Свържете се с нас

КОНСПИРАЦИЯ

Далаверата около двата реактора във Белене се избистря





  • Вече започна да се избистря далаверата около двата реактора във Белене.
  • На дъното стои известната американска компания Уестингхаус.

Те искат България за продаде на Украйна, за 1,2 милиарда долара, двата реактора, плюс два парогенератора и две помпи.

Оборудване, което по пазарни цени струва десетки пъти по-скъпо.

Тези реактори и другото оборудване няма да бъдат монтирани в украинска АЕЦ.

Това го каза преди малко, българският ядрен специалист Янев.

Защото има пълна несъвместимост между построените площадки и тези реактори. Специалистът е категоричен, че не могат да бъдат монтирани.

Тогава остава въпроса – за какво е тогава тази сделка?

Вече не може да се скрие. Тези неща не са мои измишльотини, а вече се казват от специалисти, добре запознати с проблема.

Аз просто ги цитирам. Уестингхаус искат да направят огромен удар и с един куршум да убият няколко заека.

Първо, след като не могат да бъдат използвани от украинците, ще бъдат прибрани от американската компания.

Тя няма да и ги плати, защото украинската държава имала дългове към Уестингхаус и тъй като няма с какво да си плати, ще им даде реакторите и другото оборудване.

Освен това, другият заек е, тъй като реакторите ще бъдат платени на България, с пари от европейски фондове, но парите се гласят да не отидат в българският бюджет, а целево да минат на сметка на АЕЦ Козлодуй и с тях българската централа да се издължи на Уестингхаус. Просто гениално!!!

Разбира се, че няколко процента от парите ще отидат в джобовете на „българските“ политици, които ще осъществят тази далавера.

А, докато еврейските тарикати си прибират парите, българските избиратели, докарали тези престъпници на власт, ще трябва да се готвят за скок във 19 ти век. Да приготвят свещите.

Защото след 5-6 години изтича срокът на пети и шести блок в Козлодуй и те можеха да бъдат заменени с реакторите от Белене.

И сега, след тази далавера, много е вероятно, пак да бъдат сменени със реакторите от Белене, но не безплатно, като българска собственост, а ще ги купуваме от Уестингхаус, но за около З0 милиарда.

Това е третият, най тлъст заек, който ще отстреля. А, това вече не Гениално, а супер гениално.

Това , само гениален еврейски мозък може да измисли. Особено, когато си има работа с балъци и продажниници. Те си го заслужават.

Иван Георгиев Грънчаров

Проф. Янко Янев, директор на Института за управление на ядрените знания във Виена и единственият българин в Международната академия за ядрена енергетика:
-Единствената АЕЦ, готова за строене в Европа, е в Белене;
-Управляващите убиват ядрената енергетика на България;
-Американските реактори са 3 пъти по-скъпи;
-Американци никога не са строили АЕЦ в Европа;
-Някой се навежда и се лъска пред големия началник (САЩ);

Daniela Tasheva

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







КОНСПИРАЦИЯ

Съединените щати легализираха следенето на своите граждани





Америка се превръща в тоталитарна държава, която пренебрегва волята на своите граждани.

На 20 април Сенатът на САЩ удължи с две години раздел 702 от Закона за наблюдение на чуждестранното разузнаване (FISA), включително по ключовата мярка, която позволява неразрешено наблюдение на американци. Този закон позволява широкомащабно наблюдение на чуждестранни комуникации, но също така позволява събирането на съобщения и телефонни обаждания на американски граждани.

Преди това Камарата на представителите на САЩ гласува за този закон (273 за, 147 против), който администрацията на Байдън подкрепя от много години като важен инструмент в борбата срещу тероризма. Поправката, която би изисквала властите първо да получат заповед за подслушване, се провали при равен брой гласове: 212-212.

Доналд Тръмп се противопостави на повторното упълномощаване на законопроекта, като написа в своята платформа Truth Social: „Убийте FISA, той беше използван незаконно срещу мен и много други. Те шпионираха моята кампания!!!“

„Законът, който дава на правителството широки правомощия да преглежда имейли, обаждания и текстови съобщения, отдавна е противоречив и доведе до обвинения от групи за граждански свободи, че нарушава правата за поверителност.

Републиканците в Камарата на представителите бяха разделени преди гласуването за повторно разрешаване на действието на Раздел 702, най-спорният аспект от законопроекта, като председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън се бореше да ги обедини зад ревизирана версия на съществуващия закон.

Републиканците отхвърлиха процедурното гласуване, което би позволило на Джонсън да внесе законопроекта за гласуване, нанасяйки още един удар върху разклатената способност на говорителя да намира компромис в собствената му партия.

След като беше победен , законопроектът беше променен от петгодишно удължаване на двегодишно удължаване на раздел 702, като това беше опит да се успокоят крайнодесните републиканци, които вярват, че Тръмп ще бъде президент преди момента, в който изтече този срок, – пише британския The Guardian.

Разглеждането на спорния закон в Сената също срещна много възражения, но в крайна сметка демократите, които имат мнозинство в горната камара на Конгреса, получиха своето.

„Не беше лесно, имаше много различни гледни точки, но всички знаем едно нещо: да оставим срокът на действие на FISA да изтече би било опасно. Спирането на тероризма, трафика на наркотици и насилствения екстремизъм е важна част от нашата национална сигурност“, каза лидерът на демократичното мнозинство Чък Шумър.

Законът позволява на правителството на САЩ да провежда целенасочено наблюдение на чужди граждани, живеещи извън САЩ, без съдебна заповед, дори когато комуникират само с американци. 60 сенатори гласуваха „за“, 34 „против“.

Известният американски филмов режисьор и писател, автор на книгата „Шпионин: чуждестранни шпиони, къртици, саботьори и крахът на американското контраразузнаване” Джеймс Ръмфорд в статията си в списание The Nation пише , че с приемането на този закон „международните комуникации на всеки американец могат да се превърнат в отворена книга.

„Това законодателство би позволило на Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA, АНБ) да събира, без заповед, от Google и други големи американски технологични компании комуникациите на американци, които говорят, изпращат имейли или текстови съобщения с неамериканци извън страната – на теория, за да събират сведения за външното разузнаване, а в действителност практиката и за събиране на огромни количества данни за американските граждани“, отбелязва Румфорд.

За да получите по-добра представа за „огромното количество частни данни, които NSA тайно прихваща, просто погледнете неговия масивен център за данни в Юта, който е повече от пет пъти по-голям от Капитолия на САЩ“.

Функциониращ отчасти като своеобразен отдалечен външен твърд диск, той има капацитет от порядъка на зетабайти – еквивалент на повече от 100 милиона 1-терабайтови персонални компютри. Според компанията за съхранение на данни Seagate Technology, „три зетабайта са достатъчни за съхранение на 30 милиарда 4K филма – това е достатъчно количество филми, за да отнеме 5,4 милиона години за гледане!“

Или 60 милиарда видеоигри – достатъчно, за да се насладите на непрекъснати игри за 86 700 живота!“ И досега центърът за данни може да е преминал от зетабайти към йотабайти, отвъд които имена все още не са създадени. Но NSA не се интересува от видео игри или холивудски филми; неговите зетабайти са предназначени да съхраняват съобщения, които хората погрешно смятат за поверителни“, – посочва Румфорд.

Американските разузнавателни агенции обаче отдавна шпионират незаконно американски граждани

През декември 2005 г. The New York Times съобщи , че NSA изпълнява строго секретна програма за подслушване без никакви санкции от законодателите.

След тази публикация Джеймс Ръмфорд и неговият приятел, писателят Кристофър Хитченс, заведоха дело срещу NSA в Окръжния съд на Мичиган, който нареди незабавно спиране на незаконната програма за подслушване. В Америка няма „няма наследствени крале и власт, която не е създадена от конституцията“, постанови съдия Анна Дигс Тейлър.

Но по-късно решението на съда беше отменено, след като правителството обжалва и Върховният съд отказа да разгледа делото. Междувременно Конгресът създаде раздел 702 от Закона за наблюдение на чуждестранното разузнаване, който по същество легализира програмата за подслушване без заповед на американски граждани.

Съобщенията, прихванати от NSA, се съхраняват на бездънния зетабайтов твърд диск на агенцията в Центъра за данни в Юта. Това позволява на ФБР, без заповед, да започне да търси в този океан от данни, използвайки имейл адреса на американски гражданин или други данни.

„Дори след като взе мерки за съответствие, ФБР извърши повече от 200 000 претърсвания без заповед на комуникациите на американците само за една година миналата година – повече от 500 претърсвания без заповед на ден“, – каза сенатор Дик Дърбин от Илинойс.

ФБР за пореден път е хванато да извършва широкомащабно незаконно наблюдение на американци, което ФБР извършва под прикритието на Закона за наблюдение на чуждестранното разузнаване (FISA ), съобщи The New York Post .

„За всеки американец, за когото FISA е позволила да се шпионира, ФБР шпионира незаконно още близо 1000 американци. ФБР проведе 278 000 претърсвания на американци по раздел 702 без заповед през 2020 г. и близо 3,4 милиона претърсвания на американци по раздел 702 без заповед през 2021 г.

Представителят Анди Бигс (R-Аризона) пита: „Колко още трябва да гледаме как ФБР нагло шпионира американците, преди да го лишим от неконтролираната му власт?“

Като признаха правото на американските разузнавателни агенции да шпионират своите граждани, американските законодатели се противопоставиха на волята на своите избиратели.

Повече от 90% от участниците в проучване , проведено по инициатива на съдебната комисия на Камарата на представителите на САЩ, гласуваха против това Федералното бюро за разследване (ФБР) да шпионира американски граждани без съдебно разрешение.

Американците бяха помолени да отговорят на следния въпрос: „Трябва ли да могат Джо Байдън и ФБР да ви шпионират без заповед?“ Около 91% от анкетираните са отговорили отрицателно. Повече от 320 хиляди души взеха участие в гласуването, то беше инициирано от членове на Републиканската партия, които бяха членове на комисията.

Така Америка се превръща в тоталитарна държава, пренебрегваща волята на народа и превръщаща тоталното следене на своите граждани в норма.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

КОНСПИРАЦИЯ

Марджъри Тейлър-Грийн: ФБР на Байдън е дала зелена светлина ДА БЪДЕ УБИТ ТРЪМП!





Американската конгресменка Марджъри Тейлър-Грийн заговори за план за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Новината тя съобщи в личния си профил в социалната мрежа „Х“ – бившият Туитър.

„Уверих се, че той знае. Министерството на правосъдието и ФБР на Байдън са планирали убийството на президента Тръмп и са дали зелена светлина“, съобщава бомбастичната новина Марджъри Тейлър-Грийн.

Конгресменката пита окще, дали всички са разбрали това и припомня, че се опитала да свали спикера на Камарата на представителите:

Дали всички вече са го разбрали??? !!!! Какво ще направят републиканците по този въпрос? Опитах се да сваля нашия председател (на Камарата на представителите), който финансираше правосъдния отдел и ФБР на Байдън, но демократите го спряха.

The Sofia Times припомня, че Марджъри Тейлър-Грийн е един от най-ярките критици на Джо Байдън.

На 26.08.2023 г. тя призова: Конгресът на САЩ трябва да започне разследване за импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън.

„Трябва да започнем разследване за импийчмънт веднага след като Конгресът се събере отново през септември“, написа тя в социалната мрежа X (бивш Twitter). Така конгресменката коментира изявлението на бившия главен прокурор на Украйна Виктор Шокин в ефира на Fox News, че ръководителят на Белия дом е замесен в корупция.

На 21 юли членът на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн разкри, че резолюцията за импийчмънт на Байдън е станала най-популярният документ на уебсайта на Конгреса на САЩ. Тя намира за възмутително, че твърденията ѝ за престъпна дейност от президента на САЩ са останали без внимание.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

КОНСПИРАЦИЯ

САЩ ли убиха президента на Иран?





Американски медии с уникални версии за смъртта на Ебрахим Раиси

Президентът Ебрахим Раиси, чийто хеликоптер се разби в северозападната част на Иран в неделя, беше едновременно държавен глава на Иран и кандидат, който се бореше да наследи възрастния фактически управляващ страната, върховния лидер Аятолах Али Хаменей, пише сп. “Тайм”, цитирано от Дир.бг.

И двете политически позиции са свързани с повишено ниво на риск, приблизително сравнимо с това при пътуване по въздух в Иран – където авиационната безопасност, компрометирана от десетилетията на санкции и неравномерна поддръжка, е отнела живота на почти толкова висши ирански служители, колкото и войната в сянка с Израел, която също е надвиснала над смъртта на Раиси, отбелязва изданието.

Причината за катастрофата, при която загинаха и иранският външен министър Хосейн Амирабдоллахиан, губернаторът на иранската провинция Източен Азербайджан и други, е в процес на разследване. Но всяка официална констатация ще бъде отворена за тълкуване – подобно на фойерверките, които избухнаха по улиците на Техеран в неделя вечер: дали са празнували навечерието на празника, отбелязващ раждането на Реза, известен като Осмия имам? Или смъртта на Раиси, известния с твърдата си линия президент?

Подозренията са много. Катастрофата се случи два месеца след като Иран предприе масирана ракетна атака и атака с дронове срещу Израел в отговор на израелския въздушен удар, при който на 1 април в Сирия бяха убити двама висши ирански генерали. Първоначалният отговор на Израел на безпрецедентната директна атака на негова територия беше толкова приглушен, че може да се определи като символичен: насочен към зенитна батарея, охраняваща ядрен обект.

За тези, които са склонни да вярват, че катастрофата е била разплатата на Тел Авив, мястото на инцидента насърчава спекулациите. Хеликоптерът на Раиси е паднал в планинска гора близо до границата с Азербайджан, който е най-малко приятелски настроеният от съседите на Иран – отчасти защото поддържа отношения с Израел и има история на сътрудничество с Мосад, пише изданието.

Но времето също може да е станало причина за катастрофата. Иранската държава съобщи, че усилията за откриване на мястото на катастрофата са били възпрепятствани от мъгла, ветрове и проливен дъжд, и публикува кадри на спасителни екипи, които бързат в гъстата мъгла.

И накрая, има и вътрешна политика на Ислямската република – известна с жестокостта си в най-добрите времена, но още повече предвид постоянните слухове, че Хаменей, който управлява от 35 години, е болен.

“Смъртта на Раиси ще създаде криза на наследството в Иран”, заяви Карим Саджапур, старши сътрудник във Фондацията за международен мир “Карнеги”, пред “Тайм” в неделя, когато водещите по държавната телевизия се облякоха в черно. “Той и Мохтаба Хаменей – синът на 85-годишния върховен лидер – са единствените кандидати, за които се говори като за наследници. В конспиративната политическа култура на Иран малцина ще повярват, че смъртта на Раиси е случайна”.

63-годишният Раиси процъфтява в тази конспиративна култура. Името на неговата политическа фракция – Асоциация на войнстващото духовенство – подсказва мястото му в авторитарната теократична система, която през 1979 г. замени монархията, управлявала Иран през по-голямата част от ХХ век. Раиси прави кариера като изпълнител, като служи като прокурор в различни провинции и демонстрира своята ангажираност като хардлайнер. В края на 80-те години на миналия век той е член на “комитета на смъртта”, който според правозащитни организации е разпоредил екзекуцията на хиляди политически затворници без съдебен процес.

Екзекуциите нарушават плана за наследяване на Великия аятолах Рухола Хомейни, шиитския духовник, който ръководи революцията от 1979 г., след като собственото му възмутено протеже заявява “Казах, че ще те следвам навсякъде, но няма да те следвам в ада.” Вместо това работата е поверена на Хаменей, човек с подобно име, който бързо е повишен в аятолах. През следващите десетилетия Раиси също се издига, като в крайна сметка оглавява съдебната система, която е на пряко подчинение на лидера.

Раиси обаче няма видими политически последователи извън лоялните на режима, които съставляват около 20% от 88-милионното население на Иран. Избирането му за президент през 2021 г., при рекордно ниска избирателна активност и твърдения за фалшификации, беше възприето от наблюдателите като сигнал, че “системата”, както иранците наричат управляващия апарат, вече не смята изборните длъжности за необходим клапан за натиск върху мнозинството от иранското общество, което негодува срещу комбинираното управление на твърдолинейните духовници и Корпуса на гвардейците на ислямската революция.

Тази сметка оцеля след най-силното вътрешно предизвикателство към режима от десетилетия насам, когато жените поведоха общонационални протести, продължили месеци след смъртта на Махса Амини през септември 2022 г., която беше задържана от “полицията на нравите”. Повече от 500 протестиращи бяха убити от силите за сигурност на режима, а повече от 20 000 бяха арестувани.

Година по-късно Раиси беше в Ню Йорк, за да посети Организацията на обединените нации. Защитен с дипломатически имунитет от арест по обвинения за екзекуциите от 1980 г., той използва срещата с американски репортери, за да се похвали, че въстанието “Жена, живот, свобода”, за което обвини САЩ и Европа, се е провалило.

Смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси при катастрофа с хеликоптер веднага възниква въпросът кой ще го наследи начело на правителството, пише по същата тема агенция Блумбърг. Раиси не само се очакваше да наследи 85-годишния върховен лидер аятолах Али Хаменей, но смъртта му има последици и за бъдещето на един от най-могъщите постове в Близкия изток.

Каква е разликата между върховен лидер и президент?

Върховният лидер, известен още като Велаят-е Факих в шиитската ислямска теология, е върховният властител в Иран и отговаря за вземането на всички важни решения, свързани с държавата. Върховният лидер, длъжност, установена след Ислямската революция от 1979 г., е също така държавен глава и върховен главнокомандващ.

За тази длъжност се допускат само мъже. Според вида ислямско право, което се прилага в Иран, тя трябва да бъде дадена на високопоставен шиитски теолог, който трябва да е с ранг поне на аятолах – макар да е спорно дали самият Хаменей някога е достигнал това ниво.

Междувременно президентът в Иран е ръководител на изпълнителната власт в страната и се избира в строго проверен изборен процес на всеки четири години. Президентът контролира правителството и, в зависимост от политическия произход и силата на този човек, може да натрупа голямо влияние върху държавната политика и икономиката.

Какво се случва сега?

Според конституцията на Иран при смърт на президента първият вицепрезидент поема временно ръководството. Заедно с ръководителя на съдебната система и председателя на парламента те провеждат нови президентски избори в рамките на 50 дни. В този случай изглежда сигурно, че временният лидер ще бъде Мохамед Мохбер, бивш офицер от Корпуса на гвардейците на ислямската революция и бивш ръководител на фонда, който се грижи за активите на Ислямската република.

В очевиден опит да разсее всякаква обществена загриженост относно стабилността на правителството, Хаменей говори за отсъствието на Раиси в неделя вечерта – още преди смъртта му да бъде потвърдена – и заяви, че хората не трябва да очакват никакви смущения в начина на управление на страната.

Какво е въздействието на смъртта на Раиси върху Иран и региона?

Един от големите въпроси, повдигнати от смъртта на Раиси, е как отсъствието му вероятно ще се отрази на битката за това кой ще наследи Хаменей като върховен лидер. Това е въпрос, който занимава учени, длъжностни лица и анализатори с напредването на възрастта на Хаменей.

Смъртта на Раиси може да има последици и за отношенията на Иран с останалата част от региона. Иран подкрепя редица прокси групировки, най-мощните от които се борят срещу Израел. Корпусът на гвардейците на ислямската революция ще се стреми да гарантира, че враговете на Иран няма да се възползват от момента на сътресения. Раиси също така бе на власт в период на затопляне на връзките с арабските държави от Персийския залив, включително Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, и макар че е вероятно тази политика да продължи, всеки нов лидер може да има различни приоритети.

Кой е следващият на опашката за върховен лидер?

В сложната и доста непрозрачна политическа структура на Иран на практика няма официални или публични места, където въпросите за наследника на Хаменей да се обсъждат открито. Но от известно време анализатори, официални лица и учени, близки до политическия естаблишмънт, споменават и Раиси, и сина на Хаменей – Мохтаба, като основни претенденти.

Смъртта на Раиси означава, че сега Мохтаба ще бъде смятан за човек, който има ясен път към висшия пост. Но това би било и рисковано назначение. Иран има тежко наследство, свързано с концепцията за наследствено управление – лидерите на Ислямската революция от 1979 г. категорично се противопоставят на всякакъв вид система, която наподобява монархията, която те са свалили.

Популярността на Мохтаба също никога не е била проверявана, той не се появява често на публични места. Върховният водач трябва поне да изглежда, че има автентична подкрепа от масите, които подкрепят настоящата религиозна система, за да има някаква легитимност, пише още Блумбърг.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди един ден

Колко похарчиха за медийна реклама партиите дотук?

Малката телевизия „Евроком“ най-предпочитана за предизборната кампания Десетина дни преди изборите 2 в1 на 9 юни партиите и коалициите, които...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

В София по скъпо от редица западни столици

Цените в Космоса: Бургер и бира в София по-скъпи от Европа! Пивото мина по цена 11 държави, кафето ни изпреварва...

БЪЛГАРИЯпреди 5 дни

Ако някой иска да дразни Русия, ще боли най-много, ако се направи през България

Няма случайности, нито непланирани изказвания. Официалното заявление на НАТО чрез неговия шеф от София не е импровизация. Изборът да бъде...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Кръволока, касапин Столтенберг иска повече убити в Украйна

В София империалистите от НАТО свалиха забраната за използване на оръжията й за украински удари по цели в Русия Парламентарната...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са зле, продават си банката

Първа инвестиционна банка се продава Уникредит Булбанк и Пощенска банка са кандидати да купят основаната от Цеко Минев и Ивайло...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 13 часа

Схемата за фалшифициране на изборите

Елена Гунчева разкри схемата за фалшифициране на изборите Елена Гунчева разкри за пореден път схемата за фалшифициране на изборите в...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Привържениците на Тръмп призоваха за бунт, революция и възмездие: Изборите няма да помогнат!

Поддръжниците на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, разгневени от осъждането му от съдебните заседатели в Ню Йорк по 34...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Край със Зеленски: законната власт в Украйна премина към председателя на Радата

Отмяната на президентските избори от Зеленски, които трябваше да се проведат преди април тази година, под предлог на военно положение,...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Пеевски: Христо Иванов поиска да го подкрепя да стане ПРЕЗИДЕНТ и ликвидира ПП. Искаше аз да стана премиер

Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо Иванов поиска да бъде президент. Това заяви лидерът на ПГ на...

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Гърция оттегля подкрепата си за РСМ

Гърция ще оттегли подкрепата си за асоцииране на Северна Македония към Европейския съюз. Това обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Той...

СВЯТ

СВЯТпреди 2 дни

Грузинският премиер: САЩ финансираха две неуспешни цветни революции в Тбилиси

Тбилиси трябва да „преразгледа“ отношенията си с Вашингтон, като се има предвид, че финансираните от САЩ неправителствени организации стоят зад...

СВЯТпреди 2 дни

В Германия призоваха за мобилизация на 900 000 резервисти

Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман „изрази загриженост относно потенциалните намерения на Русия да атакува Запада и...

СВЯТпреди 2 дни

Орбан: Няма да позволим децата ни да бъдат откарани във вагони на украинския фронт

„Отказът от мира означава да умрем за Украйна, искаме ли да дадем унгарска кръв за Украйна? Не, не искаме. Няма...

СВЯТпреди 3 дни

Орбан: Западът е на крачка от самоунищожение!

Европа навлезе в междинен етап на подготовка за война с Русия, тъй като тя все повече се въвлича във въоръжения...

СВЯТпреди 3 дни

Русия вече не признава легитимността на Зеленски

Историческо решение. Путин отказа легитимност не само на Зеленски Изявлението на Владимир Путин за нелегитимността на Владимир Зеленски – „наясно...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени