Свържете се с нас

ПОЛИТИКА

От посолството наредиха на Главчев да не сменя външния министър! Усмириха пуделчето им Борисов!





  • Посолството нареди на Радев да остави външния министър Стефан Димитров
  • Затвориха с шамар устата на Борисов

Към момента служебният премиер Димитър Главчев „се отказа“ да предлага ново име за поста външен министър. Това съобщи Вестник Зора, позовавайки се на свои източници. Така за момента няма да има промяна в МВнР.

Тази сутрин служебният премиер отиде на среща с президента Румен Радев, който трябва да издаде указ за подобна рокада. На този етап такъв няма. Междувременно номинираният за нов външен министър Даниел Митов се отказа. Срещата между президента и служебния премиер започна рано сутринта, без медии, и приключи за не повече от 30 минути. Как е протекъл разговорът на „Дондуков 2” от гледната точка на президента днес не беше оповестено. След нея Главчев обаче обяви – диалог между тях има, но не и решение. „Не съм предлагал нищо. Продължаваме комуникация с президента, както съм говорил. Тези дни виждате, че има диалог, диалогът продължава, нямам новина за съобщаване. До момента, в който президентът не издаде указ, старите министри продължават”, каза служебният премиер.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Малко по-късно отговор за съдбата на Митов дойде от самия него. „Не бива да се превръщам в ябълка на раздора или във фигура, която да разделя в момента. Затова, със сигурност, оттеглям своето одобрение за това да бъда външен министър”, обяви той. Митов обясни, че преди дни е приел подобна номинация, защото е бил на този пост и на страната ѝ трябва ясен външнополитически курс. Днес обясни, че е разочарован от доскорошните партньори на ГЕРБ в управлението. „Мога да успокоя президента Радев. Както те бяха с него, когато той се преизбираше – сега можем да му кажем „Спокойно, господин президент, те са с вас. ПП-ДБ продължават да бъдат с вас”. Естествено, че отговорността е на президента Радев. Както нямаше да се меси, сега вече се е намесил. Външният министър си е негов. Главчев направи предложение и то не беше признато от президента”, посочи Митов.

След отказа на Митов да бъде новият външен министър, служебният премиер отиде в парламента за контрол от депутатите. На въпрос дали има план Б, отговори: „Нямам план Б”.

Междувременно настоящият външен министър Стефан Димитров беше защитен с позиция от Българското дипломатическо дружество, които с неговото назначаване виждали продължение на политиката на служебните кабинети на президента. „Не знам дали знаете, че това е организация на червени дипломати и комунистически, на практика, креатури. В която организация участва включително и братът на Стефан Димитров – Георги Димитров, когото аз съм уволнявал с удоволствие два пъти от МВнР”, поясни Митов.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ПОЛИТИКА

Баба Яга със скандалното име Султанка щяла да представлява ПиПитата в Сли’йен





  • Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП
  • 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала незнайно как на първо място в Сливен

Продължаваме промяната” сякаш умишлено се старае да генерира максимален брой скандали в редиците си покрай вота. Последните изцепки са водаческите места на партията за вота на 9 юни, разузна „Уикенд”. Най-потресаваща за актива на партията се оказала водачката на формацията в Сливен – бившият зам.-социален министър от кабинета на бандита Борисов – Султанка Петрова.

61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала незнайно как на първо място в Сливен, втрещени са от дъното на душата си активисти на ПП. Петрова се прочу като управничка единствено с безобразни скандали и конфликти на интереси, а накрая се оказа и замесена в смъртта на работник в Партийния дом, припомнят разтреперани активисти на „Продължаваме промяната”.

Султанка, чийто съпруг е от милиционерската школа, бе замесена в скандалния случай със смъртта на служителя Даниел Тасев в Партийния дом през юли 2018 г. Тогава, в шахта до Народното събрание бе намерено тялото на 25-годишния мъж, който работил охрана за фирмата, която пазеше преустройването на бившия Партиен дом в тогавашната бъдеща сграда на Народното събрание.

Оказва се, че съдружник във фирмата е заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, която бе и депутат от Патриотичния фронт, а собственик е зет й. Пет години прокуратурата се занимава с участието на Султанка в скандалната смърт на служителя, а миналата година техническият ръководител на ремонта е привлечен окончателно като обвиняем заради трагедията. Петрова се отървава от съдебно преследване, но скандалът не утихва.

От „Продължаваме промяната” са в шок, че бившата патриотка е водач на листата им в Сливен, а петното от скандала щяло да се лепне на тях. Активисти от партията на Кирил Петков и Асен Василев припомниха и друго – съпругът на Петрова – Петю, бе длъжник на НАП, а дълговете заради неплатени данъци му възлизаха на близо 90 000 лева. Четири дни след като медиите огласиха борчовете, Петю Петров се разплати с държавата.

Първоначално от приходната агенция огласиха, че половинката на Султанка дължи близо 890 бона на държавата, ала след това се оказа, че сумата е 90 хилядарки. Султанка Петрова се наложи да влиза в обяснителен режим и заради разследване за конфликт на интереси заради фирмата на зет си, ала КПОНПИ очаквано не откри такъв, докато фурията бе на власт в социалното министерство.

Докато сливенският актив на ПП се тресе от гняв заради новата си водачка, из цялата страна пък „Продължаваме Промяната” се тресе заради други наместени за първи в листите. Масово активисти напускат демонстративно партията заради несправедливи по думите им подредби на местата за депутати.

Пръв си тръгна бургаският лидер Константин Бачийски, тъй като му бе обявено, че ще е последен в листата за морския град. Последва го и Росен Костурков, който се възмутил от реденето в Пловдив-област. На ръба да си тръгне омерзен е и един от най-смислените депутати на ПП – Иван Белчев от Русе, след като Кирил Петков намърдал за водач Мартин Димитров.

„Промяната” са на ръба да вземат и един мандат от дунавския град, а Белчев се надявал да е пръв, тъй като Димитров по традиция се монтира в столичния 23-МИР. Поставянето му в Русе потресло местния актив на партията, който харесва Белчев, но заради Мартин Димитров депутатът нямало да види нов мандат, вбесени са русенци.

Същата ситуация се разиграва и с икономиста и депутат Искрен Митев, който заради подреждането на местата за парламент се разгневил и теглил сочна ругатня, разкриват депутати, и избрал да се състезава само за Брюксел.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Шести път на избори заради един изтрещял старец, престъпник





  • Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него
  • Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече остарява, толкова по-неприятен става

На всеки политик му идва краят, особено ако е компрометиран. Повечето хора се съмняват, че той идва за Борисов. Но е така. Бавно и мъчително той изпуска властта.

Досега пет пъти имаше избори от 2021 г. насам, три пъти печели ГЕРБ, два пъти други партии и Борисов не можа да състави правителство нито с първия, нито с втория мандат. Дори не предлагаше себе си за премиер, а други хора от ГЕРБ. Той е токсичен и няма как това да се промени.

Надява се да остане отзад да дърпа конците в задкулисието. Като Доган.

Т. нар. сглобка с мандата на ПП-ДБ беше с условие след 9 месеца премиерът и шефът на парламента да подадат оставки и да ги сменят. Денков подаде оставка, Росен Желязков – не. Трябваше да останат същите министри, но ГЕРБ поиска смяна на някои и извъртя номер, за да отиват на избори. С надежда ГЕРБ да спечели с повече. Негативите за управлението през тези 9 месеца да ги отнесат ПП-ДБ. Като през това време течаха непрекъснати скандали и обвинения, за да ги очернят. Да не ги съжаляваме, те са си поели риска, с надежда нещо да променят.

Вкараха конституционни промени – някои ги намират за компромисни и недомислени, но и това е успех и промяна. Тепърва ще се види. Обвързаха плана за възстановяване и развитие с приемането на някои закони. Много от промените бяха спънати от поредица протести и блокиране на пътища от зърнари, пътищари, ТЕЦ-аджии и т. н. Министри и ДАНС не се подчиняваха на искания на премиера Денков, и т. н.

Сега на изборите ПП-ДБ ще вземат по-малко места в парламента, ГЕРБ – повече. Но Борисов пак няма да може да управлява сам или в коалиция с ДПС – няма да им стигнат депутатите до 120 (в момента са 69 плюс 36).

Нарекоха сглобката изпиране на Борисов. Не е изпран. Той продължава да е токсичен и да предизвиква политическа криза. Независимо, че ще спечели пак избори, той не може да управлява сам, няма и да се предложи за премиер. Впрочем, и двамата с Пеевски демонстрират самочувствие, че са най-подходящи за премиер и вицепремиер заедно. Остава да видим дали ще се осмелят и коя една или две партии биха ги подкрепили.

Истината е, че Борисов омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече остарява, толкова по-неприятен става. Негови твърди симпатизанти останаха т. нар. лели-ГЕРБ и млади, късо остригани мъжаги, облечени предимно с анцузи. Дори съпартийците му го подкрепят по неизбежност. Обвързани са с партията държава, оплела страната със стройна система за крадене и рекет. И държавната заплата в малки населени места е единствена възможност, местни структури на ГЕРБ разпределят порциите там.

Мрежата им се пропука на местните избори, а на парламентарни не могат да вземат повече от 70 депутати. Сега на тези избори разчитат само на ниска избирателна активност, това може да им осигури няколко повече.

Затова е тоя зор да засипят с компромати главния си съперник, да откажат хората да гласуват.

Така или иначе, Борисов върви надолу. В ГЕРБ трябва да мислят вече как ще живеят без него, а не смеят.

През 2021 г. много хора наивно повтаряха – „Е, добре де, кой, ако се махне Бойко?“ За тях той е единствения възможен лидер, някак се срасна с държавата. И тъй като се изредиха няколко правителства след него, служебни и редовни, се видя, че можело и без Борисов.

Да, няма партия със стабилно мнозинство, редуват се избори начесто, но по-добре от властта на Борисов, който е в основата на политическата криза. Заради него правим шести път избори от април 2021 г. насам. Той дърпа конците чрез прокуратурата, която го държи под чадър и бие като бухалка политическите му противници. За него работят МВР и службите, контролира и големите телевизии. Но влиянието му отслабва.

Затова толкова неистово се опитват да дискредитират или да погълнат в тайна или явна сглобка всяка политическа алтернатива на Борисов. Сега е ред на ПП-ДБ. Преди това бяха БСП, ИТН. Това няма как да продължи дълго. А над Борисов виси и заплахата прокуратурата да се обърне срещу него и да го вкара в съда.

Иван Бакалов

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма





  • Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи като позор това, че крайно десните и неонацистките движения са активни и получават държавна закрила в европейските страни, предаде Известия.

Той обърна внимание на факта, че неонацисткият тероризъм, подхранван от омразата към турците и мюсюлманите, е достигнал ниво, което застрашава техния живот и имуществена сигурност.

„Фактът, че в някои европейски страни крайнодесните движения получават защита от самата държава, е катастрофа, срам и скандал за западните демокрации“, цитира думите му турският телевизионен канал NTV.

По негово мнение границите на западната демокрация се определят от израелските интереси. „Всичко, което засяга израелските интереси, е антидемократично и антисемитско в техните очи“, отбеляза турският лидер.

Известия припомня, че по-рано на 24 април Ердоган нарече израелския министър-председател Бенямин Нетаняху Хитлер и обеща да преследва неговите сътрудници. Той добави, че престъпленията срещу „невинните и потиснатите“ ще бъдат съдени от „историята или справедливостта“.

Преди това на 16 април турският лидер обвини Израел в провокации, целящи да разширят географията на близкоизточната криза до целия регион. По време на заседание на кабинета той повдигна въпроса за атаките на Иран с дронове и балистични ракети срещу Израел на 13 април и отбеляза, че случилото се показва както двойните стандарти на Запада, така и вероятността от война, която може да погълне целия регион.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 18 часа

Баба Яга със скандалното име Султанка щяла да представлява ПиПитата в Сли’йен

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на...

ПОЛИТИКАпреди 22 часа

Шести път на избори заради един изтрещял старец, престъпник

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Хиперактивният политик е нещо като нищо 24/7

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет....

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

СВЯТ

СВЯТпреди 2 часа

Доказа се, че проклетата вещица от Брюксел лъже

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя...

СВЯТпреди един ден

Брюксел доказа колонизаторска си, неофашистка политика

Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия Политиката на Брюксел няма нищо общо с прокламираната си „демокрация“....

СВЯТпреди 2 дни

Изтрещялият старец си навлече гнева и на американските евреи

Байдън си навлече гнева на американските евреи. Обвиниха го в антисемитизъм Експерти от еврейски организации в САЩ обвиниха президента Джо...

СВЯТпреди 2 дни

Ако в САЩ бензинът е скъповат, то е Путин виноват

Има още шест месеца до изборите в САЩ, а тенденциите на вътрешния енергиен пазар активно работят срещу настоящия президент. В...

СВЯТпреди 3 дни

Санкционният режим е разкъсан

Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати „Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени