Свържете се с нас

ПОЛИТИКА

Треперещия вече Борисов истеризира и се отрече от служебното правителство





  • Каквото искат да правят и Главчев, и Радев, разяри се водачът на ГЕРБ заради съпротивата срещу Даниел Митов
  • Вбесен от съпротивата на президента Румен Радев срещу рокадите в служебното правителство, герберският вожд Бойко Борисов обяви, че се отказва от всякаква отговорност за кабинета, оглавен от бившия му съпартиец Димитър Главчев.

В разстояние на няколко дни Главчев отстрани двама от министрите, които лично беше предложил – на външните работи Стефан Димитров и на земеделието Кирил Вътев. Той предлага те да бъдат сменени с Даниел Митов, който е зам.-председател на ГЕРБ, и Георги Тахов. Тези внезапни рокади са очевидно в полза на партията на Бойко Борисов, на която Главчев дължи цялата си кариера. Опозицията в парламента нарече действията на Главчев „пуделщина в политиката“ и го заплаши с вот на недоверие. А Радев отсече, че няма да се съгласи толкова явно партийна фигура като Митов да оглави дипломатическата служба, и покани служебния премиер на разговор по казуса в петък.

Това разяри герберския водач. „Не искам да нося отговорност за това правителство! Отхвърлям и искам да остане този министър (Стефан Димитров – бел.а.)! Да си носи Радев отговорност, както за всички други провали на служебното му правителство! Не искам да нося ангажимент като партия повече за това правителство!“, крещеше Борисов пред журналисти в Тутракан, където е на посещение.

После обвини журналистите, че умишлено не напомнят за партийните фигури в служебните правителства на Радев. „Аз помня ярките политически лица в кабинетите на Радев – Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков – цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство, а той казва, че то било неутрално! Впоследствие той правеше цели партии от служебното правителство – на Стефан Янев, на Кирил и Асен. Ние безпаметна нация ли сме?“, гневеше се Борисов.

След това се нахвърли на ПП-ДБ, от които обяви, че се срамува. „Дани Митов е от тях. Когато дойде в ГЕРБ, дойде, за да бъде мост между партиите. Ако искат, да го слагат. Нека си стоят тези. Каквото искат да правят и Главчев, и Радев“, продължи да беснее герберският лидер.

Той ядосано си спомни за непрекъснатите обвинения, че Юлия Ненкова – майката на депутата от ГЕРБ-СДС Александър Ненков, е дългогодишен председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). „Майката на регионалния министър (Виолета Коритарова – бел.а.) е майка на шефа на Подуене, който е по-голям район от Русе“, отвърна обвинително Борисов, като че ли това оправдаваше назначението в КЗК.

Малко по-късно Андрей Цеков – доскоро регионален министър, а сега депутат от ПП-ДБ, определи Коритарова пред медиите като дългогодишен кадър на ГЕРБ, която при последния кабинет на Борисов оглавява агенцията за кадастъра – пост, от който Цеков я отстранил. Синът й пък е кмет на столичния район „Подуяне“ от „Спаси София“, не от ПП-ДБ. „Ние нямаме никакво участие в кабинета“, заключи Цеков, като така отхвърли твърденията на Борисов, че половината правителство е на ПП-ДБ. Колегата му Даниел Лорер добави, че десницата няма нищо общо с драмата около външния министър и определи това като неразбирателство между ГЕРБ и президента.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ПОЛИТИКА

Баба Яга със скандалното име Султанка щяла да представлява ПиПитата в Сли’йен





  • Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП
  • 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала незнайно как на първо място в Сливен

Продължаваме промяната” сякаш умишлено се старае да генерира максимален брой скандали в редиците си покрай вота. Последните изцепки са водаческите места на партията за вота на 9 юни, разузна „Уикенд”. Най-потресаваща за актива на партията се оказала водачката на формацията в Сливен – бившият зам.-социален министър от кабинета на бандита Борисов – Султанка Петрова.

61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала незнайно как на първо място в Сливен, втрещени са от дъното на душата си активисти на ПП. Петрова се прочу като управничка единствено с безобразни скандали и конфликти на интереси, а накрая се оказа и замесена в смъртта на работник в Партийния дом, припомнят разтреперани активисти на „Продължаваме промяната”.

Султанка, чийто съпруг е от милиционерската школа, бе замесена в скандалния случай със смъртта на служителя Даниел Тасев в Партийния дом през юли 2018 г. Тогава, в шахта до Народното събрание бе намерено тялото на 25-годишния мъж, който работил охрана за фирмата, която пазеше преустройването на бившия Партиен дом в тогавашната бъдеща сграда на Народното събрание.

Оказва се, че съдружник във фирмата е заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, която бе и депутат от Патриотичния фронт, а собственик е зет й. Пет години прокуратурата се занимава с участието на Султанка в скандалната смърт на служителя, а миналата година техническият ръководител на ремонта е привлечен окончателно като обвиняем заради трагедията. Петрова се отървава от съдебно преследване, но скандалът не утихва.

От „Продължаваме промяната” са в шок, че бившата патриотка е водач на листата им в Сливен, а петното от скандала щяло да се лепне на тях. Активисти от партията на Кирил Петков и Асен Василев припомниха и друго – съпругът на Петрова – Петю, бе длъжник на НАП, а дълговете заради неплатени данъци му възлизаха на близо 90 000 лева. Четири дни след като медиите огласиха борчовете, Петю Петров се разплати с държавата.

Първоначално от приходната агенция огласиха, че половинката на Султанка дължи близо 890 бона на държавата, ала след това се оказа, че сумата е 90 хилядарки. Султанка Петрова се наложи да влиза в обяснителен режим и заради разследване за конфликт на интереси заради фирмата на зет си, ала КПОНПИ очаквано не откри такъв, докато фурията бе на власт в социалното министерство.

Докато сливенският актив на ПП се тресе от гняв заради новата си водачка, из цялата страна пък „Продължаваме Промяната” се тресе заради други наместени за първи в листите. Масово активисти напускат демонстративно партията заради несправедливи по думите им подредби на местата за депутати.

Пръв си тръгна бургаският лидер Константин Бачийски, тъй като му бе обявено, че ще е последен в листата за морския град. Последва го и Росен Костурков, който се възмутил от реденето в Пловдив-област. На ръба да си тръгне омерзен е и един от най-смислените депутати на ПП – Иван Белчев от Русе, след като Кирил Петков намърдал за водач Мартин Димитров.

„Промяната” са на ръба да вземат и един мандат от дунавския град, а Белчев се надявал да е пръв, тъй като Димитров по традиция се монтира в столичния 23-МИР. Поставянето му в Русе потресло местния актив на партията, който харесва Белчев, но заради Мартин Димитров депутатът нямало да види нов мандат, вбесени са русенци.

Същата ситуация се разиграва и с икономиста и депутат Искрен Митев, който заради подреждането на местата за парламент се разгневил и теглил сочна ругатня, разкриват депутати, и избрал да се състезава само за Брюксел.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Шести път на избори заради един изтрещял старец, престъпник





  • Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него
  • Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече остарява, толкова по-неприятен става

На всеки политик му идва краят, особено ако е компрометиран. Повечето хора се съмняват, че той идва за Борисов. Но е така. Бавно и мъчително той изпуска властта.

Досега пет пъти имаше избори от 2021 г. насам, три пъти печели ГЕРБ, два пъти други партии и Борисов не можа да състави правителство нито с първия, нито с втория мандат. Дори не предлагаше себе си за премиер, а други хора от ГЕРБ. Той е токсичен и няма как това да се промени.

Надява се да остане отзад да дърпа конците в задкулисието. Като Доган.

Т. нар. сглобка с мандата на ПП-ДБ беше с условие след 9 месеца премиерът и шефът на парламента да подадат оставки и да ги сменят. Денков подаде оставка, Росен Желязков – не. Трябваше да останат същите министри, но ГЕРБ поиска смяна на някои и извъртя номер, за да отиват на избори. С надежда ГЕРБ да спечели с повече. Негативите за управлението през тези 9 месеца да ги отнесат ПП-ДБ. Като през това време течаха непрекъснати скандали и обвинения, за да ги очернят. Да не ги съжаляваме, те са си поели риска, с надежда нещо да променят.

Вкараха конституционни промени – някои ги намират за компромисни и недомислени, но и това е успех и промяна. Тепърва ще се види. Обвързаха плана за възстановяване и развитие с приемането на някои закони. Много от промените бяха спънати от поредица протести и блокиране на пътища от зърнари, пътищари, ТЕЦ-аджии и т. н. Министри и ДАНС не се подчиняваха на искания на премиера Денков, и т. н.

Сега на изборите ПП-ДБ ще вземат по-малко места в парламента, ГЕРБ – повече. Но Борисов пак няма да може да управлява сам или в коалиция с ДПС – няма да им стигнат депутатите до 120 (в момента са 69 плюс 36).

Нарекоха сглобката изпиране на Борисов. Не е изпран. Той продължава да е токсичен и да предизвиква политическа криза. Независимо, че ще спечели пак избори, той не може да управлява сам, няма и да се предложи за премиер. Впрочем, и двамата с Пеевски демонстрират самочувствие, че са най-подходящи за премиер и вицепремиер заедно. Остава да видим дали ще се осмелят и коя една или две партии биха ги подкрепили.

Истината е, че Борисов омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече остарява, толкова по-неприятен става. Негови твърди симпатизанти останаха т. нар. лели-ГЕРБ и млади, късо остригани мъжаги, облечени предимно с анцузи. Дори съпартийците му го подкрепят по неизбежност. Обвързани са с партията държава, оплела страната със стройна система за крадене и рекет. И държавната заплата в малки населени места е единствена възможност, местни структури на ГЕРБ разпределят порциите там.

Мрежата им се пропука на местните избори, а на парламентарни не могат да вземат повече от 70 депутати. Сега на тези избори разчитат само на ниска избирателна активност, това може да им осигури няколко повече.

Затова е тоя зор да засипят с компромати главния си съперник, да откажат хората да гласуват.

Така или иначе, Борисов върви надолу. В ГЕРБ трябва да мислят вече как ще живеят без него, а не смеят.

През 2021 г. много хора наивно повтаряха – „Е, добре де, кой, ако се махне Бойко?“ За тях той е единствения възможен лидер, някак се срасна с държавата. И тъй като се изредиха няколко правителства след него, служебни и редовни, се видя, че можело и без Борисов.

Да, няма партия със стабилно мнозинство, редуват се избори начесто, но по-добре от властта на Борисов, който е в основата на политическата криза. Заради него правим шести път избори от април 2021 г. насам. Той дърпа конците чрез прокуратурата, която го държи под чадър и бие като бухалка политическите му противници. За него работят МВР и службите, контролира и големите телевизии. Но влиянието му отслабва.

Затова толкова неистово се опитват да дискредитират или да погълнат в тайна или явна сглобка всяка политическа алтернатива на Борисов. Сега е ред на ПП-ДБ. Преди това бяха БСП, ИТН. Това няма как да продължи дълго. А над Борисов виси и заплахата прокуратурата да се обърне срещу него и да го вкара в съда.

Иван Бакалов

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма





  • Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи като позор това, че крайно десните и неонацистките движения са активни и получават държавна закрила в европейските страни, предаде Известия.

Той обърна внимание на факта, че неонацисткият тероризъм, подхранван от омразата към турците и мюсюлманите, е достигнал ниво, което застрашава техния живот и имуществена сигурност.

„Фактът, че в някои европейски страни крайнодесните движения получават защита от самата държава, е катастрофа, срам и скандал за западните демокрации“, цитира думите му турският телевизионен канал NTV.

По негово мнение границите на западната демокрация се определят от израелските интереси. „Всичко, което засяга израелските интереси, е антидемократично и антисемитско в техните очи“, отбеляза турският лидер.

Известия припомня, че по-рано на 24 април Ердоган нарече израелския министър-председател Бенямин Нетаняху Хитлер и обеща да преследва неговите сътрудници. Той добави, че престъпленията срещу „невинните и потиснатите“ ще бъдат съдени от „историята или справедливостта“.

Преди това на 16 април турският лидер обвини Израел в провокации, целящи да разширят географията на близкоизточната криза до целия регион. По време на заседание на кабинета той повдигна въпроса за атаките на Иран с дронове и балистични ракети срещу Израел на 13 април и отбеляза, че случилото се показва както двойните стандарти на Запада, така и вероятността от война, която може да погълне целия регион.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 18 часа

Баба Яга със скандалното име Султанка щяла да представлява ПиПитата в Сли’йен

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на...

ПОЛИТИКАпреди 22 часа

Шести път на избори заради един изтрещял старец, престъпник

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Хиперактивният политик е нещо като нищо 24/7

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет....

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

СВЯТ

СВЯТпреди 2 часа

Доказа се, че проклетата вещица от Брюксел лъже

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя...

СВЯТпреди един ден

Брюксел доказа колонизаторска си, неофашистка политика

Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия Политиката на Брюксел няма нищо общо с прокламираната си „демокрация“....

СВЯТпреди 2 дни

Изтрещялият старец си навлече гнева и на американските евреи

Байдън си навлече гнева на американските евреи. Обвиниха го в антисемитизъм Експерти от еврейски организации в САЩ обвиниха президента Джо...

СВЯТпреди 2 дни

Ако в САЩ бензинът е скъповат, то е Путин виноват

Има още шест месеца до изборите в САЩ, а тенденциите на вътрешния енергиен пазар активно работят срещу настоящия президент. В...

СВЯТпреди 3 дни

Санкционният режим е разкъсан

Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати „Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени