Свържете се с нас

СПОРТ

Ексклузивно: Боби Михайлов подаде оставка!





Това стана 11 дни след кървавите сблъсъци между полиция и протестиращи фенове

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз. Това обяви самият той след събирането на Изпълнителния комитет.

Така чаканата от футболните фенове в страната оставка идва 11 дни след най-сериозните протести срещу това ръководство на БФС, които се проведоха преди европейската квалификация срещу Унгария на 16 ноември. Тогава се стигна до кървави сблъсъци между фенове и полиция, а центърът на София заприлича на бойно поле.

Недоволството срещу това ръководство на БФС достигна връхната си точка именно на този 16 ноември, като ден по-късно от централата свикаха извънредно заседание на Изпълнителния комитет.

Що се отнася до членовете на Изпълкома, подаването на оставка е индивидуално решение на всеки един член, като той не е длъжен да се съобразява с действията на своите колеги.

Процедурите около тази оставка обаче не са толкова прости. До 10 дни ще бъде свикан нов Изпълком, на който ще се насрочи дата за Конгрес, когато би трябвало всички регистрирани клубове в страната да изберат своя нов.

Именно тогава ще бъде официално приета оставката на Михайлов, а не днес, когато той я подаде.

Приемането на оставката на самия Конгрес означава едно, че Борислав Михайлов няма да може да бъде кандидат за президент. Така след малко над 18 години с Михайлов начело, БФС ще има своя нов президент, което по всяка вероятност ще се случи в последните дни на март 2024-а.

Още в часовете преди започването на Изпълкома, пред сградата на БФС в „Бояна“ имаше засилено полицейско присъствие, като органите на реда се бяха подготвили и със станалите прословути водни оръдия, използвани активно по време на протестите срещу управлението на централата преди 11 дни.

Това е вторият случай в 18-годишното управление на това ръководство, в което Борислав Михайлов подава своята оставка.

Предишният случай бе през октомври 2019-а, когато непосредствено след европейската квалификация срещу Англия и разразилият се расистки скандал, оставката на Михайлов бе публично поискана от тогавашния премиер Бойко Борисов и министърът на спорта Красен Кралев, като часове по-късно оставката бе факт.

Шест месеца по-късно обаче той промени решението си и оттегли своята оставка, като продължи да управлява БФС до днес, което е вече малко над 18 години след първото му изибране на поста.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СПОРТ

Макрон готви най лайняната (буквално) в историята Олимпиада





  • Основното състезание на Олимпиадата в Париж ще е по шизофрения

Докато почти милиард и половина евро, които бяха отпуснати за почистване на Парижка Сена от изпражнения и урина, без да се броят другите отпадъци както на хора, така и на живи същества, отплуваха някъде (парите, а не екскременти), в Лозана се опитват да запазят спокойствие и да и прокарат дневния си ред.

Неспособен да принуди почистването на главния столичен воден път на Франция и да го направи подходящ за провеждане на състезания по съответните спортове, както и за да напълни информационното пространство с новини, председателят на МОК реши да заплаши с ръка в наша посока.

Томас Бах каза, че ако руските спортисти „развяват знамето или нарисуват“ буквата Z, която той нарече „символ на нашествие“, тогава срещу тях „ще бъде започнато дисциплинарно производство“, включително „незабавно изключване от Игрите“.

Тоест, оставайки в логиката на сегашното ръководство на МОК, плуването във вода, чиято чистота е сравнима по наличие на вредни бацили и бактерии със септична яма, е много по-малко опасно от руския трикольор на подиума или на пътеката на стадиона, или просто като значка на тениска.

Прекрасно, нали?

Ударът върху здравето и дизентерията, която, ако това продължи в мозъците на мъдреците от Лозана, може да се превърне в основния сувенир от игрите. Това е между другото.

Но руският трикольор и знаците Z или V нанасят непоправима щета на мотото „Олимпиадата е извън политиката“.

Парижките екстременти, които не се давят в Сена, ако отново следваме логиката на МОК, помагат за повишаване на престижа на състезанието, докато руският трикольор намалява този престиж.

Ще оставим темата за изпражненията за известно време, но нека поговорим за знамена и статуса на нашите спортисти като цяло. Припомняйки, че знамена със свастика се вееха на всеки ъгъл на Олимпийските игри през 1936 г., расовите закони срещу германските евреи, включително забрана за смесени бракове и извънбрачно съжителство, вече бяха в сила, с наказания за нарушаването им. И още една забележка – на германските евреи беше забранено да използват национални символи, включително цветовете на националния флаг на нацистка Германия.

Без паралели или алюзии – но наистина ли е толкова трудно да се открият няколко прилики в казаното от ръководството на МОК за руския трикольор именно в контекста на разделянето на едни спортисти от други?

Да, причините са различни. Да, ситуацията е различна. Да, германските Нюрнбергски закони бяха последвани от физическото унищожение на шест милиона европейски евреи.

Но ако Томас Бах не е наясно какво точно е казал, нека му разкрием същността: политическите намерения и в двете ситуации са неразличими. Защото целта – и тогавашната, и тази сега – е да разделят света на спорта на „добър“ и „лош“. За тези, които са достойни и възвишени, и за тези, които са едновременно недостойни и долни. Причините са различни, но действията и настоящият информационен резултат са абсолютно еднакви. Следователно е необходимо за онези, които са решили, че са ходещото въплъщение на идеите на олимпизма (същите, между другото, които към традиционното „Citius, altius, fortius“ – тоест „По-бързо, по-високо, по-силно“ ” – добавят и „Communis”, което означава „Заедно”), да се напомни, че ако са заедно, тогава никой никого не разделя и не отделя. И, че всички правилата са едни и същи.

Пред очите ни Олимпиадата се превръща в шоу, в което спортните резултати нямат значение, но „цветовото разграничаване по гащите “ става е доминиращо.

Изобщо странно е, че снабдена с различни ресурси, както финансови, така и връзки, организация като МОК не иска или не смята за необходимо да изразходва скромни (в техния бюджет) средства за психотерапевти.

Няма ли кой кротко, като нашия професор Стравински, внимателно, с медицинско уважение и любезност да обяснил, че възрастни, здрави хора, натоварени със значителна власт, не се държат като МОК?

Че действията им не изглеждат просто като болест – русофобията, като всяка фобия, е нездравословно състояние, а симптомите са такива, че изискват намесата на квалифицирани медицински специалисти.

Да, и ето още нещо.

Шизофренията, според редица уважавани експерти в областта, може да бъде заразна.

Казват, че Макрон, както и кметът на Париж Идалго и редица други персонажи от благородството на френския истаблишмънт, са готови сами да се потопят в Сена. В речната вода в сегашното ѝ състояние.

Така че неофициалният талисман на настоящите игри всъщност може да бъде линейка с усмирителна риза.

Между другото, ние знаем как да отведем хора в „психиатрична болница“, можем да споделим нашия опит по хуманитарни съображения. В духа на последната точка от олимпийското мото – Communis.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СПОРТ

С трудова повинност ще борят футболното хулиганство





Нова държавна комисия да координира безопасността при спортни събития, предвижда законопроект

По-малко от седмица след поредните изстъпления на феновете по време на футболното дерби между „Левски“ и „ЦСКА-София“ в Народното събрание бе внесен проект за нов Закон за безопасността и сигурността по време на спортни мероприятия. Вносители са двама депутати от ГЕРБ – Красен Кралев (бивш спортен министър) и Маноил Манев.

В четвъртък (11 април) текстът е предаден за разглеждане в четири парламентарни комисии: по вътрешна сигурност и обществен ред; по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта; по правни въпроси; и по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Законопроектът е насочен като цяло срещу спортните безредици, но фокусът е поставен ясно върху футболното хулиганство.

„В България през последните години резултатите от непристойно поведение и агресия по време на спортни мероприятия, в частност по футболните терени, както и в околните за тях пространства се увеличават. Това, както и публично оповестени инциденти с пострадали лица са мотивите да се предприемат нови мерки за превенция на противообществените прояви. Спортното и най-вече футболното хулиганство се явяват съществен проблем за обществото“, пишат в мотивите си двамата вносители.

Кралев и Манев припомнят, че през последните 20 години у нас действа приетият през 2004 г. Закон за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. В него са нанесени 19 поправки (2005-2020 г.), като само след 2018 г. промените са седем. И въпреки това прилагането му не е довело до никаква практическа полза по отношение на обществената сигурност по стадионите и другите спортни обекти.

Основният лост, с който ще се противодейства на хулиганите занапред, е изцяло нов държавен орган. Предлага се създаването на „Национална координационна комисия по безопасност и сигурност при провеждане на спортни мероприятия“. Неин председател ще бъде министърът на вътрешните работи, а зам.-председател – министърът на младежта и спорта. Като членове трябва да се включат още шест души: по един зам.-министър от МВР, ММС, МП и МРРБ, един зам.-председател на ДАНС и един представител на Националното сдружение на общините – или председателят на неговия УС, или упълномощено от него длъжностно лице.

„Националната координационна комисия дава възможност за всички участващи страни за съвместна работа на стратегическо ниво при определянето и прецизирането на редица мерки за безопасността на стадионите, включително и на националните политики по въпроси като пиротехническите средства, проверките при влизане и контрола, мерките за борба с тероризма, както и заплахите, свързани с организираната престъпност (например, свързани с фалшиви билети и продажбата на такива билети)“, пише в мотивите към законопроекта.

Предвижда се съществена промяна в задълженията както на собствениците, ползвателите и концесионерите на спортни обекти, така и на техните посетители. Най-общо казано, в бъдеще всяко спортно съоръжение трябва да получи държавен „сертификат за безопасност и сигурност“, за да може да приема масови прояви, независимо дали има лиценз от съответната спортна федерация.

За да покрият стандартите за сертифициране, стадионите и залите трябва да отговарят на изисквания, изброени в 15 точки. Акцентът сред тях е поставен върху наличието на видеонаблюдение, включващо контролен център и затворена ТВ система (CCTV), както и осигуряване на система за контрол на достъпа, алармени системи, съоръжения за хора с увреждания и др. Зрителите пък ще имат задължение да заемат конкретното място, посочено в билетите им.

Трябва да бъде създаден и отдавна планираният „Единен автоматизиран регистър“, в който да се събират данните на всички лица – физически и юридически, санкционирани за нарушения по този закон. Регистърът ще бъде поддържан от МВР и информацията в него ще се използва „за предотвратяване, преустановяване, разкриване и разследване на престъпления“, а данните „може да бъдат предоставяни на организаторите на спортни мероприятия при поискване“.

В законопроекта като „спортно хулиганство“ са дефинирани 15 конкретни противообществени прояви, сред които: носене на знамена, плакати и транспаранти, изобразяващи език на омразата или подтикващи към насилие; нахлуване на спортен терен и прескачане на прегради; палене и поддържане на огън; хвърляне на предмети по терена; носене на маски; използване на ругатни, неприлични жестове и вулгарно поведение; предизвикване или участие в сбивания; носене на оръжия и забранени предмети; както и посещение на спортни събития при наложена забрана.

Предвидените санкции включват принудително задържане, общественополезен труд и парични глоби. Нарушители по този закон ще може да бъдат арестувани за срок от едно до 25 денонощия. Безвъзмездният труд в социална полза ще бъде между 60 и 220 часа. А финансовите санкции варират от 1000 до 4000 лв. за физически лица и от 2000 до 10 000 лв. за юридически лица.

На провинилите се ще бъде налагана и забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 1 до 5 години – както в страната, така и в чужбина. Също така ще бъдат затваряни спортни обекти, неотговарящи на изискванията за сигурност и безопасност.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СПОРТ

Борисов смачка с „калните си ботуши“ кратката радост от оставката на Боби Перуката





Гробокопачите на футбола от БФС ликуват, а виждайки Изпълкома на Гонзо, в Банкя със сигурност пируват!

Нескопосания Борисов и футболната мафия смачкаха с „калните си ботуши“ кратката радост от оставката на Борислав Михайлов!

Прегрупирането на мафията в държавата и прокуратутата стигна и до БФС. Цар Футбол остава гол, въпреки че вече е обзаведен със слипове и има превръзка на главата!

Гробокопачите на футбола от БФС ликуват, а виждайки Изпълкома на Гонзо, в Банкя със сигурност пируват! Днес перуките във футбола бяха подменени с доказаните НЕкорупционери от ГЕРБ – Калин Каменов (кмет на Враца от ГЕРБ), Красен Кралев (НЕКРАДЕЦ), Даниел Панов (кмет на Велико Търново от ГЕРБ), Пламен Манолов (ТОП НЕКОРУПЦИОНЕР изгонен от мен дългогодишен директор на НСБ, който в момента управлява НСБ чрез сламен човек Русинов) и още, и още…

Гонзо е новият президент на БФС
Печели още на първи тур

Тъгуват единствено футболните запалянковци, които отново останаха излъгани. Агонията на всички нива и сектори в България ще продължи до управление на МЕЧ в държавата. Футболът е мъртъв, да живее футболът!

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 16 часа

Баба Яга със скандалното име Султанка щяла да представлява ПиПитата в Сли’йен

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на...

ПОЛИТИКАпреди 20 часа

Шести път на избори заради един изтрещял старец, престъпник

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Хиперактивният политик е нещо като нищо 24/7

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет....

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

СВЯТ

СВЯТпреди 8 минути

Доказа се, че проклетата вещица от Брюксел лъже

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя...

СВЯТпреди един ден

Брюксел доказа колонизаторска си, неофашистка политика

Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия Политиката на Брюксел няма нищо общо с прокламираната си „демокрация“....

СВЯТпреди 2 дни

Изтрещялият старец си навлече гнева и на американските евреи

Байдън си навлече гнева на американските евреи. Обвиниха го в антисемитизъм Експерти от еврейски организации в САЩ обвиниха президента Джо...

СВЯТпреди 2 дни

Ако в САЩ бензинът е скъповат, то е Путин виноват

Има още шест месеца до изборите в САЩ, а тенденциите на вътрешния енергиен пазар активно работят срещу настоящия президент. В...

СВЯТпреди 3 дни

Санкционният режим е разкъсан

Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати „Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени