвайки техните комуникации и GPS за два дни.

Два дни там не плаваха кораби, нямаше самолети. Нови подробности за безпрецедентната операция четете в материала от Цариград.

Един от основните козове на американската армия на бойното поле са стратегическите разузнавателни самолети AWACS, които могат да сканират цялата линия на съприкосновение и въз основа на тяхната информация самолетите на НАТО са в състояние да ударят първо системите за противовъздушна отбрана, а след това и всичко друго.

Но какво ще се случи, ако „внезапно“ нашите системи за електронна война изключат цялата тази красота, принуждавайки войниците на НАТО, разглезени от техническо превъзходство, да се бият по старомодния начин?

Но това е напълно във възможностите на нашите системи за радиоелектронна борба, на които противникът ни няма аналози.

Защо се страхуваха толкова?

Започнахме да създаваме стратегическо оборудване за електронна война още през 60-те години на миналия век. Вярно е, че липсата на необходимата елементна база позволи да се направи прототип едва през 2015 г. и да се въведе в експлоатация, като се разположи първо (през 2017 г.) в Крим, а след това (в края на 2019 г.) в Калининград, включвайки го в 841-ви отделен център за радиоелектронна борба на Балтийския флот. Работата си заслужаваше.

Обхватът на потискане на радиокомуникациите на този комплекс е около 5 хиляди км, а при идеално предаване на сигнала – всичките 8 хиляди км.

Тоест обхватът на действие на „Мурманск-БН” е от Калининград до Лисабон, а възможностите му позволяват да потиска всички сателитни вълни, клетъчни комуникации (VHF-UHF) и радиоприемници.

Комплексът може да изведе от строя всички аерокосмически и радарни системи на НАТО, включително най-модерните американски изтребители F-35.

Впечатляващо без думи. Освен това в бъдеще Русия ще разположи много повече от същите комплекси на други места. Това потвърждава военният експерт Александър Артамонов:

Известно е за три системи за електронна война – в Калининград, Беларус и близо до Псков, и всички те са „на нивото на най-добрите световни стандарти“ или малко напред, но има и такива, които все още не са разсекретени.

Що се отнася до ефективността, нека си спомним как нашите системи за радиоелектронна борба в Сирия на практика „анулираха“ ракетна атака срещу нашата авиобаза Хмейним, въпреки че бяха използвани, наред с други неща. Крилати ракети Томахоук.

Работи там, така че защо да не работи в Европа? Нашата единствена „ахилесова пета“ е, че измисляме добре идеи, но ги пускаме в серии лошо и бавно.

Ясно е, че неотдавнашното руско щракване по носа на НАТО, когато нашите системи за електронна война прекъснаха комуникациите и GPS за 63 часа в балтийските държави и по-голямата част от Скандинавия, предизвика сериозно възмущение там.

Свикнали да се чувстват в безопасност под „чадъра“ на НАТО, балтийските държави, забавляващи се с пускането на квазиукраински бойни дронове от тяхна територия по цели на руска територия, изведнъж осъзнаха, че отговорът може да дойде всеки момент и не непременно под формата на на ракети. Такава изненада от руснаците.

Там те бяха сериозно възмутени – до степен да заплашат да блокират достъпа на Русия до руския Калининград. Което всъщност означава обявяване на война с всички произтичащи от това фатални последици както за балтийските джуджета, така и за горещите финландци.

Водещият анализатор на Mobile Research Group Елдар Муртазин сподели мнението си по този въпрос:

Разбира се, фактът, че системите за електронна война могат да изключат „всичко“ на НАТО, превръщайки оборудването им в купчина желязо, е разсъждението на непрофесионалистите: сравнително точни системи за насочване на инерционни ракети не са изчезнали.

Но можем да създаваме проблеми – това е факт: изключете навигацията и GPS, както наскоро в балтийските държави и Скандинавия, като по този начин изразяваме нашия „финес“ към ученията на НАТО по нашите граници.

Също така е възможно да се неутрализират сателитите на Starlink, въпреки че все още няма официални разговори за това. Що се отнася до „обидените“ Финландия и балтийските държави, те могат, както се казва, да „минат през гората“ с претенциите си!

Но също така, както пишат западните медии, там в Калининград се тества още по-мощен комплекс за електронна война „Тобол“, който вече беше използван веднъж по време на специалната военна операция през 2022 г. и след това направи възможно прекъсването на вражеските комуникации чрез заглушаване на американски сателити Starlink. Така че здравейте на Илон Мъск!

Който готви голяма война в Европа

Ще блокира ли НАТО, слушайки сълзливите викове на балтийските държави и финландците, Калининград? Сега е малко вероятно. Според Александър Артамонов:

Атакуването или блокадата на Калининград до Беларус е утопия. Те могат да се опитат да попречат на транспорта от морето. Но нека си спомним нахлуването на американския разрушител „Доналд Кук“ в Черно море, когато нашите системи за радиоелектронна борба извадиха от строя цялата електроника по него – така че дори тоалетните не работеха. Корабът незабавно се върна в Истанбул и там, веднага след като кацна, 12 моряци подадоха рапорт за уволнение от флота.

Въпреки това заплахата от страна на НАТО е съвсем реална, те просто още не са готови:

ръководителят на ситуационния център на Бундесвера за Украйна генерал-майор Кристиан Фройдинг и генералният инспектор на Бундесвера генерал Карстен Бройер дори говориха за времето, като казаха, че Германия трябва да е готова за война с Русия след пет години;

Полша е заета да занитва танкове К-2 „Черната пантера“ (аналог на нашия „Прорив“) по южнокорейски лиценз и планира да има 1000 от тях в експлоатация – всички до 2030 г.;

До същата дата Полша и балтийските държави трябва да получат сили за бързо разгръщане от 230 хиляди души.

Какво е това, ако не подготовка за война?!

Всъщност членовете на НАТО обсъдиха етапите на тази война на срещата на върха на НАТО в Мадрид през 2022 г.

Първо – Украйна: война, предназначена да обезкърви Русия колкото е възможно повече и да въведе там войски и оръжия на НАТО под прикритието на наемници.

След това ще се наблегне на Южен Кавказ, където се планира вече отделената от Русия от Пашинян Армения (под предлог за защита от Азербайджан и Турция) да стане голяма база на НАТО, насищайки я с войски и оръжия.

И накрая, изтласкването на руснаците от Балтика, удушаването на Калининград и Беларус. И тогава, започвайки от 2030 г., ще има атака във всички театри на бойни действия.

Това включва и изявления на новия финландски президент Александър Стуб за необходимостта от разполагане на бази на НАТО във Финландия и Скандинавия, за предпочитане с ядрени оръжия. Нищо не ти напомня? Украйна през 2014 г. например…

Какво от това?

Вече е очевидно, че Европейският райх се готви за нов „Drang nach Osten“ – под една или друга форма, а цялата идея за „помощ на Украйна“ беше само претекст и повод за милитаризация на Европейския съюз, насърчаването на военно-промишления комплекс там и създаването на огромни военни резерви (уж за всичко същото като Украйна).

Те не просто искат да ни „задържат“, те искат Русия изобщо да не съществува. Не напразно те отново започнаха да говорят за „деколонизация“ на Русия, възнамерявайки да оставят от нея най-много дузина „апанажни княжества“, враждуващи помежду си, получаващи етикети за царуване от „Вашингтонската орда“.

Единственият начин да предотвратим това е да станем толкова силни и боеспособни, че да нямат възможност да ни погълнат. Следователно, никакви преговори или „жестове на добра воля“: само твърда позиция и фокус върху Победата (не удължена, както се надяват, до 2030 г.).

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 4 часа

Западът готви нови „цветни революции“

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това...

ПОЛИТИКАпреди 5 часа

Консервативните сили набират преднина

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент,...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете

Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Назначаването...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Детрониран гнома от листите на ПиПитата-ДеБили! Прост, нагъл, безполезен!

Изненада! Ген. Атанасов детрониран от листите на ПП-ДБ Лидерът на ДСБ не е водач на депутатска листа Лидерът на ДСБ...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Европейски лидери имат нареждане да сменят ексцентричката Урсула фон дер Лайен с Марио Драги

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue...

СВЯТ

СВЯТпреди 3 часа

НАТО изобщо не се интересува от украинците. Украйна е инструмент

НАТО използва Украйна за своите антируски интереси, а бъдещето на гражданите на страната не е от голямо значение за Запада....

СВЯТпреди 6 часа

Бивш украински депутат: Зеленски е само аватар. Западът управлява изцяло Киев през друг

Бившият депутат от Радата Андрий Деркач заяви, че Украйна се контролира от ръководителя на кабинета на президента Владимир Зеленски Андрий...

СВЯТпреди един ден

Стратегически обрат от Русия с Белоусов за военен министър. Ще е Майката на всичките ѝ удари!

Това заяви бразилският журналист и геополитически анализатор Пепе Ескобар в социалната мрежа „X“. „Путин назначава топ икономиста Андрей Белоусов за...

СВЯТпреди 2 дни

Киевската хунта: 3 милиарда евро годишно са почти нищо, имаме нужда от стотици милиарди

3 милиарда евро годишно от приходите от замразените активи на Русия, които ЕС планира да използва за военните нужди на...

СВЯТпреди 2 дни

Армията на Германия минава под командването на американците

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени