Свържете се с нас

СКАНДАЛ

БЪЛГАРСКИТЕ АРЕСТИ ПО ЛОШИ И ОТ АФРИКАНСКИТЕ!





Николай Банев, който е в ареста заедно със съпругата си, публикува изявление в официалния си профил във Фейсбук. В него той се оплаква от лошите условия зад решетките. Не е ясно дали самият Банев има достъп до интернет, което не е разрешено. Вероятно негов приближен публикува на страницата от негово име. Още преди дни там се появи „реч на Николай Банев пред Апелативния специализиран съд“.
Ето какво беше качено днес в социалната мрежа (eдно към едно):
„Уважаеми приятели,
Пиша ви тези редове от невъобразимите условия на следствения арест на бул. „Г.М. Димитров“ №22 в гр. София. Столица на държава, която преди 12 години бе приета в Европейския съюз.
В ареста са хора, срещу които е възбудено т.н. досъдебно производство, в което Прокуратурата е всесилна. Куриоз е, че практически по свидетелски показания на две лица пред следовател по възбудена преписка при прокурор, напълно невинен гражданин може да бъде арестуван и държан в следствен арест цели 8 месеца.
Условията в ареста са буквално анти-човешки.
В небоядисвани от 20 години стаи с площ около 11-12 кв.м. са разположени 4 човека с „турска“ тоалетна и мивка „на разположение“ без топла вода. Матовите прозорци не пропускат слънчева светлина и до тях има достъп, защото са с решетки на 70 см пред тях, непозволяващи да се отварят или чистят. На баня се ходи два пъти седмично. А „престоят на въздух“ е 1 час на площадка малко по-голяма от килията. В стаята няма нищо друго, освен две метални легла на два етажа и вградени в пода малък метален стол – 1 бр. и малка метална маса.
Практически в килията 23 часа в денонощието без въздух и слънце и без движение гаснат до 8 месеца от живота си четири човешки същества – несъдени, но принудени да пребивават в пъти по-лоши условия от осъдените на всички инстанции затворници.
Вътре в стаите пушачите пушат, а вземащите лекарства имат достъп до лекарствата си един път в денонощието.
Свижданията са два пъти в месеца от по 40 минути. Арестантите се „свиждат“ в обща кабина с три стола и три телефона и са разделени от близките си със стъкла. Въздух в кабината почти няма. Но по време на „престоя на въздух“ може да се говори по стационарен телефон около 5-6 минути ако арестантите имат предплатена фоно карта. И това още веднъж искам да припомня са условията на единствено обвинени от прокуратурата лица.
Ако, какъвто е нашият случай с Евгения, няма нито едно доказателство, няма нито един наш (на обвиняемите) подпис върху доказващ „престъпната ни дейност“ документ???
Какво е това??? Свръх арогантна наглост?
Публична гавра със законността?
Престъпно сдружение на следствие, прокуратура и съд с възможност за дезинформация на медиите?
Политическа и властова репресия?
Демонстрация на всесилност и недосегаемост преди неминуемият публичен провал на обвиненията?
При условие, че лишаваш човешко същество от слънце и чист въздух.
При условие, че в 21-ви век функционалността на ареста, където държиш обвиненият без съд и присъда е сходна с тази на 18-и век.
При условие, че защитата на разследвания за недоказани обвинения арестант няма паритет с обвинението.
При условие, че осем месеца обвиняемият може да не работи по обвинението въобще.
При условие, че в драстично различна от ежедневната среда нанасяш на арестанта непоправими морални, психически и физически вреди.
При условие, че арестанта бъде оневинен впоследствие!
Ще е достатъчно ли паричното обезщетение?
Кой ще излъска калта, полепнала завинаги над невинното му име?
И кой ще възстанови изчезналата му вяра в истината и справедливостта, в добротата и честността, в законността и „презумпцията за невинност“???
Никой и нищо…
Нито жадните за сензации медии.
Нито съгрешилите и непознаващи покаянието обвинители и поръчители.
Нито дори възторга на близките и приятелите от тържеството на закъснялата правда.
Никой и нищо…“.
Специализираната прокуратура обвини Николай и Евгения Баневи за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и за пране на пари, действала от 2005 година. Според разследващите те са изпрали близо 1 млрд. лева, което двамата нарекоха абсурд.







СКАНДАЛ

Западни политици заплашат съдии от Международния наказателен съд





Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел каза, че няколко европейски държави са се опитали да сплашат съдии от Международния наказателен съд (МНС) заради делото срещу израелски лидери, предаде БТА. Борел предупреди страните да спрат да се месят и да уважават съда.

В понеделник главният прокурор на МНС Карим Хан съобщи, че е поискал издаване на заповеди за арест за премиера на Израел Бенямин Нетаняху и за министъра на отбраната Йоав Галант, както и за трима лидери на „Хамас“.

„Прокурорът не е направил нищо повече от това да повдигне обвинение, а съдът ще вземе решение“, заяви Борел пред испанската телевизия ТВЕ.

„Междувременно моля всички, като се започне от израелското правителство и някои европейски правителства, да не сплашват съдиите“, добави той. „Не ги заплашвайте, не се опитвайте да повлияете на решението им“, предупреди още Борел.

Хан обвини тримата лидери на „Хамас“ в престъпления, включващи изтребление, вземане на заложници и сексуално насилие, а двамата израелски министри – в престъпления, включващи също изтребление, използване на глада като оръжие и умишлено нападение срещу цивилни.

Израел отрече да е извършвал военни престъпления в Газа и твърди, че МНС няма юрисдикция там. Страната призова страните да отхвърлят обвиненията на съда, които окачестви като политически мотивирани.

„Хамас“ също отхвърли обвиненията срещу своите лидери.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Терзиев, ти си тотален кретен!





Карбовски: Терзиев, ти си тотален кретен! На „Патриарха“ е задръстено, целият център е задръстен

„Не е редно да се говорят лоши думи за хората, но бих казал, че съвременният наш кмет е тотален кретен, защото пътувам от НДК до „Раковски“ вече 40 минути. „Патриарха“ е задръстен и около НДК е задръстено, и в този златен триъгълник, с който се гордеехме, вече не се живее…“ Това казва журналистът Мартин Карбовски във видео, публиквано във фейсбук профила му по повод реорганизацията на движението в центъра на София, осъществено от кмета Терзиев и неговия екип.

Според Карбовски по-дебилно решение за реорганизация на движението в центъра на София никога не е имало. „Аз ви предлагам тая передстка работа просто да спре! Затворете ги тия улици въобще!“

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Нова драма! Петков и Василев на нож за бъдещ съюз с ГЕРБ





Как ли ще приключи спорът

Относно бъдещия политически живот на „Продължаваме промяната“ след изборите, в партията са се оформили два лагера. Настояването на хората на Асен Василев, е да се направи максималното, за да се стигне до нова сглобка с Бойко Борисов след изборите, като именно Василев и експремиерът акад. Николай Денков лобирали в структурите за по-голяма толерантност към ГЕРБ.

На обратната позиция обаче бил Кирил Петков. Близките до него депутати настоявали партията сама да се опита да води държавата след изборите и да не се чува повече името на Борисов. За драмите в ПП-ДБ разказаха депутати от екипа на ГЕРБ, които с наслаждение гледали трусовете в бившите си партньори. Бойко бил най-доволен, тъй като отсега правел сметки, кои хора от партията на Петков и Василев да си прибере след изборите като нови верни васали.

Говори се, че някои от депутатите на „Демократична България“ отдавна били „привлечени“ от ГЕРБ и щели да изневерят на коалиционните партньори, като сега пипалата на съмнението, дали е добре да са опозиция, лидерът на ГЕРБ посял в ПП. Там също отдавна уж мразеният Василев е повече от верен на ГЕРБ и Бойко Борисов, а скандалите покрай оставането му на поста при провалената ротация били именно за замазване на очите.

Както вече стана ясно насред трусовете, постът на Асен Василев си остана непипнат, а в сегашната ситуация дори коментарите му за „красивото лице на мафията“ били забравени в името на разцепването на „Промяната“, признават депутати от ГЕРБ.

Те са категорични, че няма как лидерът им да управлява без участието на поне част от десните депутати, а скандалите в ПП давали повод да се разкрият лагерите, които могат да преминат към депутатите на Борисов след вота на 9 юни.

Бойко постоянно коментира „провалите на ПП в управлението“, сякаш не е бил част от него, като обаче премълчава името на Христо Иванов, а Асен Василев дори не участва в коментарите му за продънената хазна, сякаш тя сама се е опразнила, и заемите, теглени от кабинета, нямат общо с бившия финансов министър, отбелязват още депутатите.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Лъжеца Василев открадна парите на АЕЦ „Козлодуй“, за да теглим 3 млрд. лв. заем от САЩ за строежа на 7-и блок

Каримански: Асен Васлев взе дивидента на АЕЦ „Козлодуй“, за да теглим 3 млрд. лв. заем от САЩ за строежа на...

БЪЛГАРИЯпреди 5 дни

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са зле, продават си банката

Първа инвестиционна банка се продава Уникредит Булбанк и Пощенска банка са кандидати да купят основаната от Цеко Минев и Ивайло...

БЪЛГАРИЯпреди 6 дни

Готвят Борисов за президент, а Пеевски за премиер!

Планът е Пеевски да стане премиер и да пенсионират Борисов като президент. Това разкри доскорошният им партньор Асен Василев –...

БЪЛГАРИЯпреди 6 дни

Хората са ужасени от експлозия на цените при въвеждането на еврото

Манолова: Хората са ужасени от експлозия на цените при въвеждането на еврото. Правим комисия „Антиспекула“ в НС „Измамника Борисов предизвика...

БЪЛГАРИЯпреди 7 дни

Безумната „зелена“ политика се оказа „зелен“ рекет!

Валентин Иванов – Кардамски: Безумната „зелена“ политика се оказа „зелен“ рекет! „Зелената“ политика е абсолютно безумна и се оказа „зелен“...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 49 минути

Лудия Василев шокира: Няма морален проблем в катастрофата с кола на НСО. Такива неща се случват

Той разкри плана на ГЕРБ и ДПС: Борисов се пенсионира като президент, а Пеевски става премиер Асен Василев коравосърдечно: Няма...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Пеевски: Христо Иванов поиска да го подкрепя да стане ПРЕЗИДЕНТ и ликвидира ПП. Искаше аз да стана премиер

Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент. Това заяви лидерът на ПГ на...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Мистерия! Кампанията на Ваня Григорова струвала 5000 лв. А кой плаща билбордовете й за 300 бона?

Ванчето мисли, че българите ядат доматите с колците “В цялата страна имаме малко над 100 билборда”, каза по Нова телевизия...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Урсула, ти си луда, погреба Европа!

ВМРО категорично е за Европа, но не и за Европа по модела „Урсула“ На тези избори за Европейски парламент очевидно...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Тръмп поиска тест за наркотици на Байдън: „Необичайно е енергичен“

В събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разгорещи поддръжниците си на годишната среща на Националната асоциация на притежателите на...

СВЯТ

СВЯТпреди 5 часа

Путин разреши изземването на активи на САЩ в Русия в отговор на изземването на руски активи

Руските съдилища получиха правото да използват американска собственост в Русия, за да компенсират щетите от изземването на руски активи в...

СВЯТпреди един ден

Путин разреши изземването на активи на САЩ в Русия в отговор на изземването на руски активи

Руските съдилища получиха правото да използват американска собственост в Русия, за да компенсират щетите от изземването на руски активи в...

СВЯТпреди 2 дни

Еврокомисари, изнудват и заплашват с убийство непокорните политици

Грузинският премиер обвини еврокомисар, че го изнудва със заплаха за убийство Грузинският премиер Иракли Кобахидзе твърди, че еврокомисар му е...

СВЯТпреди 2 дни

Ще нанасяме удари по британски цели

Захарова: Ще нанесем удари по британски цели, ако Украйна използва техни оръжия за атаки по наша територия Москва ще отговори...

СВЯТпреди 3 дни

Зеленски се превърна в Узурпатор

На 21 май украинският президент Владимир Зеленски де юре се превърна в узурпатор. На 20 май приключва неговият президентски мандат...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени