Свържете се с нас

АНАЛИЗ

Индийците завоюват световната политика и бизнес

Искаме боец. Как индийците завоюват американската политика и бизнес

Общоизвестно е, че Съединените щати са основани от заселници-мигранти. Дълго време политиката там беше доминирана от представители на англосаксонците, евреите, малко славяни, а с течение на времето се увеличи делът на чернокожите, ирландците и латиноамериканците. Сега, поради значителната либерализация на миграционната политика, ситуацията започва да се променя.

Мощни потоци от имигранти от Латинска Америка, Африка и азиатския регион се стичат към Съединените щати. Сред представителите на последните доминират индийците, което се улеснява както от политиката на САЩ, така и от нарастването на населението на самата Индия.

Ако през 2000 г. в Америка живеят 1,9 милиона души с индийски произход, то към 2019 г. вече са 4,6 милиона, сега това е втората по големина азиатска група в САЩ след китайците и пришълците от Индия на практика представляват повече от 20 процента от всички хора от Азия. Те живеят главно в Средния запад и крайбрежието на Атлантическия океан.

Въпреки че някои индианци вече са се асимилирали и са второ или трето поколение, много от тях са дошли с работни и студентски визи и тепърва започват да влияят на политиката на САЩ.

Показателно е, че индийците са с най-високо ниво на образование сред всички азиатци – 75% от тях имат бакалавърска или по-висока степен. От 2001 г. половината от визите H-1B, които изискват бакалавърска степен или тяхния еквивалент, са издадени на индийци.

Тоест пристигането им беше улеснено от миграционната политика на САЩ, насочена към привличане на образовани мигранти.

Индийско-американците са най-добре платената група сред азиатците, според статистика от май 2024 г. на Pew Research Center . Те не само се нареждат на първо място по богатство ($222 700) сред първите 10% от домакинствата на азиатски мигранти в САЩ с най-високи доходи, но сред долните 10%, индийците също са най-богатите ($22 600 на година).

Просто казано, индийците бяха най-богатите сред най-богатите азиатци в САЩ и най-малко бедните сред най-бедните. В резултат на това индикаторът за разслоение на богатството в общността е най-нисък, за разлика от китайските емигранти, за които, напротив, разликата между най-богатите и най-бедните е много голяма и продължава да расте.

В списъка на Forbes на милиардерите има много индийци . Състоянието на най-богатия от тях, директорът на Zscaler Джей Чаудри, се оценява на 8,3 милиарда долара, а „най-бедният“ от първите десет индийци, директорът на Google Cloud Томас Куриан, е спечелил „само“ 1,2 милиарда долара.

Ако в САЩ има голям бизнес, който е представен от индийци, то съответно има и индийско лоби. През 2002 г. бизнесменът Санджай Пури създаде Индийско-американския комитет за политически действия (USINPAC), който се занимаваше с широк кръг от въпроси, включително увеличаване на визовите квоти.

През 2013 г. в Камарата на представителите имаше само един индиец. Десет години по-късно те бяха петима в Конгреса, всичките от Демократическата партия. Има около 50 души от индийски произход, които служат в законодателните органи на щата.

Вицепрезидентът Камала Харис , губернаторът на Южна Каролина Ники Хейли, губернаторът на Луизиана Боби Джиндал и мултимилионерът Вивек Рамасвами , който преди това каза, че ще се кандидатира за президент на САЩ, също са в тази група.

В същото време, след номинацията на Харис за президент, се забелязва ясен скок на активност сред индийските американци. Indian American Impact, група, която мобилизира избиратели и кандидати от Южна Азия, наскоро стартира уебсайт desipresident.com с мотото Kamala ke Saath, което означава „С Камала“ на хинди.

Варун Никоре , изпълнителен директор на AAPI Victory Alliance, казва , че „преобладаващото мнение в момента сред индийските американци е, че ние искаме боец. И виждаме това в примера на Камала Харис .

Никоре отбелязва, че в общността нейната кандидатура е вдъхновила „цял набор от нови заинтересовани страни “, предимно жени, особено по-възрастни жени, които традиционно не са свързани с политиката или кампаниите. Обикновено ги наричат галено „лелички“.

Трябва да се отбележи, че индийски американци са заемали и продължават да заемат различни държавни длъжности както при президента Тръмп (повече от 80 души), така и при президента Байдън (повече от 130 души).

Тъй като броят на кандидатите, които се борят за политически постове, нараства бързо сред индийските американци, набирането на средства за кампанията също се увеличава .

Преобладаването на индийците сред демократите вероятно се дължи на факта, че сред републиканците има много бели християни със съответната реторика, по която индийците са езичници, затова те не се чувстват много комфортно в тази среда.

Редки случаи включват представителите на републиканците Ники Хейли и Вивек Рамасвами. И атаките срещу тях от пресата, контролирана от Демократическата партия, са много забележими.

Междувременно съпругата на републиканския кандидат за вицепрезидент Дж. Д. Ванс, Уша Чилукури, също има индийски корени (в допълнение, тя е индуистка по религия). Тя е дъщеря на индийски мигранти и това може да се използва и от републиканците по време на предизборната кампания. Поне Уша често придружава съпруга си на политически митинги.

Индийската диаспора активно събира дарения за политически кампании у дома, а основният бенефициент , както в Съединените щати, така и другаде, е BJP на индийския премиер Нарендра Моди .

Индийските американци обаче не са ориентирани само към Индия във външната политика. Един конгресмен, Шри Танедар от Мичиган, наскоро обяви подкрепата си за Израел.

Като цяло взаимната подкрепа между Индия и Израел и застъпничеството за по-тесни връзки между САЩ, Израел и Индия е популярна тема сред индоамериканските политици, независимо от техните религиозни възгледи, били те индуисти, сикхи или будисти.

Въз основа на настоящите тенденции може да се прогнозира, че Съединените щати ще продължат да привличат милиони мигранти от Индия. Следователно можем да очакваме значителен брой първо поколение индийски американци да се появят през следващите десетилетия.

Съответно техният брой във второто и дори третото и четвъртото поколение също ще продължи да расте, докато децата на имигранти се установяват и асимилират в американското общество.

В бъдеще това несъмнено ще промени демографския пейзаж на Америка, тъй като индийските семейства имат повече деца, отколкото белите американци. Ще има и някои външнополитически ефекти, включително по-силни връзки между Индия и САЩ.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

АНАЛИЗ

Ултраглобалистите грабят средната класа на ЕС. Европейците нямат шанс. Те са ходещи стомаси!

Проф. Андрей Фурсов: Светът започва да се дели на макрозони. Старата глобализация приключи. В основата ѝ беше финансиализмът. Той бе агония на капиталистическата система. Новата глобализация, която се заражда, базовите ѝ клетки няма да са отново държавите, а макрозоните. Макрозоната е единна търговска и производствена единица с живеещо население в нея от не по-малко 300 милиона човека, за да се самообезпечи. С напредването на технологиите, макрозоните може да бъдат съставени и от по-малко хора. Това заяви видният историк проф. Андрей Фурсов в интервю за подкаста СИГ-нал в YouTube.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА НОВАТА СИСТЕМА

Фурсов добави, че до началото на европейската хегемония, т.е. от 13 до 15 век е имало осем макрозони в света, но после капитализмът е започнал постепенно да ги унищожава. През 19 век е започнало изграждането на единната световна система с интернационализацията на производството. След това, през 80-е г. на миналия век, е започнало зараждането на така наречената глобализация.

„Тя просъществува съвсем недълго и мутира. Новата глобализация ще се отличава от предходната. Най-напред няма да има такова движение на населението, както по-рано.

През последните 30 години този поток беше съставен от бежанци и туристи. Туризмът ще намалее силно и ще е по възможностите само на най-богатите, както е било в края на 18 век и началото на 19 век.“, уточни Фурсов.

ЗА МАКРОЗОНИТЕ

„Британците се ядосват и нервират много на украинците, защото имат много малък шанс да направят своя макрозона.

За американците такъв проблем няма. За Китай също. Дори да се раздели на две части, Южен Китай ще се обедини икономически и търговски с Тайван, Южна Корея и Япония. Индия също няма да има проблем да сформира своя макрозона. За Европа обаче не е много ясно, ще видим, какво ще направят със Северна Африка“, обясни проф. Фурсов.

Борис Джонсън

За Великобритания, зоните за опиумна търговия са били в миналото Южен Китай и по съвсем друга линия зоната на Персийския залив. Но сега с Южен Китай нищо не се получава, а Персийският залив не ѝ е достатъчен (като брой население за съставяне на макрозона, бел. на Критично) Накъде могат да се обърнат тогава?

Към Източна Европа, Централна Азия и Закаказието. С Източна Европа ще имат проблеми“, прогнозира още проф. Фурсов.

Видният историк коментира, че британците са имали още един вариант за формиране на макрозона, който включва Украйна и Полша, но руската Специална военна операция, т.е. войната на територията на Украйна, проваля и този проект.

„Затова британците са нервни и бесни, защото проектите им не се получават. А напуснаха Европейския съюз, което се оказа напразно“.

КРИЗАТА НА ЛИДЕРСТВО В ЕВРОПА И САЩ

Проф. Фурсов обърна внимание за сериозната криза на лидерство във високите ешелони на англоамериканския елит. По думите му на преден план по върховете за доста кратко време са били издигнати изцяло деградирали фигури. Той дори изрази предположение, че това е направено умишлено, за да бъде обяснено от задкулисието на обществото –

„виждате ли, това представлява държавата, трябва ни наддържавно управление“, т.е. няма нужда от отделни държави, които да имат собствено управление.

„Вижте, кои предлагат на гражданите да избират – сенилния /Джо/ Байдън, ненормалния /Борис/ Джонсън, и всичките тези лели в министерствата на отбраната в Европа. В момента не мога да назова и един национално ориентиран европейски политик.

Франсоа Митеран преди да напусне президентството е заявил – Аз съм последния президент на Франция. После ще дойдат глобалистите“, припомни Фурсов.

ПРЕДСТОЯЩОТО ОГРАБВАНЕ

„Съществува конфликт между британските и американските кланове за доминация. Спорят, кой да бъде ковчежникът. Но безусловно им трябва да ограбят Европа и преди всичко европейската средна класа. Този слой, който иска да ограби средната класа на Европа е натрупал сила и богатство с невеществени фактори.

Те представляват само 1% от населението и представлява елита на ултраглобалистите. Те искат да лишат онази средна европейска класа от онова, което притежава, и което представлява 15% от състоянието на страните им. Същото се е случило през 15 век в Англия с ограбването на земите на средната класа.“

Фурсов е категоричен, че в момента борбата е за нова социална система.

„За европейците няма бъдеще. Те са се превърнали в ходещи стомаси.

Ненапразно, на конференцията на Агенцията за национална сигурност на САЩ в Санта Фе през 2018 г. бяха предложени няколко варианти за бъдещето, като два от тях бяха наречени оптимален, а другият революционен. /КритичноБГ публикува този анализ на проф. Фурсов за въпросната конференция/. Тогава присъстващите сериозни експерти бяха категорични, че елитите са деградирали, а населението на Запад за последните 100 години след толкова обилна пропаганда и по-добър /от други народи/ живот е загубило способността си да мисли и взима самостоятелни решения.“

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Продължи да четеш

АНАЛИЗ

Толкова е просто – санкционираният по Магнитски мутра Пеевски има поръчка от янките да унищожи ДПС

Отворено писмо до д-р Ахмед Доган от проф. Людмил Георгиев, доктор на психологическите науки

Здравейте, г-н Почетен Председател,

Много вероятно това да е последното ми писмо, тъй като в общи линии ми се струва безсмислено да Ви пиша, драги ми Ахмед.

Защо?

Защото не понечихте през последните 15 години поне веднъж да чуете и разберете съветите ми, особено до кадровата Ви политика в ДПС, а и в държавата като цяло, драги ми Ахмед.

Поради това сътворихте хиляди глупости, които в последните два месеца се върнаха като бумеранг тъкмо към „царствената“ Ви особа – то не бяха „бизнесмени“, властници, пожизнени сенатори, олигарси, министри и т.н., и т.н., които в крайна сметка Ви предадоха, а Ви предадоха, защото самият Вие предадохте много отдавна каузата ДПС.

И, разбира се, Вашият скъп „феномен“, когото припознахте едва ли не като син – Делян Пеевски, а той се подигра с Вас като с един мизерен старец!?!…

Що се отнася до последния, само преди девет месеца предупредих в предпоследното си отворено писмо до Вас, г-н Почетен Председател, че неговото избиране за председател ще е началото на края на ДПС. Много мразя, но, за съжаление, обикновено моите прогнози се случват, уважаеми Ахмед, ако не сте забелязал! Толкова беше просто – санкционираният по Магнитски олигарх Пеевски има поръчка от янките да унищожи ДПС, но заедно с това и да създаде предпоставки за етническо напрежение в България, да не употребявам по-силни изрази, за да може страната с най-изразено русофилско настроение сред населението, да бъде „усмирена“!?!

А в замяна да бъде заличен от „Списъка Магнитски“ – друг е въпросът, че този Ваш феномен, Пеевски, изобщо не е в час със стратегията на янките – в момента, в който преценят, че повече не им е нужен, самите те ще го хвърлят на боклука – хиляди са примерите в историята, но за това да му мисли тъкмо Вашият феномен Пеевски!…

Иначе, г-н Почетен Председател, видях по медиите одеве, че сте се завърнал в София, в Централата на ДПС, което завръщане може в определени представи да бъде съпоставено с пристигането на Иисус в Йерусалим (да ме прости Бог със сравнението), но нали знаете какво се случва по-нататък?!?…

Разбира се, че не злорадствам, по-скоро ми е мъчно, макар че не би трябвало, ако се върна на цялата ми епистоларна кореспонденция с Вас!…

И накрая, пак да повторя, което много пъти споделях – Касим Дал е Вашето и на ДПС спасение в момента, а остават само осем дни до края на регистрациите и началото на предизборната кампания! Силният мъж ще намери сили да се обади и да се извини – слабият ще се осланя на случайността! Още повече, че в момента разчитате на друг низвергнат от Вас човек – Веселин Пенев, за да Ви измие срама от глупостите, които сътворихте!

Чест прави на Веско Пенев, че Ви подаде ръка, но това едва ли ще е достатъчно – Касим е Човекът!…
Ще завърша, г-н Почетен Председател, с откровението на Наполеон Бонапарт като заточеник на остров „Света Елена“: „От великото до нищожното има само една крачка! И аз я направих!“

Съвестта ми е чиста, г-н Почетен Председател – предупредих Ви може би за последен път!

Поздрави,
проф. Людмил Георгиев

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Продължи да четеш

АНАЛИЗ

Живеем в епоха на диктатура на маниакални убийци, завзели властта в света

  • Дугин разказа за страшния “последен звън”: очаква ни удар, който не можем да отразим
  • Ситуацията с експлозиите в Ливан на пейджъри, уоки-токита, телефони и дори битова техника има много измерения. Ще се спра на трите най-важни.

Първо, случилото се е просто истински масов тероризъм, извършван от държавата Израел. Изглежда, че след това, което прави в Газа, нищо не трябва да ни учудва. Но не, учудиха ни. Акт на масов терор, насочен не срещу “Хизбула”, а срещу ливанския народ като цяло: хиляди пейджъри, уоки-токита и телефони, включително на деца, експлодираха.

Сега е трудно да се говори за Израел освен като за терористична държава. Същото важи и за САЩ и демократите на власт там, които напълно подкрепят терористичните действия на Израел.

И това е ясен сигнал към всички, които още не са разбрали, че живеем в епоха на диктатура на маниакални убийци, завзели властта в света. Носители на антихуманна идеология. Между другото, един от нейните създатели, израелският философ Ювал Харари, казва следното: властта трябва да бъде прехвърлена на изкуствения интелект, технологията трябва да управлява света. И съответно човечеството е унищожено.

И затова не е случайно, че Израел и Украйна, две терористични държави, са прикрити и подкрепяни от най-важната терористична държава. САЩ.

Вторият много важен аспект е техниката. Когато се радваме на технологичното развитие и дигитализацията, изобщо не мислим за другата страна. Фактът, че технологията може да бъде инструмент за убийство, може да пороби и всъщност да направи човек пристрастен към нея. Технологиите могат да бъдат инструмент за проследяване, контрол, а ако господарите на технологиите не харесват нещо, тогава и инструмент за унищожение.

Все още се изяснява как може да се взриви такова количество техника, разпространена в Ливан. Една от хипотезите е, че там не е имало експлозиви. Че самите устройства по някакъв начин са били детонирани на разстояние чрез определени сигнали.

Технологията убива. И това е много важен момент. Безразсъдно сме въвлечени в дигитализацията, наивно вярваме в изкуствения интелект и дори простите електронни устройства могат да служат като инструменти за убийство. И ние сме абсолютно беззащитни срещу това.

Но ако все още не сме успели да се справим с тъмната страна на сравнително простата технология, тогава какво можем да кажем за изкуствения интелект, който безкритично включваме в живота си? И когато някой си спомни тъмната страна на технологиите, тогава просто никой не слуша тези хора. Но точно сега тази тъмна страна се усети. И това е само началото. В крайна сметка, колкото по-напреднала е технологията, включително изкуствения интелект и невронните мрежи, толкова повече опасности и смъртоносни заплахи носи тя за човечеството.

И накрая, третата точка. Също техническа. След нападението на вражески дронове и взривове във военен склад в Торопец, много ТГ-канали публикуваха карти на “Гугъл”, на които ясно се вижда този наш склад за боеприпаси. Включително всичките му координати. И това не е някаква секретна информация, а просто карта на “Гугъл”.

Ние сами донесохме “Гугъл” тук: елате картографирайте ни, така че да бъде по-лесно за хипстъра да намери кафенето наблизо. И “Гугъл” проследи всички наши военни съоръжения и ги предаде на киевските терористи. Ние сами поверихме създаването на нашата система за търсене “Яндекс” на ционистите Носик и Волож, които в критичен момент просто избягаха от Русия заедно с огромен брой специалисти и вероятно предадоха ключовете и кодовете от нашата система на нашите врагове.

Тоест ние сами пуснахме козата в градината, пуснахме троянския кон в нашия град. Илиада наистина ли не ни е научила на нищо? Казано е: “Страхувайте се от данайците, които носят дарове – всеки ученик в Русия знаеше тази формула”. Сега често изобщо не знаем кой е Омир и какво е троянския кон, този „дар на данайците“.

И сега, пред заплахата от троянския кон, този данайски дар, ние сме абсолютно безсилни. Защото сме загубили най-елементарните културни умения и недоверие към тези, които идват при нас отвън. И като аборигени, като диваци си отваряме устата, когато ни донесат едно или друго техно нововъведение. Без дори да се замисляме, че това е знак за деградацията на обществото ни.

Слава богу, тези дни в Русия не гръмнаха пейджъри, уоки-токита и телефони. Но това е сега, не утре. Продължаваме да се хвалим с подражание, догонващи технологии, изцяло зависими от доставчици на тези високотехнологични продукти, които ние самите не знаем как да произвеждаме. И затова дори не знаем какво има вътре, не можем да си представим пълнежа на много технически средства.

Това, което се случи в Ливан, беше „последното звън“. Необходимо е да спрем наивния оптимизъм на дигитализаторите, които демонстрират ярки оптимистични презентации пред нашето ръководство. По същество хипнотизират умовете на хората с напълно безотговорни твърдения за технологичния прогрес.

След случилото се в Ливан всичко това трябва да се третира изключително внимателно. И да приемаме всякакви технически иновации само след подробна оценка на безопасността. Включително и за нашия руски суверенитет.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯпреди 2 месеца

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯпреди 2 месеца

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯпреди 2 месеца

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯпреди 2 месеца

България вече официална цел за ядрен удар

САЩ разположиха F-16 изтребители в България и Полша Изтребители F-16 на ВВС на САЩ пристигнаха в България и Полша тази...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди един ден

Politico: От кралица до императрица. Урсула заграби властта в ЕК и показа кой ще е шеф на ЕС!

„От кралица до императрица“, с това заглавие Politico описва в обзорна статия, как шефката на Европейската комисия Урсула фон дер...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Казаха в лицето дебила Шолц, че Русия е непобедима

Казахстанският президент към Олаф Шолц: Русия е непобедима във военно отношение Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев заяви днес, че Русия не...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Очаквано персоналния съдия на Пеевски от ВАС, който е на Георги Чолаков отряза коалицията на Доган за изборите

Съдът на Георги Чолаков се позова на прословутото електронно заявление на Пеевски, за да откаже на „Демокрация, права и свободи-ДПС“...

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

ЕС се разпада пред очите ни – Гавин Мортимър, Тhe Spectator

ЕС се разпада пред очите ни, пише британският писател Гавин Мортимър в анализ за британското списание Тhe Spectator. Германия реши...

ПОЛИТИКАпреди 1 седмица

Борисов: Няма депутати на Пеевски в ГЕРБ!

Как може да има дъртаци мислещи се за сериозни мъже да лъжат сутрин, обед и вечер??? Мутрата Борисов пак излъга...

СВЯТ

СВЯТпреди 3 дни

Байдън, Блинкен спрете тази безразсъдна ескалация!

Робърт Кенеди-младши: Блинкен, Байдън спрете тази безразсъдна ескалация! Робърт Ф. Кенеди-младши призова администрацията на Байдън да не дава зелена светлина...

СВЯТпреди 3 дни

Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ?

Дъглас Макгрегър: Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ? Бившият първи съветник на Пентагона по времето...

СВЯТпреди 4 дни

Нов опит да сплашат с „атент“ Тръмп. В безопасност е

Нов опит за покушение срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп за да го сплашат. Кампанията на бившия президент...

СВЯТпреди 5 дни

Фашистите в ЕС: Унгария няма право да намалява цените на храните

Самозвания така наречн „Съд на Европейския съюз“ реши, че с въвеждането на задължителни отстъпки за някои видове храни в супермаркетите...

СВЯТпреди 1 седмица

Охлюва Шолц реши да се въоръжава Германия под натиска на американците, но …

МЪКА: Плюнката Шолц реши да се въоръжава по заповед на американския военно промишлен комплекс. И в тоз момент разбра, че...

Най-четени