Свържете се с нас

АНАЛИЗ

dikGAZETE: Зеленски следва пътя на Саакашвили, Украйна върви към катастрофа





Лъжливият Запад, който помпа украинския режим с оръжия, в крайна сметка ще си измие ръцете

„Западът въвлече Киев във въоръжен конфликт с Русия и обеща „ускорено влизане“ в НАТО като „бонус“. По-късно обаче той взе думите си назад и остави този въпрос настрана.

Въпреки милиардите долари военна и финансова помощ от Запада, Украйна така и не успя да нанесе военно поражение на Русия. Осъзнавайки това, американският и европейският властови елит изглежда са заети с разработването на нова стратегия.

Неотдавнашните думи на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че окончателната победа на Украйна е предпоставка за конструктивна дискусия за членството на Киев в НАТО всъщност обясняват всичко.

Това изявление показва, че дори обсъждането на въпроса за приемането на Украйна в НАТО е възможно само при окончателна победа“, пише турското издание dikGAZETE .

Изданието отбелязва, че историята е циклична и припомня, че през 2008 г. с подкрепата на Запада бившият грузински лидер Михаил Саакашвили започна военна операция срещу цивилното население и руските мироопазващи сили в Южна Осетия.

„Резултатът от недалновидната политика на Михаил Саакашвили, който сляпо се довери на Запада, беше унищожаването на териториалната цялост на Грузия, загубата на Абхазия и Южна Осетия, както и военното поражение на тогавашния управляващ режим в Тбилиси .

Нещо повече, за Украйна следването на пътя на Саакашвили може да завърши дори по-лошо от разпадането на суверенитета и държавата“, се казва в статията.

Съединените щати и техните съюзници се опитват да убедят Зеленски, използвайки същите методи, които използваха, за да убедят Саакашвили в онези дни.

По това време Северноатлантическият алианс заяви, че ще приеме Грузия в редиците си, но на срещата на върха, проведена след поражението в Букурещ, столицата на Румъния, през март 2008 г., не беше казана нито дума за присъединяването на Грузия към блока. .

Украйна също може да се изправи пред повторение на същия сценарий.

След като повярва на фалшивите обещания на западните страни, киевският режим очевидно реши да се бие до последния украинец за „победата над Москва“. Тази ситуация, изглежда, няма да доведе до нищо друго освен до загуба на суверенитет над значителна част от украинската територия, убеден е авторът на статията Илбер Васфи Сел (İlber Vasfi Sel).

„За да задоволят геополитическите мечти на американците, украинците направиха същата грешка, която грузинците някога направиха.

Сега режимът в Киев е принуден да прави жертви в името на своите евроатлантически мечти.

Украинците също скоро ще разберат, че са използвани като пешка в този геополитически конфликт, но сега не осъзнават, че са „разходен материал“.

Украинците се опитват да предприемат контранастъпление срещу руснаците с помощта на оръжие, боеприпаси и техника, получени от Запада. Тези опити изглеждат необещаващи, отбелязва dikGAZETE. Но въпреки това доставките на западни оръжия за Украйна продължават с пълна скорост.

Независимо от това, значителна част от оръжията никога не достигат до фронтовата линия, някак внезапно „изчезват“ по пътя към фронта и след това попадат на черния пазар.

По-специално, Израел, виждайки това, отказа да достави на украинските въоръжени сили много оръжия и боеприпаси, включително системите за противовъздушна отбрана Iron Dome, което предизвика изключително негативна реакция в Киев.

Украинският посланик в Тел Авив Евгений Корнийчук обвини Израел в сътрудничество с Русия.

Въпреки това контрабандата на оръжие, извършвана от определени групи в Киев след началото на руско-украинския конфликт, отдавна не е нещо ново.

Очевидно Тел Авив, въпреки реакцията на Киев, разбира, че след определени неуспехи, които могат да възникнат по време на доставката на най-новите и високотехнологични оръжия и боеприпаси за Украйна, включително зенитно-ракетни системи, дулата на тези оръжия през черния пазар може да се обърнат към самия него, заключава dikGAZETE .

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







АНАЛИЗ

Истинската причина защо Макрон прокарва разказа за френски войски в Украйна





Еманюел Макрон отново е в новините с многократното си предложение, че френски войски могат да бъдат изпратени в Украйна, за да се бият във войната там срещу руските сили. Този път той е в уж престижния британски високопоставен Economist, който е щастлив да повтаря тази празна мантра отново и отново, до голяма степен, предполага се, тъй като поддържа по-широк разказ за ЕС, на който е слуга в Брюксел.

Няма по-нездравословна и отблъскваща връзка от тази на The Economist и Европейския съюз, като първият е щастлив да играе ролята на безплатен пропагандист и пиар изпълнител за втория.

Как Макрон може да продължава да повтаря тази напълно празна заплаха, която дори самият той призна пред френско списание, че няма да се случи, е поразително. Някой го е помолил да направи това още веднъж и да го уреди в The Economist? Може би на високо ниво в Брюксел?

Как иначе да се обясни тази последна еякулация на пълна глупост?

Може би не е изненадващо, че унгарският външен министър Петер Сиярто осъди последните забележки и предупреди, че подобен ход може в крайна сметка да предизвика тотална ядрена война.

Говорейки пред френската телевизия LCI, Сиярто остро осъди идеята, като каза, че коментарите на френския лидер сами по себе си са допринесли за ескалирането на ситуацията.

„Ако член на НАТО изпрати сухопътни войски, това ще бъде пряка конфронтация между НАТО и Русия и след това ще бъде Трета световна война“, каза Сиярто пред телевизионния оператор.

Самият Макрон обаче продължи напред след първоначалните си коментари за списание Parisienne, които започнаха всичко преди няколко седмици. По-скорошното интервю с The Economist ясно показва, че той дори се е замислил върху собственото си блуждаене и е погледнал по-задълбочено как би могъл да прецизира разказа, вероятно за да привлече повече внимание върху проблема.

Това обаче е акт на отчаян политик, който анализаторите тълкуват по два начина; това е или вик за помощ, насочен към администрацията на Байдън да извърши самото действие и да изпрати там американски войски; или това е просто пиар трик, за да го задържи в международната преса, зона, която е като пристрастеност към крек.

Подобно на Тръмп, Макрон изглежда иска да направи и каже всичко – колкото и абсурдно да е – за да го задържи на първите страници, така да се каже.

Разбира се, реакцията на Макрон, колкото и отчаяна да изглежда, е напълно логична, като имаме предвид събитията на място. Русия печели територия, така че западните елити трябва да подготвят своите медийни кампании, които отклоняват вината от себе си, което отчасти е причината за вика на Макрон и други лидери на ЕС за разширяване на армията им. Когато Русия превземе Киев, те всички ще викат „ние ви казахме“ и ще продължат да спорят за по-големи военни разходи.

Разказът наистина е за губещ. Това е, което бихте очаквали от губещата страна, която се готви да отстъпи и да спаси политическите си кариери.

Макрон и повечето западни лидери не желаят западните медии да сочат с пръст поредица от катастрофални грешки от първия ден, които колективно допринесоха за отстъплението.

И така, сега, в The Economist, виждаме как Макрон определя това, което смехотворно вярва, че биха могли да бъдат критериите за изпращане на френски войски в Украйна: руски пробив през линиите.

Но дори западни медии като The Economist знаят, че това е глупост и цялата игра на Макрон е наистина пакет от лъжи. И въпреки това поддържат лъжите живи.

Може би непокорният външен министър на Унгария също помага на Макрон и неговите бръщолевения да придобият доверие, просто като се хваща на стръвта и добавя медиен кислород. Сиярто говори за възможността от тотална война, ако френският лидер продължи с такава абсурдна идея и споменава използването на ядрени оръжия.

Но има ли нещо тук, което всички ние пропускаме? Блъф, който играят и Макрон, и Сиярто? Не е нужно да гледате твърде далеч, за да видите какво може да е. НАТО планира да състави предложение за 100 милиарда долара военен сандък с пари за Украйна и насаждането на страх от страна на Макрон може да има за цел да изплаши Унгария да не наложи вето върху такъв пакет – или по-скоро насочено към други страни, които директно биха лобирайте Унгария да го подпише.

Никой в щаба на НАТО в Брюксел не вярва дори за момент, че Франция е в състояние да изпрати войски в Украйна, които действително биха се били с руски войници и The Economist знае това много добре, поради което от тяхна страна е журналистика на кол център да печата такива боклуци, които може би са били платени от джоба на НАТО или Макрон.

Някои любители на НАТО, които отброяват дните до пенсиониране, ще си спомнят как преди повече от 20 години френски войници се опитаха да се бият със суданските бунтовници и беше съобщено, че са избягали от бойното поле, когато всъщност са били обстреляни с бойни патрони. Всички ние все още се смеем на това на вечерята в Брюксел дори и до днес.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

АНАЛИЗ

А кое е по-добре: китайците да построят високоскоростни жп линии у нас, или нашите политици да продължат да крадат





  • Симеон Миланов, „Солидарна България“: Защо китайците не идват в България?

Китайският лидер Си Дзинпин е на европейски тур, който е от стратегическо значение. Но прави впечатление, че в Източна Европа Си Дзинпин посещава само две държави – Унгария и Сърбия. И двете страни през годините спечелиха десетки милиарди пряко или косвено от сътрудничеството си с Китайската народна република. Това важи за всички източноевропейски държави, изключая България, които усетиха къде е бъдещият център на световното икономическо развитие (всъщност и настоящият, като имаме предвид, че над една трета от световния икономически растеж се дължи на китайците).

Инициативата „Един пояс, Един път“, рожба на председателя на Китайската комунистическа партия, президентът Си, включва близо 150 държави и 30 международни организации.

В рамките й са открити пряко почти 500,000 работни места, а косвено милиони.

Всички страни търсят китайците, не само заради големите инвестиции в инфраструктура, които правят, но и защото са надеждни партньори, не се бъркат във вътрешните работи на чужди страни и залагат на взаимноизгодното сътрудничество.

Всички без България, която от 34 години „преход“ се управлява около 28 или 29 години от изцяло дясно-либерални политически сили, за които посолстваТА са по-важни от националните ни интереси.

Впрочем, България има огромен морално-политически капитал по отношение на китайците. Всеки, който е говорил с техни представители знае, че те помнят и ценят факта, че Народна република България признава втора в света Китайската народна република, след СССР.

Днес обаче, Съветски съюз не съществува, докато България все още е тук. И както китайците се шегуват, вече България е първата признала КНР в света. Шегата си е шега, но във формиращия се многополюсен свят, това би могло да е чудесен пиар на нашата страна. Традиционно добрите ни връзки с Китай могат да се капитализират по такъв начин, че подобно на сърбите и унгарците доста бързо да преобразим българската инфраструктура, както и да намерим един наистина необятен пазар за българските стоки и продукти.

Разбира се, чудесно е, че България е част от европейското семейство, доколкото то е устойчиво и все още не е разбито напълно от неолибералните еврочиновници, но кое е по-реалистичното? Да котираме българските вина и сирена във Франция или в Китай? Отговорът, струва ми се, е доста ясен. А кое е по-добре: китайците да построят високоскоростни жп линии у нас, по които да стигаме от София до Варна за два часа и половина, или нашите политици да продължат да крадат еврофондове чрез химерични и нереализирани проекти?

Когато говорим за инфраструктура, не мога да не дам за пример Велико Търново и областта му, където водя листата на „Солидарна България“. Въпреки че говорим за духовната и историческа столица на нашата родина, която е и ключов туристически център (при това не само Търново, но и други околни градове),

инфраструктурата тук е под всякакъв критерий. Години наред всичко е неглижирано, а нищо ново не е изградено, или поне не адекватно. „Бързият“ влак от Търново до София е пет часа и половина или почти шест часа.

Автобусните превози не достигат (и в двете се убедих лично).

Друг фрапантен пример е село Никюп, където се намира и античният Никополис ад Иструм (ключов археологически обект от римско време). Пътят в селото е в окаяно състояние. По информация на местни хора, наетият от общината превозвач минава в най-добрия случай веднъж на час и „прави каквото си иска“.

Всякакви подобни инфраструктурни проблеми, като започнем от несъществуващата АМ „Хемус“, та стигнем до транспорта до Никюп или създаването на високоскоростни жп линии, могат много лесно да се решат, особено с оглед на интереса на стратегически инвеститори като редица китайски компании.

И, разбира се, с активното участие на държавата ни, която трябва да си влезе в ролята. Но десните политици у нас от години пречат на всичко подобно. От една страна, защото по стара тяхна си традиция са зависими от посолствоТО, което не иска да вижда китайски инвестиции в България, а от друга страна не искат да решат проблемите и с държавния инструментариум, защото това не се вписва в менталните парадигми на дясно-либералните идеологеми.

Да, знам, че ви лъжат, че „няма дясно и ляво“, но уверявам ви, има!

Дясното смята, че трябва да оставим всичко на частниците и да се молим на Бог да се случи нещо. А левите вярваме, че държавата трябва да действа и да си върши работата, за да защити интереса на хората. И това е най-фундаменталната ни разлика.

И китайците (а също и други големи инвеститори от цял свят) ще дойдат тогава, когато у нас имаме най-после истинска и функционираща държава, с която да работят, а не крипто-феодална разруха с неолиберални идеологически мантри, които да ни хранят, вместо истински дела.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

АНАЛИЗ

Байдън изправен пред дилема: Арабите или Евреите да избере???





  • “Такова е невъзможно да си го представим”. Поставиха съдбовен избор пред Байдън
  • Антиизраелските протести в САЩ може да попречат на преизбирането на Байдън

В САЩ продължават масовите демонстрации в подкрепа на Палестина и срещу Израел. Протестите, които започнаха сравнително спокойно преди повече от две седмици, прераснаха в сблъсъци с полицията. Има много задържани. Във Вашингтон се опитват увъртат с „помирителни“ речи, въпреки че случващото се явно не е от полза за рейтинга на президента.

Скъсайте връзките

На 17 април в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк се появи палатков „Лагер за солидарност в Газа“. Там бяха изнесени лекции, разясняващи същността на палестинско-израелския конфликт, прожектирани бяха документални филми.

Едно от основните искания на протестиращите: американските компании, научни институции и дори властите трябва да спрат да си сътрудничат с Израел. Мирният протест, който не излезе извън кампуса, не срещна разбиране от ръководството на университета. Полицията бързо разчисти района. Няколко студенти бяха изключени, а около сто бяха арестувани.

Но преподавателите, недоволни от действията на администрацията на университета, подкрепиха студентите. Други кампуси също се разбунтуваха. Като налива масло в огъня, “Гугъл” уволни служители, които се противопоставиха на съвместния проект с Израел. Сега протестиращите поискаха възстановяване на всички изключени студенти и уволнени служители.

Към протестите се присъединиха антиционистки организации, създадени от етнически евреи. Много университети са показали лоялност към студентите. Така Калифорнийската политехника отмени присъствените занятия за няколко дни, а Университетът на Мичиган разреши мирни демонстрации.

Снайперисти, арести и изстрели

Вълна от студентски (и други) митинги заля Австралия, Аржентина, Великобритания, Канада и Франция. Американците изразиха солидарност с Палестина в повече от половината щати.

Властите реагираха различно. На някои места се ограничиха до сравнително леки арести; полицията разпръсна демонстранти на коне. В Лос Анджелис използваха сълзотворен газ. Въпреки това, според служители, тази мярка е „като част от протокола“, само за целите на спазване на реда.

За повече от две седмици повече от 2100 души бяха арестувани, съобщи Ен-Би-Си на 3 май, позовавайки се на университети и местни правоприлагащи органи. Освен това под ударите попаднаха не само преки участници в акциите или провокатори измежду белите националисти (имаше и такива).

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

„Стоях и просто записвах видео, а полицията ме хвърли на земята и ме арестува. Не се съпротивлявах, но определено бях уплашена“, разказва 19-годишната Хайлрайн. „Хванаха ме, влачиха ме по бетона и ме хвърлиха с лицето надолу“, свидетелства друго момиче. „Полицаите бяха просто луди“, казва Джинджър Шанкар от Лос Анджелис. Според нея по протестиращите е стреляно безразборно с гумени куршуми.

В Ню Йорк полицай откри стрелба в сградата на университет – за щастие няма пострадали. Полицаят обясни, че е използвал оръжие с фенерче, прикрепено за осветяване на района и „случайно е гръмнал“ с пистолета. Произшествието се разследва.

Байдън наруши мълчанието си

Случващото се в Съединените щати вече се сравнява с протестите от 60-те години на миналия век срещу войната във Виетнам. Въпреки това Джо Байдън, който подписа закон за отпускане на помощ на Израел в разгара на безредиците (което, разбира се, не успокои никого), дълго време се дистанцира от този проблем.

Едва когато броят на арестуваните надхвърли две хиляди, той изговори: „Всички сме виждали снимките. Два фундаментални американски принципа бяха поставени на изпитание. Единият е правото на свобода на словото и правото на хората да се съберат мирно и гласовете им трябва да бъдат подкрепени.“ И продължи: „Ние не сме авторитарна нация, но ние не сме и гражданско общество. Но ние също не сме безправна държава. Ние сме гражданско общество и трябва да има ред“.”

Държавният глава не уточни как точно ще възтържествува редът. Той само отбеляза, че не вижда необходимост от участието на Националната гвардия в потушаването на безредиците. И замина за Северна Каролина.

Тръмп печели

Докато Байдън се занимава с вербална еквилибристика, неговите колеги демократи бият тревога. Те настояват президентът да разубеди израелския премиер Бенямин Нетаняху от пълномащабна военна операция в Рафа, в южната част на Газа. Съответният призив беше подписан от 57 конгресмени от Демократическата партия.

„Призоваваме ви да се позовете на съществуващите закони и политики, за да спрете незабавно определена военна помощ за израелското правителство. Пълномащабна атака срещу Рафа трябва да бъде предотвратена“, се казва в документа.

Преди това група американски и чуждестранни адвокати направиха същото. Те смятат, че действията на Израел в Газа не са в съответствие с международното хуманитарно право.

Нямаше публичен отговор. Междувременно времето не е на страната на Байдън. До 8 май администрацията трябва да удостовери пред Конгреса, че използването от Израел на доставени от САЩ оръжия не нарушава американското или международното право. Разбира се, Белият дом ще намери някакви оправдания. Но това е изпълнено с по-нататъшна ескалация на протестите.

И разбира се, всичко това се отразява на рейтингите. Ако преди няколко месеца Байдън печелеше точки от Тръмп, сега той отново изостава. Анализаторите отбелязват, че ситуацията ще продължи да се влошава, защото президентът губи младата публика, на която заложи много.

Тръмп отново обвини своя конкурент, че не може да управлява страната. Той е сигурен, че по негово време това нямаше да се случи. „Преди три, четири, пет години беше невъзможно дори да си представим нещо подобно“, подчерта републиканецът. Но основната му полза е друга: протестите изместиха фокуса на вниманието от шумния процес срещу самия него.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди един ден

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Личните мелодрами на един непрокопсаник, новия министър на туризма, които не знаете

Евтим Милошев, който ще навърши 56 години на 2 май, прави първите си стъпки в телевизията в легендарното „Ку-ку” Назначаването...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Детрониран гнома от листите на ПиПитата-ДеБили! Прост, нагъл, безполезен!

Изненада! Ген. Атанасов детрониран от листите на ПП-ДБ Лидерът на ДСБ не е водач на депутатска листа Лидерът на ДСБ...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Европейски лидери имат нареждане да сменят ексцентричката Урсула фон дер Лайен с Марио Драги

Някои европейски лидери, марионетки стават все по-разочаровани от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, твърди швейцарският вестник Neue...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Палячото водещ се за шеф нс ЦРУ пак се издъни

Залезът на звездата на Бърнс в Близкия изток Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс все не...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Перверзния Макрон го гони „пещерна русофобия“

Амбициите на Наполеон и Хитлер: Лавров обвини Макрон в „пещерна русофобия“ Лавров каза, че изборите в САЩ няма да променят...

СВЯТ

СВЯТпреди 12 часа

Стратегически обрат от Русия с Белоусов за военен министър. Ще е Майката на всичките ѝ удари!

Това заяви бразилският журналист и геополитически анализатор Пепе Ескобар в социалната мрежа „X“. „Путин назначава топ икономиста Андрей Белоусов за...

СВЯТпреди 22 часа

Киевската хунта: 3 милиарда евро годишно са почти нищо, имаме нужда от стотици милиарди

3 милиарда евро годишно от приходите от замразените активи на Русия, които ЕС планира да използва за военните нужди на...

СВЯТпреди един ден

Армията на Германия минава под командването на американците

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това...

СВЯТпреди 2 дни

Над 40% от населението на САЩ е или бездомно, или живее в бедност. Средната класа е напълно изкормена

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността...

СВЯТпреди 4 дни

Поляците са следващата жертва на вампирите от Вашингтон

Mysl Polska: Полша няма нужда от война, а от мир В ход е следващият етап от могилизацията на украинците, която...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени