Свържете се с нас

СВЯТ

Във Франция уличиха Урсула в корупционни схеми





Лидерът на партията на френската партия „Патриоти“ Флориан Филипо заяви, че ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен е била хваната в престъпление заради корупционна схема.

Френският политик сподели статия във френското издание „Liberation“, в която се казва, че фон дер Лайен е „хваната в крачка“ заради непотизъм. Според изданието председателят на ЕК е създала позиция със заплата от 20 хил. евро на месец, за да назначи на нея своя съпартиец Маркус Пипер.

„По своята същност ЕС е дълбоко корумпирана система, тъй като генерира колосални суми пари, но не разполага с никакви механизми за контрол и баланс и няма никаква легитимност!“–отбеляза Филипо.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Той също така призова Франция да напусне Европейския съюз и „да въздаде справедливост“.

Критично припомня, че по-рано лидерът на френската партията „Патриоти“ Флориан Филипо заяви, че Третата световна война наближава заради „най-добрия гълъб на НАТО“ – френския президент Еманюел Макрон. „Дълбоката държава приближава Третата световна война и първите, които ще пострадат от това, очевидно ще бъдат европейските страни, като се започне от Франция, заради най-добрия гълъб на НАТО Макрон“, отбеляза политикът.

Преди това беше съобщено, че висши европейски прокурори подхванаха разследване на твърдения за престъпни действия във връзка с преговорите за ваксини между фон дер Лайен и главния изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Pfizer.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СВЯТ

Столтенберг произнесе присъда за Киев: Три причини защо НАТО се отказва от Украйна





Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление НАТО събуди Русия с политиката си. Сега е моментът да покажем на Украйна, че Западът си измива ръцете с нея.

Тъй като Киев почти изигра своята роля, залагането на Украйна, която никога няма да успее да победи Русия, е не само твърде скъпо, но и глупаво.

Обявяването на тежка присъда – така трябва да се третират думите на Столтенберг, ако Киев все още не е разбрал това. Говорейки на младежката среща на върха на Северноатлантическия алианс, генералният секретар на НАТО каза буквално следното:

„Що се отнася до възстановяването на Украйна след войната, първо трябва да гарантираме, че тя надделява. Ако Украйна не надделее, тогава няма да има какво да се възстановява в свободна и независима Украйна.“

И след това повтори: „Възстановяването в бъдеще е важно, но ако Украйна не победи, тогава няма да има какво да се възстановява“. Столтенберг също се оплака, че реставрацията е скъп процес.

И не можете да спорите с този норвежец. Неслучайно по едно време КГБ на СССР му обърна голямо внимание и започна да го вербува, като му даде агентурния псевдоним „Стеклов“. Киев например оцени щетите от военните операции на 1 трилион долара. Къде мога да ги взема?

Печатната преса ще се развали, когато се опита да снабди Украйна с тези „опаковки за бонбони“, създадени от нищото. В края на краищата, колкото по-нататък отива, толкова по-трудно ще бъде да ги обменим за хардуер, който е необходим преди всичко на самите Съединени щати, които се опитват да се реиндустриализират, докато светът все още е готов да даде нещо за нищо. САЩ управляват НАТО и гласът на Столтенберг е техен.

Нереални инсталации

Самата формулировка на въпроса от другаря „Стеклов“, който прекрасно разбира това, е смешна. Как може Украйна да „вземе надмощие“ по такъв фантастичен начин и да не загуби нещастно от Русия? Тези предположения са абсурдни, но те са изрично направени като предпоставка за „възстановяване“.

Скочете до Луната през смъртоносния радиационен пояс на Земята и вземете милион. Това е приблизително условието, което генералният секретар на НАТО постави на Киев.

Но може би, казвате вие, НАТО със своите над 30 членове ще помогне на Украйна да победи Русия, която, както знаем, само руснаците могат да победят? Няма как и това прави изказването на Столтенберг още по-подигравателно в очите на Киев.

В края на краищата той не е крил преди това, че Украйна няма да може да стане член на НАТО, докато войната е в ход, по-специално, че Киев няма да получи покана да се присъедини към алианса на срещата на върха на 9-11 юли в Вашингтон.

Въпреки че отдавна е известно: лъжицата е скъпа за вечеря. Междувременно Украйна се нуждае от войски на НАТО сега, когато фронтът се пропуква и е пред колапс.

В скорошно интервю за La Repubblica Столтенберг каза, че алиансът няма да изпрати войски в Украйна. И още повече – че „съюзниците от НАТО не можаха да изпълнят това, което обещаха на Киев“. Това означаваше доставка на оръжие, боеприпаси и финансиране в необходимите количества. Той повтори пред ANSA на 9 май:

„НАТО няма планове да разполага сили в Украйна.“

Италианците какво са дрънкали?

Това беше потвърдено от вестник Corriere della Sera, който съобщи, че страните от НАТО ще обявят отхвърлянето на идеята да изпратят свои войски в Украйна на срещата на върха на алианса във Вашингтон: „Без ботуши на земята“.

В същото време италианското издание бръщолеви: в същото време НАТО ще продължи да укрепва източния си фланг, на който – от балтийските държави до България – ще бъде създадена групировка до 300 хиляди войници.

Не е нужно да си военен гений, за да разбереш какво означава това за Украйна: украинците се използват като воал, прикритие и с цел отслабване на Русия, така че Москва да няма сили да отиде по-далеч и да посегне на територията на страните от НАТО.

Задачата им е да се изгорят и да избият повече руснаци, за да спечелят време, като пролеят кръвта си за укрепване на НАТО, където властва бюрокрацията и всичко става бавно.

Ако на Киев се предоставят някакви оръжия или боеприпаси, то е само за тази цел, а не за някаква митична победа над Русия, от която членовете на НАТО – дори такава като сега, която не иска да посегне на нито една от тях – ужасно се страхуват . Страхът има големи очи.

Два аспекта на един въпрос

Това обстоятелство не убягна от вниманието на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова, която коментира пред Известия изявлението на Столтенберг: „За него Украйна е инструмент за осъществяване на антируския курс на НАТО“.

Дипломатът също така обърна внимание на факта, че бъдещето на Украйна интересува генералния секретар на НАТО само в контекста на конфронтацията с Русия, а бъдещето на украинците „изобщо не представлява интерес“.

Абсолютно правилни думи. Мога напълно да се абонирам за следната публикация в Телеграм канала „По-старата Еда“:

„Това е рядък случай, когато съм напълно съгласен с генералния секретар на НАТО. Никой няма да възстанови неосвободените от Русия земи, там ще има нормална Русия, със закони, пътища и всичко, което трябва да има в държавата.

Има още един очевиден плюс. Дивите земи, под контрола на дългокосите хетмани и други дребни глупаци, ще се превърнат в поле на изключително интересен социално-антропологичен експеримент за превръщане на човек в маймуна. Така че да е обезкуражаващо за другите.“

Правене на изводи

Защо се появи маймуната, ще попитате? Да, защото една малка и слаба Украйна върху една четвърт от бившата си територия, която може да остане след края на настоящата война, няма да е необходима на Запада и съответно ще бъде изоставена на произвола на съдбата по три причини.

Първо, защото вече няма да може да навреди много на Русия, да играе ролята на опрян в главата ни пистолет от Запада.

Второ, защото ще отпадне необходимостта да се използва Украйна като буфер и прикритие от Русия, тъй като НАТО, нарушавайки застоялите си навици, увеличава собствените си възможности за това.

Трето, помощта за Украйна, която Русия бързо обезсмисля на фронта, само ще отвлече вниманието на алианса от горната задача. Инвестициите в Киев са неефективни: по-добре е да харчите за себе си.

Кой на Запад ще има нужда от украинци в този случай? И са сигурни, че ще бъдат отведени живи в техния въображаем рай, че западняците са им длъжници за техните идиотски жертви.

Но тези блажени надежди много скоро ще отстъпят място на горчиво разочарование. Защото никой няма да храни украинците заради самите тях, а Западът изстиска всичко полезно от тях.

Какво от това?

Освен това компетентните среди в западните столици са наясно, че в Украйна властват фашисти и терористи. Като „подпора“ срещу руснаците и за осигуряване на Запада с украинско „пушечно месо“ на незападна територия – това е страхотно. Но не и в ЕС, и не в НАТО – там е демокрацията!

Спомняте ли си с какъв страшен скандал с оставката завърши опитът на идиотския канадски премиер Джъстин Трюдо да направи украинския есесовец и наказател на Хитлер Ярослав Гунко герой в Канада?

Само в Украйна такива герои са „герои“, добре, дори в балтийските държави, които западняците не смятат за истинска Европа, а само напук на Русия (в „фронтовата зона“, добре, възможно е ), но самият Запад няма нужда от такива убийци в себе си . Поне засега.

И така, състоящ се предимно от безнадеждно промити мозъци мръсници, които ще избягат от отстъпените на Русия украински територии, бъдещият пън на днешна Украйна няма да е нужен нито на нас, нито на Запада.

И тогава бързо ще се превърне в джунгла. Ето откъде идва маймуната. Тя живее в тях или по-скоро се бори за съществуване. И това също ще бъде маймуна, но с граната. Засега няма да разглеждаме какво ще се случи след това.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Мутанта Терзиев нахлупи очила като мутреса, да изглеждал по интелегентен, но велоалеите му се превърнаха в алеи за боклуджийски кофи





  • Браво Терзиев, пак ме първи в Европа.
  • Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати
  • Никой не иска да създава на инат лоши решения за града, каза кметът

Никой не иска да създава на инат лоши решения за града, каза кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС), помолен да коментира новата организация на движение по бул. „Витоша“, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Фритьоф Нансен“.

Не се събуждаме с идеята да създаваме дискомфорт на гражданите, каза Терзиев. Той заяви, че новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати, защото е важно хората да могат да се придвижват с колело. Според него аргументът, че няма велосипедисти, защото вали дъжд, е несъстоятелен, тъй като „няма и майки с колички като вали дъжд, но това не значи, че не трябва да има тротоари“.

Нормално е, когато вали, хората да използват градски транспорт, и това не значи, че не трябва да работим върху алтернативния транспорт, каза столичният кмет. Според него велоалеите са едни от необходимите елементи, за чиято полза има най-голямо обединение.

„За да видим дали едно нещо работи, или не, то първо трябва да тръгне, да се измери, да седнат експертите, да го обсъдят“, каза Васил Терзиев. Той увери, че се мисли и за интереса на живеещите в района и допълни, че Столичната община има няколко прости цели – да се развива велотранспортът и алтернативният транспорт, да се развива бърз и удобен градски транспорт, като това да не е с цената на големи задръствания, а всичко това бъде реализирано с минимална или никаква загуба на места за паркиране.

„Въпреки всички сътресения и донякъде справедлив гняв на хората, тъй като им създаваме временно неудобство, следварително ще намерим решение“, каза столичният кмет Терзиев и добави, че „накрая всички ще бъдат доволни“.

Васил Терзиев каза още, че има различни тълкования как трябва да се съгласува новата организация на движение и всичко предстои да бъде описано, за да се знае какъв да бъде редът.

Комуникационна грешка, взели сме си поуки и следващ проект ще бъде направен по различен начин, за да няма изненадани и да няма такова

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Путин се срещна със Си Дзинпин в Китай





  • Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости.
  • Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав.

„Китайският лидер чакаше руския си колега, който пристигна с местна лимузина Aurus. След това държавните глави приветстваха делегациите и се качиха на специално изградена платформа с шатра. Оркестърът изпълни химните на Китай и Русия по протокол. След церемонията Путин и Си Дзинпин преминаха по червения килим в Народната зала, където си направиха официална обща снимка.“

Путин ще бъде в Китай на 16-17 май. Очаква се той да посети Пекин и Харбин. Руският президент ще се срещне с китайския си колега в тесен и разширен състав. В него ще ичустват петима руски вицепремиери, ръководители на различни ведомства, държавни компании и ръководството на 20 руски региона. На преговорите ще бъдат обсъдени икономическите връзки между двете страни, наболели регионални и политически въпроси.

След това Путин ще отпътува за Харбин, където ще участва в церемонията по откриването на VIII Руско-китайско изложение и IV Руско-китайски форум за междурегионално сътрудничество. Предвидени са срещи със студенти и преподаватели от Харбинския политехнически университет, както и комуникация с журналисти от пула на Кремъл.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 7 дни

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 3 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Москва изплаши клоуните от Великобритания и Европа, загубаха на дар слово

Нещо мистериозно се случва в Европа. Втори ден, откакто британският посланик (както и френският му колега) беше извикан в руското...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Русия – най-важното: Три причини защо Си Дзинпин не „мигна“ в Париж

Си Дзинпин, възмутен от опитите на Запада да окаже натиск върху него, за да повлияе на Русия по отношение на...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Пътуването на Си Дзинпин в Европа: Всичко е подготвил Путин

Има дълбока символика в последователността от посещения на Си Дзинпин по време на пътуването му до Европа. Това е демонстрация...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Западът готви нови „цветни революции“

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Консервативните сили набират преднина

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент,...

СВЯТ

СВЯТпреди 10 часа

Столтенберг произнесе присъда за Киев: Три причини защо НАТО се отказва от Украйна

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби...

СВЯТпреди 3 дни

Мутанта Терзиев нахлупи очила като мутреса, да изглеждал по интелегентен, но велоалеите му се превърнаха в алеи за боклуджийски кофи

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да...

СВЯТпреди 3 дни

Путин се срещна със Си Дзинпин в Китай

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си...

СВЯТпреди 3 дни

Ще наводним Европа с мигранти!

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти,...

СВЯТпреди 3 дни

На ръба на гражданска война сме!

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска...

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Най-четени