Свържете се с нас

КОНСПИРАЦИЯ

Христо Иванов: Огромна лъжа на Борисов! Колко азерски газ ще потече към България?





”Българският енергиен суверенитет днес е на трупчета”, заяви съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов от мястото на строежа край Кърджали на газовия интрконектор с Гърция. В отговор на информацият от МС, че скоро към България потича азерски газ, Христо Иванов запита реторично колко азерски газ ще преминава през реверсивната връзка.

От тази реверсивна връзка зависи България да има енергиен суверенитет, каза Христо Иванов и прогнозира, че ще бъдат необходими години, за да бъде завършено трасето на интерконектора с Гърция.

„Това е поредната огромна лъжа на Бойко Борисов – този човек, който се превърна в синоним на лъжата в българската политика, който жонглира с всякакви полуистини и манипулации, за да прикрие факта, че България е на колене пред Путин и Ердоган и че се случва това, което е от интерес на Кремъл, а не това, което е от интерес на България“, каза Христо Иванов.

По думите на бившия правосъден министър от кабинета „Борисов-2“ така ще бъде, докато имаме това управление, което заради своята корумпираност и прогнилост отдавна е продало българския национален интерес на който има желание да го купи.

Иванов сравни строящата се от 2009 г. междусистемна газова връзка с Гърция и

скоростното изграждане на българската част от т.нар. Турски поток.

Едната тръба се строи от 11 години и тепърва ѝ предстои да прекоси неясно защо дъното на язовир „Студен кладенец“, макар че от нея критично зависи диверсификацията на източниците, а не просто на трасетата. Другата – „Руски поток, която беше изградена с денонощно усилие, на която Бойко Борисов заложи едва ли не целия си капитал и остана с цената на всичко на власт, за да може да завърши своя ангажимент към Путин и Ердоган и която, когато бъде открита, Борисов ще се опита да покрие новината с това, че България е започнала да получава азерски газ и от 1 януари всъщност енергийната диверсификация била реалност“, каза Христо Иванов.

Следете изданието ни и бъдете осведомени за всяка новина от България и света.

Поместваме постоянно, за да сте информирани за всичко и на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани.







КОНСПИРАЦИЯ

Марджъри Тейлър-Грийн: ФБР на Байдън е дала зелена светлина ДА БЪДЕ УБИТ ТРЪМП!





Американската конгресменка Марджъри Тейлър-Грийн заговори за план за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Новината тя съобщи в личния си профил в социалната мрежа „Х“ – бившият Туитър.

„Уверих се, че той знае. Министерството на правосъдието и ФБР на Байдън са планирали убийството на президента Тръмп и са дали зелена светлина“, съобщава бомбастичната новина Марджъри Тейлър-Грийн.

Конгресменката пита окще, дали всички са разбрали това и припомня, че се опитала да свали спикера на Камарата на представителите:

Дали всички вече са го разбрали??? !!!! Какво ще направят републиканците по този въпрос? Опитах се да сваля нашия председател (на Камарата на представителите), който финансираше правосъдния отдел и ФБР на Байдън, но демократите го спряха.

The Sofia Times припомня, че Марджъри Тейлър-Грийн е един от най-ярките критици на Джо Байдън.

На 26.08.2023 г. тя призова: Конгресът на САЩ трябва да започне разследване за импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън.

„Трябва да започнем разследване за импийчмънт веднага след като Конгресът се събере отново през септември“, написа тя в социалната мрежа X (бивш Twitter). Така конгресменката коментира изявлението на бившия главен прокурор на Украйна Виктор Шокин в ефира на Fox News, че ръководителят на Белия дом е замесен в корупция.

На 21 юли членът на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн разкри, че резолюцията за импийчмънт на Байдън е станала най-популярният документ на уебсайта на Конгреса на САЩ. Тя намира за възмутително, че твърденията ѝ за престъпна дейност от президента на САЩ са останали без внимание.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

КОНСПИРАЦИЯ

Запада отстранява „проруски“ лидери?





  • През последните години много прогресивни политици бяха самокатастрифирани, самоувити, ичезнали безследно, убити, обесени, просто унищожени!
  • Редица държави бяха демократично бомбардирани и унищожени!

Опитът за убийство на министър-председателя на Словакия Роберт Фицо на 15 май показва, че глобалистките тоталитарно-либерални елити, в условия, в които не могат да запазят хегемонията си с „цивилизовани методи“, преминават към открит политически терор срещу своите опоненти.

Такива репресии са предназначени да сплашат „дисидентите“.

Зад официалните престорени пожелания за възстановяване на Фицо в западните страни се крие истинското лице на глобалистката секта.

Неговите привърженици в множество коментари в социалните мрежи одобряват престъплението и призовават за елиминирането на други национално ориентирани лидери, по-специално унгарския премиер Виктор Орбан и сръбския президент Александър Вучич.

Престъплението срещу Фико неволно прави аналогия с нашумелите убийства на Мартин Лутър Кинг и Улоф Палме, които се опитаха да вървят срещу мейнстрийма.

За щастие ръководителят на словашкото правителство оцеля.

Американският активист Джаксън Хинкъл:
7 май – опит за убийство на саудитския принц.
14 май – опит за преврат в Турция.
15 май – извършен е опит за убийството на словашкия премиер Фицо.
16 май – Арестувано е лице, планирало нападение срещу президента на Сърбия.
17 май – опит за преврат в Буркина Фасо.
18 май – опит за преврат в Демократична република Конго.
19 май – Иранският президент и външен министър са убити.

Кой цели всички тези проруски лидери?

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

КОНСПИРАЦИЯ

Тайният спонсор на Ваня Григорова





Собственикът на „Агрополихим“ Васил Александров налива пари в новия политически проект

Социалните мрежи, както и улиците на големите градове вече са залети от десетки банери и билбордове на Ваня Григорова. И това се случва още на първия ден от предизборната кампания. Откъде тази боркиня за правата на трудещите се има толкоз пари обаче, се питат мнозина. Едва ли разчита единствено на пловдивския олигарх Георги Гергов, за когото мълвата носи, че обещал 7 млн. лв. за кампанията й, да не говорим за личните й спестявания или заплатата й като общинска съветничка в столицата.

Отлично запознати уверяват, че мистериозният олигарх Васил Александров, собственик на проспериращата „Агрополихим“, ще осигури свежи финанси за другарките Ваня Григорова и Мая Манолова. Синдикалистката и бившето червено острие се впускат в яростна битка за депутатски места, като за целта дори създадоха коалиция „Солидарна България“. При това Ваня Григорова, която не крие прокремълската си ориентация, се е нагласила да става и евродепутат в иначе недолюбвания Брюксел.

Амбициите на нахъсаната за власт госпожа стигат до комизъм, защото, както разкриват запознати, тя много искала коалицията да бъде наречена „Ваня Григорова и съмишленици”. Само че се намерили нормални хора, които обяснили, че не е хубаво егото и да бъде така ярко демонстрирано. А и ортачката й Мая Манолова, която открай време се изживява като голям фактор в лявото, била категорично против.

Така коалицията си останала със семплото име „Солидарна България“, а двете съмишленички продължили да кръстосват заедно по врачки с надеждата да развалят всички черни магии и проклятия и да си осигурят подкрепата на висшите космически енергии.

Извънземните стихии обаче винаги са под въпрос. Засега едно е сигурно – че кампанията на двете е добре подплатена финансово.

Но кой е въпросният бизнесмен Васил Александров, за когото се твърди, че стои зад „Солидарна България“? Той е познат на тесен кръг в България – известен е сред индустриалците, на бивши ченгета, а също и на някои журналистически кръгове като издател на вече несъществуващото списание „А-specto“. То се издаваше от фирмата му „Урманов“ и се беше обявило за флагман на модерните леви идеи.

В него като автори бяха събрани критици на „гнилия Запад“ от сорта на Петър Волгин, Калина Андролова, Александър Симов, евродепутата и бивш шеф на кабинета на президента Радев – Иво Христов, а също и самата Ваня Григорова, както и нейния партньор Калин Първанов. Списанието започва да излиза през март 2014 година, а във фирмата „Урманов“ на Васил Александров са налети 6 млн. лева, които минават през едноименната му фондация. Появата на лявото списание е промотирана със свръхскъпа рекламна кампания, но въпреки многото пари, успява да изкара на бял свят само 50-ина броя, в които громи „господстващите неолиберални, глобалистки и американоцентрични възгледи за света“ по думите на Петър Волгин.

Официално е обявено, че спира заради лоши финансови резултати, но има и алтернативна версия. Само ден по-рано главната редакторка Калина Андролова се гневи във фейсбук срещу „т.нар. бизнес елити“, които по нейни думи са „тежкият проблем на България, тъй като произлезнаха от комунистическата номенклатура и селекцията на Луканов“.

Затова преходът, сътворен от тях е „изключително некадърен, некомпетентен и прогнил“.

Само че самият издател на списанието Васил Александров е точно такъв назначен бизнесмен. Той има правилен произход – роден е през 1950 г. в Тетевен, а баща му Искър Михайлов работи в милицията. Синът също се влива в МВР, като преди това завършва прословутата школа в Симеоново. По разпределение работи в родния си край – в Ловеч и в Плевен. Така се засича с близки на Андрей Луканов, чиято фамилия, както е известно, е от Плевен.

След промените Васил Александров се разделя с МВР и става „честен частник“. При това се захваща не с каквото и да е, а с газови доставки, област, която според мнозина коства и главата на самия Луканов. Неведомите пътища на съдбата правят от бившия милиционер представител на регистрираната в САЩ офшорна компания „Хардланд инвестмънт“. Медиите в България през онези години намекват, че тя е на Лукановия кръг, но нищо не излиза черно на бяло. Макар и вписана в щата Уайоминг, тази компания е тясно свързана с Българо-руската инвестиционна банка и е собственост на офшорки от Люксембург. А зад тях, според запознати, надничат онези мистериозни червени куфарчета на Луканов. От същия тип новоизлюпени бизнесмени от бившата комунистическа номенклатура се оказват и съдружниците на Васил Александров в българските му фирми. В плевенската „Байсейл“ той си партнира с бивши местни БКП величия, а предметът на дейност е търговия на едро с основни химически продукти, торове, синтетични смоли и пластмаси. Самата „Байсейл“ е съдружник в регистрираното през 1993 г. Българско далекоизточно търговско дружество „Булфет“, което се занимава с внос-износ и реекспорт.

Показателно е, че в него участват Първа финансово-брокерска къща, Първа частна банка, а като физическо лице и Карло Андреев Луканов, синът на червения кукловод и доверено лице на Кремъл и КГБ.

Интересна връзка е и участието на „Байсейл” в „Инфо трейд“. Там съдружници са Карло Луканов, Румян Георгиев (наричан в онези години „Властелина на хартията“ и бивш зам.-главен редактор на в. Дума“), Атанас Попов – бивш министър на телекомуникациите в правителството на Андрей Луканов, както и синът на главния редактор на „Труд“ Тошо Тошев – Радослав Тошев.

Повечето от българските компании на Васил Александров след време отиват към ликвидация, но далеч по-скандална е историята на „американската Хардланд инвестмънт“. Тя се намества като посредник между „Булгаргаз“ и четирите големи химически завода в страната по това време – „Агрополихим“ „Агрохим“, „Неохим“ и „Химко“.

Вместо да купуват директно от държавната фирма, те ползват посредник, който си осигурява тлъста печалба за сметка на „Булгаргаз“. Подготовката за тази далавера започва при управлението на иначе много честния и некорумпиран Жан Виденов. След това реализацията й тръгва по времето на служебния кабинет на Стефан Софиянски. За същата посредническа роля, както си припомнят запознати, преди това е драпал „Мултигруп“, но те са отрязани за сметка на съратника на Андрей Луканов – Васил Александров.

Да припомним, че с подобни схеми на наложен ненужен посредник бяха източени най-големите български предприятия. Аферата с американската „Хардланд инвестмънт“ е толкова нагла, че през 1998г. прокуратурата, оглавявана от Иван Татарчев, образува дело. Ясно е, че то приключва по познатия начин, няма виновни и няма осъдени, въпреки че загубата за България е над 35 млн. долара.

Затова пък бившият милиционер и прероден бизнесмен Васил Александров скоро след това фиаско си купува „Агрополихим“ в консорциум с чужд партньор и така става собственик на най-големия на Балканите завод за химически торове. При това условията на сделката са изключително благоприятни, държавата опростява огромните дългове на разореното от скъпите цени на газа предприятие.

При това положение не е чудно, че Васил Александров се премества да живее в Швейцария (странно защо там, а не в братска Москва например), и както твърдят запознати, рядко се връща в България. Делата тук се движат от сина му Искър Искров, който наскоро, заедно със свои партньори, регистрира частна газова борса. Той също има интереси и в строителство на пристанища, в търговията с ток, железопътните превози и въобще към всичко, в което се въртят големи кинти.

За 74-годишния баща Васил Александров остава далеч по-забавната роля на политически кукловод и финансист на новата лява звезда Ваня Григорова. Ако тя наистина успее да се добере до Брюксел, тъкмо ще е по-близо географски до швейцарското леговище на бившия издател на „А-specto“, който ще може да й дава ценни напътствия, как да руши отвътре несправедливия към пролетариата Европейски съюз.

И да опровергаем клюките според които другарят олигарх бил свързан с бившата Държавна сигурност. Нищо подобно, той е проверяван 4 пъти от Комисията по досиетата, включително и по линия на длъжниците към банки, но е с „неустановена принадлежност“. Дебело да подчертаем, не се пазят документи, че другарят Александров е част от органите!

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes-







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Лъжеца Василев открадна парите на АЕЦ „Козлодуй“, за да теглим 3 млрд. лв. заем от САЩ за строежа на 7-и блок

Каримански: Асен Васлев взе дивидента на АЕЦ „Козлодуй“, за да теглим 3 млрд. лв. заем от САЩ за строежа на...

БЪЛГАРИЯпреди 5 дни

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са зле, продават си банката

Първа инвестиционна банка се продава Уникредит Булбанк и Пощенска банка са кандидати да купят основаната от Цеко Минев и Ивайло...

БЪЛГАРИЯпреди 6 дни

Готвят Борисов за президент, а Пеевски за премиер!

Планът е Пеевски да стане премиер и да пенсионират Борисов като президент. Това разкри доскорошният им партньор Асен Василев –...

БЪЛГАРИЯпреди 6 дни

Хората са ужасени от експлозия на цените при въвеждането на еврото

Манолова: Хората са ужасени от експлозия на цените при въвеждането на еврото. Правим комисия „Антиспекула“ в НС „Измамника Борисов предизвика...

БЪЛГАРИЯпреди 7 дни

Безумната „зелена“ политика се оказа „зелен“ рекет!

Валентин Иванов – Кардамски: Безумната „зелена“ политика се оказа „зелен“ рекет! „Зелената“ политика е абсолютно безумна и се оказа „зелен“...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 3 часа

Лудия Василев шокира: Няма морален проблем в катастрофата с кола на НСО. Такива неща се случват

Той разкри плана на ГЕРБ и ДПС: Борисов се пенсионира като президент, а Пеевски става премиер Асен Василев коравосърдечно: Няма...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Пеевски: Христо Иванов поиска да го подкрепя да стане ПРЕЗИДЕНТ и ликвидира ПП. Искаше аз да стана премиер

Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент. Това заяви лидерът на ПГ на...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Мистерия! Кампанията на Ваня Григорова струвала 5000 лв. А кой плаща билбордовете й за 300 бона?

Ванчето мисли, че българите ядат доматите с колците “В цялата страна имаме малко над 100 билборда”, каза по Нова телевизия...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Урсула, ти си луда, погреба Европа!

ВМРО категорично е за Европа, но не и за Европа по модела „Урсула“ На тези избори за Европейски парламент очевидно...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Тръмп поиска тест за наркотици на Байдън: „Необичайно е енергичен“

В събота бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разгорещи поддръжниците си на годишната среща на Националната асоциация на притежателите на...

СВЯТ

СВЯТпреди 7 часа

Путин разреши изземването на активи на САЩ в Русия в отговор на изземването на руски активи

Руските съдилища получиха правото да използват американска собственост в Русия, за да компенсират щетите от изземването на руски активи в...

СВЯТпреди един ден

Путин разреши изземването на активи на САЩ в Русия в отговор на изземването на руски активи

Руските съдилища получиха правото да използват американска собственост в Русия, за да компенсират щетите от изземването на руски активи в...

СВЯТпреди 2 дни

Еврокомисари, изнудват и заплашват с убийство непокорните политици

Грузинският премиер обвини еврокомисар, че го изнудва със заплаха за убийство Грузинският премиер Иракли Кобахидзе твърди, че еврокомисар му е...

СВЯТпреди 2 дни

Ще нанасяме удари по британски цели

Захарова: Ще нанесем удари по британски цели, ако Украйна използва техни оръжия за атаки по наша територия Москва ще отговори...

СВЯТпреди 3 дни

Зеленски се превърна в Узурпатор

На 21 май украинският президент Владимир Зеленски де юре се превърна в узурпатор. На 20 май приключва неговият президентски мандат...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени