Свържете се с нас

АКТУАЛНО

“Фашистите използва тактиката на хилядите драскотини и терора”: Формиран е ударен юмрук, за който мълчат в сводките





“Фашистите използва тактиката на хилядите драскотини и терора”, типичен почерк на британските служби. 

Вече няма резерви, усеща се умора отпред, американските “Ейбрамс” са пратени в тила. Съобщения за специална военна операция и неофициални новини от фронта в материала.

Районът на село Очеретино продължава да остава критичен за украинската армия. Руската армия прочиства околността със сили на две бригади и резервен полк. Настъплението продължава. Освобождаването на това населено място създава заплаха от обкръжение за групировката на противника в Торецката агломерация и дава възможност на нашите сили да настъпят към Покровск.

ВСУ не успяха да спрат пробива тук дори чрез прехвърляне на 100-та механизирана бригада, отделни батальони на 31-ва механизирана бригада от Артьомовск, части на 47-ми и елитния 425-ти отделен десантно-щурмов батальон от резерва. Напомняме, че 115-а механизирана бригада след попълване и ротация трябваше да задържи Очеретино, но избяга от позициите си веднага след атаката на нашите войски, съобщава военният кореспондент Евгений Линин.

След освобождаването на основната част на Очеретино щурмовите групи на руските въоръжени сили продължиха атаката на Уманское, Нетайлово, Новокалиново. Особен интерес представлява достъпът до ротния пункт на ВСУ в село Керамик. След освобождаването на Авдеевка това селище, заедно с Очеретино, Прогрес и Гродовка, образуваха резервната отбранителна линия на врага със силни укрепителни райони.

Освен това противникът не се отказва от опитите си за контраатака край Очеретино. Има вълна след вълна, ден след ден. Вярно, резултатът дори не е нулев, а строго отрицателен. След освобождаването на селото в началото на седмицата зоната на контрол около него само се разшири в почти всички посоки. И това въпреки цялото му значение за врага – да се удържи цяла ветрило от направления, водещи от него, е много по-трудно от самото Очеретино. И никаква цена, платена за неговото завръщане, не би била прекомерна, отбелязва авторът на ТГ-канала „Адекват-Z”:

ВСУ не разполагат с боеспособни резерви в целия сектор. Защото за четири дни е възможно да се въведат сили, които не са участват в битка, единствено от доста разстояние. И ако това не е направено и контраатаките са извършени от остатъци от същите части, които са държали отбраната там, това означава, че или няма какво да се внесе, или това, което не е свързано с битката, се задържа в очакване на още по-лоши проблеми.

Ситуацията е критична

Подобна ситуация се развива и в други райони на донецко направление. И изглежда, че историята с Красногоровка, където наскоро нашите взеха завода, е към своя край.

Предвид скоростта на настъпление на руските войски, вражеските въоръжени формирования започнаха да имат системни и засега неразрешими проблеми. Със загубата на Красногоровка, която вероятно ще бъде скоро, Киев може да бъде изправен пред труден избор: или да се върне отвъд Курахово и да се опита да се скрие зад местния язовир, или да се придържа към каскадата от села Кураховка – Зоряное – Горняк . Но тогава ще получат нови Бердичи – Тоненкое.

Като се има предвид фактът, че на север натискът върху ВСУ в района на Карловка нараства, а още по на север Очеретино вече е загубено, положението, ако не критично, вече е близо до него.

Като цяло засега всичко клони към пробив на нашите войски на Донецкия фронт. Необходимо е да се хвърлят резерви в получената празнина и да се разширят фланговете. Противникът вече няма сериозни укрепителни райони като Авдеевка в това направление. Ако успеем да пробием третата отбранителна линия, ще спечелим оперативно пространство. Но това е много оптимистична прогноза.

Командването на Първи армейски корпус на руските въоръжени сили вече демонстрира способности за стратегическо и оперативно планиране. Бойните генерали се появиха способни на стратегия и организация на атаки от бригади и дивизии.

Големият украински ТГ-канал „Резидент“, позовавайки се на собствени източници в Генералния щаб, пише, че фронтът е пред разпад.

“Противникът използва тактиката на хилядата драскотини по цялата линия на съприкосновение. Зеленски изисква от Сирски да стабилизира ситуацията, но главнокомандващият все още не може да разработи адекватна стратегия. Въоръжените сили на Украйна се чувстват уморени”, пишат експертите от канала.

Митът е разсеян

И на този фон по искане на Вашингтон Киев изтегли американските танкове Ейбрамс от предната линия. И всичко това заради руските ФПВ-дронове. Бойните машини се оказали твърде уязвими.

Дебютът на “Ейбрамс” край Бердичи беше провал. Всички чакат това село да бъде взето и да може да се съберат изгорелите трупове на танковете, които стоят около селото. Както и в случая с “Чаланджър” имаше репутационен срив, отбеляза военният експерт Борис Рожин: „Танкове бяха успешно поразени както от дронове, така и от противотанкови системи. Там не можаха да покажат нищо съществено. Липсата на нормални системи за електронна война, мрежи и “скари” също не добави оцеляване на тези машини. Ако е имало някакъв мит за “Ейбрамс”, то той е напълно разсеян край Бердичи. Явно някъде сега парят уязвимите им места с метал и мрежа. Логично е. Американците не са толкова глупави, колкото си мислят хората. “Ейбрамс “е бизнес. И ако е под заплаха, тогава трябва да бъде защитен”..

Военният кореспондент Алексей Живов смята, че въпреки масата решения за лазерни и автоматизирани оръжия, които са в недрата на военно-промишления комплекс на САЩ, те все още нямат как да защитят танковете. Руските войници все още не са готови да се откажат от танковете, така че се появяват все по-масивни решения за „барбекюта“, покриващи машината във всички проекции. Средствата за радио-електронна война също напредват.

Логистика за комари

Според някои сведения руската армия е образувала ударен юмрук в района на Часов Яр. Нашата авиация и артилерия непрекъснато работят по укрепените райони на противника. Градът е почти празен. Врагът седи в мазетата.

Междувременно е поради трудностите при използването на голяма товарна техника и контрола на огъня на руските въоръжени сили по редица ключови пътища, ВСУ си припомниха тактиката на „логистиката на комарите“. Те използваха активно малко преди загубата на Бахмут и Авдеевка.

Авиацията и артилерията ни засилват огъня, а през нощта започнахме да използваме дронове с термовизия. Следователно през деня „логистичните групи“ на врага, хвърлящи боеприпаси, вода и храна в Часов Яр, започнаха по-често да попадат под наблюдение и допълнително поражение. „Логистиката на комарите“ все още е изключително ограничена, но украинските войски постепенно се привеждат в същите условия, които се развиха малко преди най-оглушителните провали на ВСУ през последните няколко години.

Засега врагът се опитва да покрие маршрутите на движение със значителен брой системи за електронна борба, но радиоелектронната качулка не работи всеки ден и загубените системи не се заменят бързо. Това ни дава допълнителен прозорец от възможности.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







АКТУАЛНО

Бандеровското командването в паника, няма резерви: Харковското сражение не се развива по пла





Руската армия продължава настъплението си в района на Харков. Вражеското командване полага неистови усилия да стабилизира ситуацията, но има голяма вероятност „лекът“ да бъде по-лош от „болестта“ и врагът да получи още по-големи проблеми.

Към понеделник сутринта, 13 май, група „Север“ освободи 229 км² от района на Харков. В резултат на офанзивата, започнала през нощта на 10 май, вече са овладени 11 села. Основните военни действия се водят в посока на град Волчанск и голямото село Липци.

Съобщава се, че нашите войски са успели да преминат през летище Волчанск и са се закрепили в покрайнините на града, в района на месокомбината. Настъпателни действия се водят и в посока на населените места Зибино, Старица, Лукянци, Волчанские Хутора и Бугроватка.

„Настъплението се води „авдеевски” – с бърз пробив и прочистване на фланговете с помощта на бронирана техника. Активно действат „реактивни“ танкове Т-80 и най-новите Т-90М“,

— съобщава телеграм каналът „Военна хроника“.

Съдейки по съобщенията, идващи от фронта, напредналите отряди успяха да преминат между вражеските крепости, което осигури добър темп на напредване без големи загуби.

Мощни удари с плъзгащи се бомби се доставят на поддържащите сили, които пречат на нашите войски. В резултат на това украинските части не само отстъпват и губят личен състав убити и ранени, но и сравнително често се предават.

„125 украински граничари в района на Харков напуснаха позициите си и отказаха да участват в боевете срещу руската армия. Повече от 60 бойци вече са се предали“,

— съобщава телеграм каналът „Заварчици“.

Сред пленниците има специални сили на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна и бойци от батальона „Кракен“*.

Залавянето на такива герои говори за пълен хаос в напредналите части на врага, които не знаят дали да се оттеглят, да защитават позициите си или да бягат.

Удар къде и защо?

Волчанск и Липци са разположени на север и изток от Харков. В същото време Липци всъщност виси над източните покрайнини на градината, Волчанск е на около 50 километра от него. Разстоянието между тези две населени места е около 30 км.

Пробивайки отбраната на врага на тези места, руската армия поставя Купянската групировка на противника, която е с гръб на Волчанск, в много трудно положение.

Освен това част от тази групировка държи фронта на изток от река Оскол, повечето от основните мостове през която бяха унищожени от нашите самолети още през пролетта на 2023 г., като част от първата голяма въздушно-земна операция, където бяха използвани плъзгащи се бомби масово на УМПК (универсално планиране и корекции).

„Това е самият тактически план на генерал Алексей Ким. Всичко върви по учебника на Генералщабната академия. Всичко това води до практическа трудност на украинските въоръжени сили да защитават западните и северните покрайнини на Харков и отклонява значителни сили и ресурси на противника за затваряне на пролуката в отбраната“,

— отбелязва в разговор един от авторите на телеграм канала Condottiero.

Нашият събеседник уточни, че разрязвайки групировката на противника на части, нашите войски решават следните задачи:

– разтегнете го по предната част;

– отвличане на вниманието на силите на украинските въоръжени сили от други направления;

– блокират северните и западните комуникационни линии, които захранват Купянск през Велики Бурлук.

Нашият събеседник отбеляза също, че през последните три дни нашите хора са се активизирали значително в Сумско направление.

Активирането засяга не само диверсионно-разузнавателните групи, но и инженерните части, които са заети с разчистване и подготовка на проходи за нови офанзиви.

Навлизането на наши части в Сумска област ще отвори още един фронт за украинските въоръжени сили и ще влоши допълнително положението на Харковската групировка.

Суета от другата страна на предницата

Украинското ръководство направи редица изявления, чийто смисъл се свежда до това, че те държат ситуацията под контрол, очакват руски удар и като цяло всичко ще бъде наред.

Въпреки това, съдейки по данните от отворен код, всичко това е много далеч от реалността. Очевидно нашето командване успя да намери слабо място в отбраната на противника.

Съобщава се, че главнокомандващият на украинските въоръжени сили Александър Сирски по искане на Зеленски е наредил прехвърлянето на всички налични подкрепления в района на Харков.

Украинското ръководство продължава добрата стара практика за закърпване на „кафтана на Тришка“ чрез прехвърляне на резерви от едно оперативно направление в друго.

Не е трудно да се предвиди какво ще се случи по-нататък: сега тези части ще бъдат атакувани от нашата авиация, Искандери и Смерчове и след известно време, много кратко време, посоките, от които са били изведени, ще започнат да се рушат и силите, които ги държат, ще бъдат тествани от украинските въоръжени сили с непреодолимо желание да се преместят на по-изгодни позиции, оставяйки селища, които са „загубили стратегическото си значение“.

Най-вероятните провали на украинската отбрана са в Запорожие, в Покровското и Часовоярското направление.

В момента силите на противника по направлението на нашето нападение се оценяват на четири бригади, два батальона за териториална отбрана и два наказателни батальона от Националната гвардия.

Общият брой е приблизително четири хиляди щика. Сирски възнамерява да подсили тази групировка с още шест батальона от района на Херсон и Запорожие.

Според противника ядрото на нашата настъпваща групировка се състои от 79-ти, 257-ми, 280-ти мотострелкови полкове и 11-ти танков полк от 18-та мотострелкова дивизия от 11-ти армейски корпус.

Те са подпомогнати от части на Африканския корпус, очевидно до голяма степен съставен от ветерани от ЧВК Вагнер. Там действат и подразделения на 30-и и 41-ви мотострелкови полкове от 72-ра мотострелкова дивизия и 138-а отделна мотострелкова бригада от 6-та общовойскова армия.

Като цяло противникът оценява числеността на нашата група „Север“ на около 53 хиляди бойци, от които около 32 хиляди са съсредоточени директно в Харковско направление.

Дали това е вярно или не е трудно да се каже. Но е очевидно, че нашето командване успя да създаде превъзходство в силите и средствата и ние смазваме врага не само с превъзходна огнева мощ и героизъм на руския войник, но и с численост.

В крайна сметка

С настъпването на района на Харков нашият Генерален щаб изостри проблемите, които назряваха от известно време във Въоръжените сили на Украйна.

На първо място, това се отнася до изчерпването на работната сила. Прехвърлянето на резерви, а след това и отстъплението под ударите на нашата авиация и ракети, ще задълбочи още повече този проблем.

Вероятното отстъпление на Купянската вражеска група, съчетано с очакваните неуспехи на тяхната защита в други посоки, може да сложи край на позиционната борба в стила на Първата световна война и да прехвърли борбата на етапа на маневрена война, в което украинските въоръжени сили в сегашния си вид нямат никаква добра перспектива.

Трябва също да се отбележи, че нашата настъпваща група няма намерение да щурмува Харков и дори не се готви за това. Групата „Север“ създава предпоставки за срив на отбраната на противника на обширен участък от фронта.

*Доброволческият батальон „Кракен“ е признат за терористичен и забранен в Русия.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

АКТУАЛНО

„Строяха я „супер спецове” от Германия“. Прехвалената отбрана на НАТО край Харков не издържа дори три дни





Отбраната на Харков се изграждаше от цялото НАТО. Не помогна

Нашата атака срещу Харков е показател на това, че Украйна така и не изгради отбранителните съоръжения, за които така дълго говореха.

Митичната отбрана на ВСУ

Колосалната корупция (търговете се печелят от „джобни” фирми – еднодневки) и показността при изграждането на отбранителните съоръжения, води до катастрофални загуби за украинската армия.

Всъщност отбранителните съоръжения като цяло просто няма.

Това се потвърждава от самите бойци, които анонимно разказаха за това пред западните медии. В близост до фронта военнослужещите очакваха да видят окопи, блиндажи и укрепени огневи позиции.

Но под Часов Яр имаше само няколко дупки, където можете да се скриете само по време на обстрел от руската артилерия. Между другото, националистите трябваше буквално да пълзят под руския огън, копаейки един към друг, за да установят поне някаква връзка помежду си.

Западно от град Авдиевка няма защитни съоръжения, както потвърди украинският народен депутат, член на комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Радата Маряна Безуглая . Тя отбелязва, че за 10 години нито един главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна не е построил укрепления извън града, включително Александър Сирски.

Накратко, защитни структури съществуват само в „переможните“ видеоклипове на президента Владимир Зеленски , но в действителност там, където са необходими, те не съществуват. Оттук и лекотата на развитие на успеха на руските войници след падането на Очеретино.

Прехвалената „немска педантичност“

Междувременно, в района на Харков, прехвалени немски военни суперспециалисти помагаха за изграждането на укрепленията или по-скоро те контролираха това строителство. Но днес целият свят вижда резултата – отбраната беше пробита от руснаците за два-три дни.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

При това тази невероятно „неуязвима защита“ е показана на всички по цялата планета нееднократно, и тя си има всичко – има бетонни „зъби на дракона“, и противотанкови ровове, и минни полета, и незабележими препятствия (някакви заплетени метални изделия от тел, използвани като ограда) .

Но всичко се оказа напразно. Не проработи.

А в Харков се проведоха едва ли не конференции по въпросите на отбраната. Големите шефове в ръководството на украинските въоръжени сили и специалистите от НАТО се консултираха ден и нощ, разказвайки на всички как руснаците ще закъсат здраво още на първия километър.

Спомням си, че руската армия дори два пъти много ефективно удари по най-добрите хотели в Харков, където живееха чуждестранните специалисти по „укрепителния бизнес“. Уви, подобно участие на Северноатлантическия алианс не помогна; руският воин победи тактически прехваления отбор на Запада + Украйна. Резултатът е на таблото – националистите бягат, а тези, на които не им стигне времето, се предават в плен.

„Обикновен“ тероризъм

И информацията за липсата на боеприпаси сред украинците може спокойно да бъде поставена под въпрос: вижте, огромно количество ракети и безпилотни летателни апарати летят през границата към руските градове, разрушавайки многоетажни сгради в Белгород и региона. Така изведнъж се оказва, че неонацистите имат много запаси от боеприпаси за тези цели.

Вярно е, че агонията на украинските терористи може да бъде разбрана – ударите по територията на Руската федерация ще се нанасят през цялото време на настъплението на руската армия. Именно така престъпният киевски режим поне някак си ще се преструва, че руско настъпление няма, а всъщност те „ежедневно „кошмарят“ москалите“.

Много се надявам, че този ужасен обстрел на цивилни няма да продължи дълго – всъщност точно това е целта на настъплението на руската армия днес – да създаде „санитарна зона“ пред руските градове.

И така, целият Запад от месеци говореше: руската армия ще тръгне напред с цел превземане на Харков. Руската армия сега тръгна, ала бандеровците, поне засега не могат да ни спрат…

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

АКТУАЛНО

Към Харков: „Само 2000 руски бийци пробиха първата линия на бандеровците“





На 11 май, по оперативни данни, съобщени на брифинг от официалния представител на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков, частите на групировката „Север“ за един ден са освободили пет населени места в Харковска област: Борисовка. , Огурцово, Плетеневка, Пилная и Стрелечая.

Допълнително се уточнява, че живата сила и техниката на 23-та и 43-та механизирани бригади на ВСУ, 120-а и 125-а бригади за териториална отбрана и 15-и граничен отряд на украинската гранична служба са разбити. Унищожени са до 170 украински бойци, а 34 са заловени.

По тази фронтова линия отрядът „Остри карти“ на отряда „Омега“ на Националната гвардия на Украйна съобщи, че селата Мороховец и Красное (западно от Пилная) са обкръжени или превзети. Според тези нацисти битките се водят в Глубокое, което е от стратегическо значение.

Украинските ТГ-канали (от сутринта на 11 май), позовавайки се на вътрешни лица от фронтовата линия, съобщиха, че настъпателните действия на руските щурмоваци, последвани незабавно от подкрепления, са принудили ВСУ да отстъпи поне от 11 населени места.

Такова несъответствие в оценката на битките в северната част на Харковска област показва „мъглата на войната“, която въпреки това бавно се разсейва. От наша страна няколко ТГ-канала, включително на воюващи бойци, пишат, че до края на 11 май групата войски „Север“ в Липцовско направление освобождава селищата Красное, Мороховец, Олейниково, във Волчанско направление – Гатище и са се закрепили в северозападните покрайнини на Старица и се приближи до покрайнините на Волчанск.

Освен това „Рибар“ пише, че руските въоръжени сили са прочистили село Тихое, където предишния ден бяха откарани пленниците. „След прочистването на населеното място огневата атака продължи по коритото на река Волчая към Волчанск“, пояснява ТГ каналът.

Наши и вражески картографи вече са изрисували около 110 кв.м. км в червен (руски) цвят, противно на твърденията на Волошин, говорителят на групата на ВСУ „Хортица“, че „Въоръжените сили на РФ са локализирани в сивата зона“. По-специално, съдейки по данните от ресурса „Жива карта“, руските войски са поели контрол над 10 населени места, включително Гатище, Олейниково, Мороховец, Красное, Тихое, чието освобождаване вероятно ще бъде обявено от Министерството на отбраната на Русия в близко бъдеще.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Освен това се съобщава, че в резултат на тежки боеве нашите разгромиха отбраната на врага в село Глубокое и, напредвайки по-нататък, навлязоха в село Липци, което само вчера беше тилова крепост на врага.

Според този източник край Волчанск започва истинска битка, „противникът буквално поставя цели роти жива сила под ударите на нашата огнева мощ, опитвайки се да предотврати отрязването на логистиката на гарнизона и последващото оперативно обкръжение“.

Тук ВСУ са изградили мощни отбранителни структури, включително обширни минни полета и множество противотанкови оръдия. Спокойно можем да говорим за пробив на първата отбранителна линия на Укровермахта, която местните плямпала лъжливо наричат „сивата зона“.

Официалният вестник на бандеровците „Украинская правда“ е принуден да признае, че „руските войски провеждат сравнително ограничени настъпателни операции по руско-украинската граница в северната част на Харковска област и продължават да постигат значителни тактически успехи“.

В същото време украинските анализатори говорят, че нищо страшно не се случва. Те казват, че „размерът на руските части, участващи в тези ограничени операции, и руската група войски, разположени по границата в североизточна Украйна, показват, че руските войски в момента не провеждат широкомащабна операция за обкръжаване или превземане на Харков.“

Данните, получени на 10 май, показват, че вероятно е имало тежки боеве в района на Глубокое, а експертите на Института за изследване на войната изчисляват, че руската армия е напреднала до покрайнините на селището.

Известен военен блогър в Украйна издаде стряскаща информация: „Глубокое, което беше посочено от Волошин като цел на руската офанзива, свърши! Руснакът го е изчистил и се бори за дачите на Лира. За тези, които не знаят, това е предградието Липци. В същото време медийните технолози на Банкова разпространяват наратива, че „Север“ ще затъне в битката за Волчанск, която ще стане втори „Часов Яр“ за руснаците.

Така киевският режим определи втора линия на отбрана – това са преди всичко Липци и Волчанск. От първия до околовръстния път на Харков, между другото, са 13,5 км. Според вътрешни оценки от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, загубата на определените населени места ще принуди Укровермахта да отстъпи към третата линия, която минава по протежение на околовръстното на Харков.

Дали украинската армия ще успее да задържи Липци за дълго време е основен въпрос за главнокомандващия Сирски. Ако не, тогава той ще остане без боеспособни резерви от мотивираните бригади. Междувременно ИИВ издава друго предупреждение, позовавайки се на руски източници (което означава, че са проверили повторно чрез своите канали), че руските въоръжени сили са превзели Хоптовка и Кудиевка (и двете северозападно от Липци и югоизточно от Казашки Лопан), а също така са напреднали още повече в посока Лукянско (североизточно от Липци), към северните покрайнини на Нескучное (североизточно от Липци) и към западните покрайнини на Старица и Избитски (западно от Волчанск и източно от Липци).

Експертите на ИИВ се опитват да успокоят западната общественост с клиширани разкази: „Малко вероятно е украинските войски да създадат значителни опорни пунктове и укрепления по протежение на оспорваната сива зона или силни позиции в малки гранични селища, които руските сили отдавна са подлагали на рутинен непряк огън.“

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 7 дни

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 3 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Москва изплаши клоуните от Великобритания и Европа, загубаха на дар слово

Нещо мистериозно се случва в Европа. Втори ден, откакто британският посланик (както и френският му колега) беше извикан в руското...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Русия – най-важното: Три причини защо Си Дзинпин не „мигна“ в Париж

Си Дзинпин, възмутен от опитите на Запада да окаже натиск върху него, за да повлияе на Русия по отношение на...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Пътуването на Си Дзинпин в Европа: Всичко е подготвил Путин

Има дълбока символика в последователността от посещения на Си Дзинпин по време на пътуването му до Европа. Това е демонстрация...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Западът готви нови „цветни революции“

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Консервативните сили набират преднина

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент,...

СВЯТ

СВЯТпреди 10 часа

Столтенберг произнесе присъда за Киев: Три причини защо НАТО се отказва от Украйна

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби...

СВЯТпреди 3 дни

Мутанта Терзиев нахлупи очила като мутреса, да изглеждал по интелегентен, но велоалеите му се превърнаха в алеи за боклуджийски кофи

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да...

СВЯТпреди 3 дни

Путин се срещна със Си Дзинпин в Китай

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си...

СВЯТпреди 3 дни

Ще наводним Европа с мигранти!

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти,...

СВЯТпреди 3 дни

На ръба на гражданска война сме!

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени